Sex and the city

Ήταν 6 Ιουνίου 1998, όταν στην Αμερική προβλήθηκε μια σειρά ύμνος για τη γυναίκα. Ο λόγος για το Sex And The City (1998-2004). Η σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο, της Candace Bushnell’s (1997). Μπορεί να έχουν περάσει 22 χρόνια (σε μια εποχή λίγο πιο αθώα, με μια δόση ειλικρίνειας) από τη πρώτη προβολή του, αλλά οι γυναικείοι προβληματισμοί, άγχη και περιπέτειες, παραμένουν ίδια. Η σειρά και οι δύο ταινίες που ακολούθησαν, είναι τα αγαπημένα μου. Η Carrie Bradshaw ( Sarah Jessica Parker) είναι ο χαρακτήρας που με εμπνέει και κάθε φορά που βάζω κάποιο επεισόδιο ή μία από τις ταινίες, νιώθω ανανεωμένη και έτοιμη να θέσω ένα στόχο.

Sex and the city

Η ρομαντική κομεντί, κατάφερε μέσα από τις τέσσερις κεντρικές πρωταγωνίστριες να υμνήσει τη γυναίκα και να αποδείξει ότι το να είσαι γυναίκα είναι υπέροχο. Τέσσερις διαφορετικές κοπέλες, η καθεμιά με τους στόχους και τα όνειρα της, στη πόλη όπου όλα μπορεί να γίνουν, τη Νέα Υόρκη. Ξεκινάμε με την αγαπημένη μου, την Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker). Ένας χαρακτήρας δυναμικός, που παίρνει αυτό που θέλει και αγαπά όσο τίποτα άλλο τη μόδα. Αρθρογράφος στη Vogue, ψάχνει (με επιφύλαξη) την αληθινή της αγάπη στο χάος της μεγαλούπολης.
Ακολουθεί η Charlotte York (Kristin Davis) πωλήτρια έργων τέχνης, προερχόμενη από εύπορη οικογένεια. Προσγειωμένη και πολύ ρομαντική. Πιστεύει στον γάμο, στη δημιουργία της οικογένειας και απελπίζεται για κάθε άντρα που συναντά και αποζητά από την ίδια μόνο την ερωτική επαφή χωρίς δεσμεύσεις.
Πάμε στη Samantha Jones (Kim Cattrall), στην μεγαλύτερη της παρέας και τον πιο σέξι χαρακτήρα. Η γυναίκα αφεντικό. Η γυναίκα που δεν φοβάται να πειραματιστεί, να μάθει τη σεξουαλική της ταυτότητα, να συζητήσει ό, τι αφορά την ερωτική πράξη. Αγαπά τον εαυτό της και τον προσέχει. Προσπαθεί να μη δένεται συναισθηματικά και ό, τι βάλει στο μάτι, το κατακτά. Με χιούμορ αντιμετωπίζει τη κάθε δυσκολία, καταρρίπτει κάθε ταμπού όσον αφορά τις γυναίκες και φτιάχνει την τέλεια δυναμική γυναίκα που δεν φοβάται τίποτα στο διάβα της.
Η τελευταία της παρέας είναι η Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), η δικηγόρος της παρέας και, ίσως, η μόνη που πορεύεται καθαρά και μόνο με τη λογική. Δεν ξέρει αν υπάρχει έρωτας και περνάει προβλήματα στο κάθε ραντεβού. Αγαπά τη δουλειά της και θέλει να χτίσει μια γερή καριέρα, χωρίς να νοιάζεται για γάμο, παιδιά και οικογένεια.

girls

Η γυναικεία φιλία στα καλύτερα της. Ενωμένες, αντιμετωπίζουν το κάθε πρόβλημα. Πότε με χιούμορ, πότε με φαΐ, πότε με ποτό και πότε με ένα δάκρυ. Μεγαλώνουν μαζί και παρατηρούν τις αλλαγές πάνω τους, στον κόσμο, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στα πρότυπα των ζευγαριών. Η μία στήριγμα στην άλλη. Δίνουν λύσεις, σε κάθε γυναίκα θεατή, με ένα δικό τους τρόπο. Στέλνουν το μήνυμα, ότι όταν είμαστε μαζί ενωμένες, όλα είναι αντιμετωπίσιμα, καμία δεν έχει χωρίσει τίποτα από την άλλη και όλες έχουμε πάνω κάτω τους ίδιους προβληματισμούς, σκέψεις και εμπόδια.

Κάπου εδώ, να σημειωθεί ότι έχουν ειπωθεί και κάποιες καλές αλήθειες…

trueSarah Jessica

Sex and the cityCarrie Bradshaw

Σε όποια φάση και δεκαετία και να είσαι, αξίζει να το παρακολουθήσεις. Θα δεις κάποια κομμάτια δικά σου. Θα δεις ότι όταν έχεις καλή παρέα, όλα είναι πιο απλά, αλλά και μόνη σου να είσαι, αν πιστεύεις σε σένα και στηριχτείς στις δικές σου δυνάμεις, όλα λύνονται, με λίγη υπομονή πάντα…

Ηθοποιοί: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall, Cynthia Nixon.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project