Το 2021 με «βρήκε» μουσικά με δύο αγαπημένες κυκλοφορίες, η μία είναι αυτή που μας χάρισαν οι Σουηδοί Viagra Boys, το ”Welfare Jazz”, η άλλη προέρχεται από την εγχώρια μουσική σκηνή. Αναφέρομαι στο νέο άλμπουμ των Post Lovers, το ”Drive”. Πάνε τώρα κάποιες εβδομάδες που το ακούω. Στην αρχή κόλλησα με το ”Palmistry” και το ”On the Pill”. Έπειτα, πριν μπω στη διαδικάσια ακρόασης όλου το δίσκου γύρισα στο ομότιλο ντεμπούτο τους, ήθελα να δω αν υπήρχε μια κάποια εξελικτική πορεία. Πράγματι, αφού άκουσα μερικά αγαπημένα κομμάτια (”Act Sister, Act”, ”Fed Up”,”On Syndays”, ”To Do List”, ”Love Left”, ”Missing Dots”) διαπίστωσα ότι η όλη χαλαρή indie-pop υπάρχει και στο δεύτερο άλμπουμ, αλλά εδώ με μια πιο ροκ διάθεση.

”Love Left”

knowing you’re growing is really annoying
you’re looking for passion in endless discussions
your options are burning when you’re only craving
you’re craving, you’re craving out for love

Post Lovers
Post Lovers-”Post Lovers” (2018)

Ποιοι είναι οι Post Lovers;

Πριν δούμε το άλμπουμ, μια σύντομη αναφορά στο bio της μπάντας.  Οι Post Lovers είναι το προσωπικό project της Ελένης Καραγεώργου. Τους γνωρίσαμε την πρώτη φορά μέσα από τα κομμάτια Going Anyway // Melbourne που είχαν κυκλοφορήσει σε 7ιντσα στην επετειακή σειρά –με αφορμή τα δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο της δισκογραφίας– της πατρινής Inner Ear ”A Distant Victory Singles Club”. Ακολούθησε το ομότιτλο (”Post Lovers”) ντεμπούτο της μπάντας που σχολιάσαμε, συνοπτικά, παραπάνω και τώρα το ”Drive”.

”Drive”

Στο δεύτερο άλμπουμ έχουμε πιο επίμονες κιθάρες, «κολλητικές» και όμορφες μελωδίες που προσδίδουν μια feel-good αίσθηση σε όλο το δίσκο. Γραμμένο μεταξύ του χειμώνα του 2019 και του καλοκαιριού του 2020, αλλά καθόλου επηρεασμένο, άμεσα τουλάχιστον, από την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας που διανύουμε.

Το άλμπουμ ξεκινάει με δύο αρκετά κιθαριστικά κομμάτια, το ”Bees From The Buzz”  και το ”Facts”, το οποίο ξεχωρίζω για το ρυθμό του και μελωδία του. Οι στίχοι του: «Got a night? Got to know/ Got a life? Got to borrow» παίζουν κάθε φορά στο μυαλό μου με το που ξεκινάει το κομμάτι.

“Do I have to turn you on? Do I have to be your mom?”

Ακολουθούν δύο κομμάτια (”Seriously”, ”The Word”) δυναμικά τόσο μουσικά, κιθάρες και μπάσο συγχρονίζονται απόλυτα με τα δυνατά φωνητικά, όσο και στιχουργικά. Το κομμάτι ”The Word (Mansplaining)” είναι το τραγούδι που θες να αφιερώσεις σε κάθε τύπο που συναντάς και αρχίζει να αραδιάζει αποψάρες και σοφίες, ενώ σου εξηγεί απαξιωτικά –γιατί γυναίκα είσαι και δεν ξέρεις–  αυτά που υποθέτει ότι δεν γνωρίζεις.

So I’m writing words to serve you
And hooks to drive you on
Like a teenage boy erected
Does this turn you on?
Does this turn you on?
Do I have to turn you on?
Do I have to be your mom?
Do I have to lick your bone?

”The Word (Mansplaining)”

“From darkness to light the sun and the moon”

Και μετά περνάμε σε πιο pop-rock κομμάτια (”Hibernation”, ”Import Faint’,”Long Terms”) με αργόσυρτα και ήπια φωνητικά. Εξάλλου όπως ειπώθηκε και από το σημείωμα της μπάντας στο δελτίου τύπου, τα πάντα είναι μοιρασμένα σε δύο πλευρές βινυλίου: «Αγανάκτηση, συνείδηση, αισιοδοξία, θάνατος, έρωτας, αρρώστια, πόλη, φίλοι, όλα μοιρασμένα σε δύο πλευρές βινυλίου, μια ενεργητική και αιχμηρή, μια πιο σκοτεινή και συναισθηματική».

”When you go when you leave/ Silence is just growing thicker”

Ο δίσκος δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα. Το ”On the Pill” κινείται ανάμεσα στις δύο πλευρές του βινυλίου, έχει μια γλυκόπικρη αίσθηση. Δεν ξέρω αν θα πάω διακοπές φέτος, αλλά αν πάω βρήκα το πρώτο τραγούδι με το οποίο θα ξεκινάει η καλοκαιρινή μου λίστα. Το ”Palmistry” εκπέμπει τα ίδια vibes με το ”On the Pill” και είναι ένα κομμάτι, που μαζί με όλο το άλμπουμ, έρχεται να επιβεβαιώσει μια κυκλοφορία ιδιαίτερη και προσεγμένη· μια κυκλοφορία που αξίζει την προσοχή μας καθώς στέκεται επάξια δίπλα σε παρόμοιες indie-rock κυκλοφορίες του εξωτερικού.

My palm is in your hands
You could predict it all
The line of love divides
As I taste your bitter orange perfume

”Palmistry”

Το artwork έγινε από τον Πάνο Καραγεώργο// Στα φωνητικά, το μπάσο και τη μίξη ήχου ο Σταύρος Γεωργόπουλος// Στα κομμάτια (1,5,7,8,9,10) συμμετείχε με την ηλεκτρική του κιθάρα ο Νίκος Τσέλιος// Στα πλήκτρα (κομμάτι 1)  η Danae Eco.


Κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

Ακολούθησε τους Post Lovers στο Facebook,  Instagram και Spotify:


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.