Ζώα

Ποια είναι τα πραγματικά ζώα; Πριν βγάλει ο καθένας το συμπέρασμα του, θέλω να πω το εξής. Θεωρώ ανόητο το να θέλουμε να βρίσουμε κάποιον και να τον αποκαλούμε ζώο! Ο λόγος; Πολύ απλά, επειδή θεωρώ τα ζώα ίσα με εμάς, για να μη πω σχεδόν ανώτερα. Το ότι δε μιλούν με λέξεις, δε σημαίνει ότι δε πονούν ή ότι δεν έχουν συναισθήματα ή ότι δεν επικοινωνούν μεταξύ τους ή με εμάς, με το τρόπο τους. Εξάλλου αυτά σκοτώνουν από άμυνα και τροφή. Όχι και για ευχαρίστηση…

Θα ακολουθήσουν εικόνες και βίντεο που ίσως κάποιοι θα δυσανασχετήσουν και θα θέλουν να αποτρέψουν το βλέμμα τους. Δικαίωμα τους… Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν, αν κάθε φορά που επισκεπτόσασταν το κρεοπωλείο, έπαιζε video από τις σφαγές των ζώων; Θα συνεχίζατε τις αγορές σας ή θα σκεφτόσασταν να γίνετε vegeterian ή vegan ή τουλάχιστον να το μειώσετε το κρέας στη μία φορά τη βδομάδα;

ζώα

Πριν πείτε το οτιδήποτε και κρίνετε, ναι! Είμαι vegetarian. Βέβαια το παραδέχομαι, στις διακοπές μου, έφαγα κρέας. Μπορείτε να μου αφαιρέσετε το τίτλο. Η μία πρόταση αναιρεί την άλλη. Αναθεωρώ και θα γράψω, ότι προσπαθώ να είμαι vegetarian. Προσπαθώ να πείσω τους γύρω μου, να το μειώσουν, γιατί δεν έχω το δικαίωμα να τους επιβάλλω την οριστική διακοπή. Πιστεύετε ότι το μπιφτέκι ή μπριζόλα έρχονται ως δια μαγείας στο πιάτο μας;

Όσο για τα “άχρηστα” κομμάτια κρέατος; Μπορείτε να πάρετε μια γεύση αίματος:

Συνεχίζουμε παρακάτω και πάμε στα παράνομα μονοπάτια…

ζώα

Εκατομμύρια άγρια ζώα διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο από τον Αμαζόνιο. Σύμφωνα με τη greenagenda.gr: Ο Αμαζόνιος της Βραζιλίας φιλοξενεί το 60% της βιομάζας του Αμαζονίου και το 13% της ζωικής και φυτικής ζωής του κόσμου, με 117.000 είδη ζώων και 46.000 είδη φυτών. Τα αβγά χελωνών και τα ψάρια pirarucu πωλούνται για τροφή, ενώ τα ψάρια των ποταμών πωλούνται στην Ασία, για τα ενυδρεία. Ο Αμαζόνιος κινδυνεύει, από ένα αυξανόμενο εμπόριο σε όργανα και μέλη ιαγουάρων, με προορισμό την Ασία, για χρήση στην παραδοσιακή ιατρική, αντικαθιστώντας έτσι τις τίγρεις, καθώς ο πληθυσμός τους μειώνεται. Το παράνομο εμπόριο του παγκολίνου αυξήθηκε, παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Συνεχίζουμε και πάμε στο “αγαπημένο” μου κομμάτι! Στο μηδαμινό IQ του ανθρώπινου είδους! Τα παραδείγματα πολλά και ξεκινάμε από τα τελευταία τρανταχτά γεγονότα! Ιούνιος, Ινδία 2020. Έγκυος ελεφαντίνα, τρώει ανανά με εκρηκτικά. Ο συλληφθείς, που ονομάζεται Π. Γουίλσον, ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε “τέτοια φρούτα” για να εκδιώξει τα άγρια ζώα που περιφέρονταν στη φυτεία καουτσουκόδεντρων.

Τον Ιούλιο που μας πέρασε, έρχεται μήνυση και οργή από το Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ΑΝΙΜΑ. Έξυπνη φρόντισαν να βάψουν κουκουβάγια με μπλε χρώμα και μαζί το κέλυφος μιας χελώνας… Στην ανάρτηση στο Facebook, ο Σύλλογος έγραψε: Λίγο η καραντίνα, λίγο η ζέστη, μάλλον δεν πάει καλά ο κόσμος. Μετά την χελώνα με την αλυσίδα, άλλη μια με σκαλισμένο ένα νούμερο κι ένα σύμβολο στο καβούκι κι ένα ταλαίπωρο κουκουβαγάκι βαμμένο με μπογιά από παιδικό πάρτυ. Στο μεταξύ ξέρει κάποιος πώς φεύγει αυτό το χρώμα, το πλένουμε μια ώρα, βγάζει μπλε νερό και δεν τελειώνει.

τα πραγματικά ζώα Κένυα, Μάρτιος 2020. Λαθροκυνηγοί σκοτώνουν δύο καμηλοπαρδάλεις, μαμά και παιδί, που ανήκαν στο σπάνιο λευκό είδος. Ήταν η μοναδική θηλυκή λευκή καμηλοπάρδαλη. Τώρα υπάρχει μία μόνο λευκή καμηλοπάρδαλη στο κόσμο και είναι αρσενική.

Λευκή καμηλοπάρδαλη

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project