Το Instagram αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές. Ξεκίνησε ως μια καινοτόμα πρόταση από τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ το 2010 και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εκθρονίσει το facebook. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κοινοποιηθεί πάνω απο 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια θα έλεγε κανείς πως το Instagram έχει χάσει την ταυτότητά του. Έχει κυριευτεί από χιλιάδες-αυτοαποκαλούμενους συνήθως – influencers οι οποίοι παρουσιάζουν με κάθε ευκαιρία τη ρόδινη καθημερινότητά τους που για τα ελληνικά δεδομένα καταλήγει να φαντάζει προκλητική. Πολλοί μάλιστα, βιοπορίζονται από αυτό μέσω χορηγούμενων διαφημίσεων. Οι αμοιβές τους; Ζαλίζουν.

Επάγγελμα influencer

Στον πλανήτη Instagram κυρίαρχο ρόλο παίζει η εικόνα. Εκατοντάδες αψεγάδιαστες εικόνες παρελαύνουν καθημερινά στην αρχική μας σελίδα. Αν έχεις πέσει στην παγίδα να ακολουθείς αρκετούς επώνυμους καλλιτέχνες, μοντέλα, ηθοποιούς, instagram influencers είτε εγχώριους είτε αστέρες του εξωτερικού, το feed σου είναι πιθανόν να μοιάζει με e-shop ή σούπερ μάρκετ. Οι περισσότερες δημοσιεύσεις των διασήμων στρέφονται γύρω απο το μάρκετινγκ και την προώθηση προϊόντων για τις οποίες όπως προαναφέρθηκε, πληρώνονται αδρά. Δεν είναι απαραίτητα κακό και ελπίζω να μην παρεξηγηθεί το υφος της γραφής , αλλά παραδέξου οτι κι εσένα σου λείπει το παλιό καλό, αγνό instagram χωρίς χορηγούμενο περιεχόμενο!

Instagram first logo
Πηγή : Pinterest

Μία παγίδα στην οποία πολλοί απο εμάς πέφτουμε, είναι πως θεωρούμε οτι η ζωή που μας παρουσιάζουν οι instagram influencers – ή και γενικότερα αυτοί που ακολουθούμε -, είναι πραγματική. Κάθε άνθρωπος επιλέγει τι είναι αυτό που θα κοινοποιήσει και είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της καθημερινότητάς του. Κανενός η ζωή δεν είναι αυτό που παρουσιάζει στα social media και αυτό πρέπει να το λάβουμε σοβαρα υπόψιν μας. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η επίδραση που ασκεί το Instagram και το Tik Tok στη ψυχοσύνθεση του ανθρώπου είναι τεράστια. Αυτός είναι και ο λόγος που η κατά τα φαινόμενα αψεγάδιαστη καθημερινότητα κάποιων , μας ρίχνει μια γερή γροθιά στο στομάχι, βάζοντας μας χωρίς τη θέληση μας στη διαδικασία της σύγκρισης. Ζηλεύουμε κάτι που νομίζουμε οτι δεν έχουμε και αυτό μας καταβάλει.

Τρόπος αντιμετώπισης

Αν είσαι ένας απο αυτούς που σ’ έχει κουράσει η κατάσταση αυτή, σου έχω τη λύση. Σταμάτα να ακολουθείς προφίλ που σου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Υπάρχουν χιλιάδες αξιόλογοι λογαριασμοί στο Instagram που αφορούν στα ταξίδια, στη διατροφή ,στην τέχνη, στην ενημέρωση και ούτω καθεξής. Λογαριασμοί που μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα, να σε χαλαρώσουν απ’ την καθημερινότητα και όχι να σε φορτώσουν με παραπάνω αρνητισμό. Κάνε το βήμα, βοηθάει! Δοκιμασμένο!

Words to live by
Πηγή : Pinterest

Είναι δεδομένο πως το Instagram έχει και δεκάδες θετικά στοιχεία. Γι’ αυτό εξάλλου είναι και η Νο 1 πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. Ας δώσουμε όλοι βάση στις θετικές του συνέπειες κι ας μην αφήσουμε τον αλγόριθμο να μας δημιουργεί ανάγκες που δε χρειαζόμαστε!

 

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

1 COMMENT

Comments are closed.