Exclusive Content:

Home We Watch Θέατρο Πι και Φι: Σκανδαλιές Χριστουγέννων

Πι και Φι: Σκανδαλιές Χριστουγέννων

Με την συνοδεία κιθάρας, η Κα. Ελένη Μπετεινάκη, μαζί με τον Κ. Μανώλη Βροντινό, μας ταξιδεύει σε μια Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια. Ότι καλύτερο για τους μικρούς μας φίλους αυτές τις μέρες, για να μείνουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πι και Φι
Πηγή: www.cccc.gr

27 Δεκεμβρίου και το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τους μικρούς μας φίλους στην παράσταση «Σκανδαλιές.. στο Πι και Φι». Με μια χούφτα γλυκά στο ένα χέρι και μια κουβέρτα στο άλλο, καθίσαμε με τον γιό μου να παρακολουθήσουμε την Χριστουγεννιάτικη παράσταση της Κας Ελένης Μπετεινάκη.

Πι και Φι
Πηγή: www.cretalive.gr

Βιογραφικό σημείωμα Κας Μπετεινάκη

Η Κα. Ελένη Μπετεινάκη είναι αφηγήτρια και συγγραφέας. Μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό του Ηρακλείου Κρήτης, που λέγεται Αρχάνες και έτσι ήρθε σε επαφή με πολλά λαϊκά παραμύθια και ιστορίες. Ξεκίνησε ως νηπιαγωγός και τα τελευταία 25 χρόνια ασχολείται με διοργανώσεις που αφορούν παιδικά βιβλία. Από το 2013, είναι μέρος της ομάδας cretalive.gr, με την στήλη της «Τα παραμύθια του Σαββάτου», όπου παρουσιάζει βιβλία και γράφει την άποψή της. Επίσης, αφηγείται παραμύθια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και παίρνει μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. Το 2015 κέρδισε το ΙΒΒΥ, Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίο και το Βραβείο Σε Νηπιαγωγό «Βούλα Κουλουμπή».

Τα παρακάτω βιβλία, είναι γραμμένα από την ίδια και αποτελούν μεγάλη επιτυχία για τους λιλιπούτιους φίλους μας:

«Η μάγισσα Χρωματούσα», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2015

«Τα κάναμε θάλασσα…» (τα παραμύθια), Συλλογική έκδοση, Νήσους Περίπλους, 2016

«Ο Τρακατρούκας ο Καλικάντζαρος», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2016

«Ο Σιγανός, ένα σκιάχτρο με ψυχή!», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2019

«Ο Πρίγκιπας Χαρταετός», εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2020

«Με ένα κόκκινο κουμπί», εκδόσεις Κλειδάριθμος, 2020

«Με το ποδήλατό μου στις γειτονιές του Μεγάλου Κάστρου», εκδόσεις Μύστις (υπό έκδοση).

Βιογραφικό σημείωμα Κο. Μανώλη Βροντινού

Ο Κος. Βροντινός, κατάγεται από την Κρήτη αλλά γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών τελειώνοντας με Άριστα και κερδίζοντας την τιμητική διάκριση του Ωδείου , το «Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως». Πήρε επίσης, το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας, στις Αρχάνες της Κρήτης, και το δεύτερο βραβείο Διεθνή Διαγωνισμό “Riviera Guitar Festival” στην Ιταλία.

Ως σολίστ, έχει συνεργαστεί με την την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική Ορχήστρα Νομαρχίας Ηρακλείου, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Βιργινία Αμαριωτάκη, επίσης καταξιωμένη κιθαρίστρια και διδάσκει διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, στο Ωδείο Χάρης Σαρρής και στο Παγκρήτιο Ωδείο.

Και το παραμύθι ξεκινά

Το παραμύθι αφορά δύο καλικατζαράκια, τον Πι και τον Φι. Όντας τα πιο ζαβολιάρικα από όλα τα καλικατζαράκια, ανεβαίνουν στην γη Ανήμερα των Χριστουγέννων. Είναι έτοιμα για δώδεκα ημέρες να σπείρουν ζαβολιές και προκαλούν πολύ γέλιο. Από το μπακάλικο του Κυρ Ανέστη, το ζαχαροπλαστείο του Κυρ Νικόλα και το ραφτάδικο του Κυρ Παναγιώτη, σπέρνουν πανικό και ζαβολιές όπου και αν βρεθούν. Κάποια στιγμή, από την βιασύνη τους, ο Πι και Φι πέφτουν στην τσέπη του Κυρ Λεωνίδα. Ανήξερος, τους μεταφέρει στο σπίτι τους το βραδύ της Πρωτοχρονιάς. Στο σπίτι λοιπόν αυτό, ο Πι και Φι, δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν και ας ήταν τα πιο γρήγορα καλικατζαράκια του κόσμου.

Η Κα. Μπετεινάκη, με ευφάνταστο τρόπο και υπέροχη αφήγηση, δίνει στα παιδιά την αίσθηση πως είναι δίπλα στον Πι και Φι καθ’ όλο το ταξίδι τους στη γη. Τα σκηνικά απλά και υπέροχα, με την υπόκρουση της κιθάρας, δημιουργούν μια γλυκιά και ζεστή ατμόσφαιρα. Παράλληλα της παράστασης, ακούγονται τα εξής τραγούδια:

Franz Xaver Gruber | Άγια Νύχτα

Ανωνύμου | Packington’s Pound

Isaac Albéniz | Rumores de la Caleta

Ανωνύμου | Μελωδία

Fernando Sor | Θέμα, Thême Varié, Οp.9

Fernando Sor | Παραλλαγή Ι, Thême Varié, Οp.9

Johannes Brahms | Lullaby

Fernando Sor | Παραλλαγή IV, Thême Varié, Οp.9

Fernando Sor | Εισαγωγή, Thême Varié, Οp.9

Ανωνύμου | Minuetto

Julio S. Sagreras | ValsAnton Diabelli | Ländler Νo.5Fernando Sor | Παραλλαγή ΙΙ, Thême Varié, Οp.9Fernando Sor | Παραλλαγή ΙΙΙ, Thême Varié, Οp.9Ανωνύμου | Wilson’s Wilde

Johann Sebastian Bach | Jesus, joy of man’s desiring

Fernando Sor | Παραλλαγή V, Thême Varié, Οp.9

Στο μέλλον, θα φροντίσω όσο μπορώ να μην χάσω καμία παράσταση της Κας Μπετεινάκη, καθώς μάγεψε εμένα και τον γιό μου με αυτό το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Έχω κρατήσει σημειώσεις με τα βιβλία που έχει γράψει και σίγουρα, μπαίνουν στην λίστα αγοράς βιβλίων της επόμενης φοράς!

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • www.cccc.gr
  • www.youtube.com

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

2 COMMENTS

Comments are closed.