Σου αρέσουν τα βιβλία; Θες την νέα χρονιά να διαβάζεις περισσότερο; Τότε θα πρέπει να κάνεις μία λίστα ανάγνωσης. Η λίστα θα σε βοηθήσει να παρακινείς τον εαυτό σου να διαβάζεις περισσότερο καθώς και να επιλέξεις περισσότερα βιβλία που θα σου αρέσουν. Θα πρέπει, όμως, να την κάνεις σωστά και σε αυτό θα σε βοηθήσει ο παρακάτω οδηγός.

  1. Δες ποια βιβλία έχουν μείνει στο ράφι. Κατά καιρούς, όλοι έχουμε αγοράσει βιβλία. Κάποια δεν καταφέραμε να τα τελειώσουμε, ενώ κάποια άλλα ποτέ δεν τα             ξεκινήσαμε. Καλό είναι να ρίξεις μια ματιά ποια από αυτά θα ήθελες να          διαβάσεις,ξεκινώντας από εκεί την λίστα.
  1. Δανείσου βιβλία από φίλους. Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο που προσπαθεί να μας πείσει να διαβάσουμε τα αγαπημένα του βιβλία. Καιρός να τον ακούσεις! Μίλησε με φίλους και δες ποια βιβλία έχουν που θα ήθελες να διαβάσεις ή ακόμα καλύτερα             εμπιστεύσου τους φίλους σου με τον να τους αφήσεις να διαλέξουν αυτοί ποιο βιβλίο θα σου δανείσουν. Που ξέρεις, ίσως καταλήξει να γίνει το αγαπημένο σου.
  1. Σκέψου τι είδους βιβλία σου αρέσουν. Τι είδος ήταν τα αγαπημένα σου βιβλία; Βρες και άλλα βιβλία που έχουν παρόμοια ιστορία ή συγκαταλέγονται στο ίδιο είδος. Έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου αρέσουν. Μπορείς επίσης να δεις ποια βιβλία αναμένονται να βγουν το 2019. Αν έχεις αγαπημένο συγγραφέα,δες αν θα κυκλοφορήσει αυτός κάποιο βιβλίο.
  1. Κάνε μία ανεπάντεχη επιλογή.  Πρόσθεσε ένα βιβλίο που ποτέ δεν περίμενες ότι θα διαβάσεις. Μπορεί να είναι ένα είδος που δεν σου αρέσει ή μπορεί να είναι κάτι πολύ   διαφορετικό από αυτά που έχεις διαβάσεις έως τώρα. Θα πρότεινα μία  ποιητική συλλογή ή ένα θεατρικό σενάριο. Είναι καλό να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα. Μπορείς επίσης να διαλέξεις ένα βιβλίο με βάση τα  αποφθέγματα που βρίσκεις στο διαδίκτυο (tumblr, pinterest, instagram) και πρόσθεσε στην λίστα σου το βιβλίο που σου αρέσουν πιο πολύ τα  αποφθέγματα που γράφει.

Μην ξεχνάς ότι η λίστα θα πρέπει να έχει έναν λογικό αριθμό βιβλίων, αναλόγως με το πόσο χρόνο θες να αφιερώσεις. Χώρισε τα επίσης, σε εβδομάδες. Μπορείς να βάλεις ως στόχο να διαβάζεις ένα βιβλίο κάθε 20 μέρες ή κάθε μήνα. Τέλος μην ξεχνάς ότι θα πρέπει η λίστα να σε παρακινεί οπότε κάνε την όσο πιο διασκεδαστικά μπορείς!