Exclusive Content:

Marauders: Μια επιδρομή δικαίωσης

«Όταν αγαπάς κάποιον, η ζωή δεν είναι ζωή χωρίς αυτόν».

Αν λίγο καιρό πριν με ρωτούσε κάποιος αν μ’ αρέσουν οι crime and action movies, θα του απαντούσα όχι. Το τελευταίο διάστημα όμως η γνώμη μου έχει αλλάξει. Έχω δει αρκετές αξιόλογες ταινίες οι οποίες με έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Μια από αυτές είναι η ταινία Marauders (Οι Επιδρομείς) που κυκλοφόρησε το 2016 σε σκηνοθεσία Steven C. Miller και με πρωταγωνιστές τους Christopher Meloni, Bruce Willis και Adrian Grenier.

Υπόθεση

Όλα ξεκινούν όταν κάποιες τράπεζες του Jeffrey Hubert μπαίνουν στο στόχαστρο των Επιδρομέων, οι οποίοι έχουν φροντίσει με κάθε τρόπο να κρύψουν την ταυτότητα τους. Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο ειδικός πράκτορας του FBI, Jonathan Montgomery. Στόχος των επιδρομών είναι ο ίδιος ο Jeffrey Hubert, ο οποίος κρατά φυλαγμένα πολλά μυστικά. Μέσα από την έρευνα θα ανακαλύψουμε τα μυστικά του, αλλά και τον τρόπο που συνδέονται οι τρεις πρωταγωνιστές μεταξύ τους μέσα από διάφορα γεγονότα τα οποία οδηγούν στην προσωπική δικαίωση των πρωταγωνιστών.

Ερμηνείες

Αν και στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο γίνονται οι επιδρομές, οι ηθοποιοί μέσα από τις ρεαλιστικές ερμηνείες τους μας εισάγουν σχεδόν αμέσως στην υπόθεση του έργου. Σε συνδυασμό με τα πολύ κοντινά πλάνα στους ηθοποιούς -που δεν αφήνουν τον θεατή λεπτό να πάρει τα μάτια του από την οθόνη- αλλά και την ατμόσφαιρα μυστηρίου, οι θεατές αρχίζουν σιγά σιγά να χτίζουν την υπόθεση του Marauders.

Από τις ερμηνείες που ξεχώρισα παρακολουθώντας την ταινία, Marauders, ήταν εκείνη του Christopher Meloni που υποδύεται τον ειδικό πράκτορα του FBI, Jonathan Montgomery. Τον χαρακτήρα που υποδύεται θα μπορούσα να τoν χαρακτηρίσω ως ένα φαινομενικά ήρεμο ηφαίστειο το οποίο σταδιακά ετοιμάζεται για την μεγάλη έκρηξη. Ωστόσο, πίσω από τον σκληρό άνδρα κρύβεται ένας ευαίσθητος άνθρωπος που δεν έχει ξεπεράσει την φρικιαστική δολοφονία της συζύγου του. Η σύζυγος, την οποία αγαπούσε πάρα πολύ, αποτελεί την κινητήριο δύναμη του για την υπόθεση. Ο Christopher Meloni για ακόμη μια φορά μας δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία γεμάτη πάθος και ένταση.

marauders

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Bruce Willis διαθέτει τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από εκείνον που υποδύεται ο Meloni. Ο Jeffrey Hubert, τον οποίο υποδύεται ο Bruce Willis, είναι ένας ψυχρός ορθολογιστής που τον μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα σωθεί ο ίδιος και η περιουσία του χωρίς να αποκαλυφθούν τα μυστικά του. Ως τα τελευταία λεπτά της ταινίας, Marauders, δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει για κανένα από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Ένα κοινό στοιχείο που ενώνει τους δυο αυτούς άνδρες και που θα οδηγήσει τον Montgomery να ανακαλύψει τον Hubert, είναι ένας κοινός αγαπημένος συγγραφέας.

Bonus

Το στοιχείο εκείνο που με έκανε να εκπλαγώ ευχάριστα, πέρα από τις μοναδικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, είναι ο ευφυής τρόπος που εμφανίζονται οι επιδρομείς. Χωρίς να αφήνουν κανένα μέρος του σώματός ακάλυπτο ενισχύουν το στοιχείο του μυστηρίου που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπο τους. Κανένας δεν γνωρίζει ποιοι είναι πίσω από τις μάσκες. Επιπλέον, ευρηματική και πρωτότυπη ιδέα αποτελούν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούν για να δώσουν εντολές στους διευθυντές αλλά και στους πολίτες, υπαλλήλους που βρίσκονται στις τράπεζες.

marauders
Πηγή: wallpaperflare.com

Το τέλος, ωστόσο, μας αφήνει λίγο μετέωρους καθώς δεν μαθαίνουμε τι συνέβη μετά τους Montgomery και τον Wells. Παρόλα αυτά, από την στιγμή που ο Montgomery αποκαλύπτει τον ρόλο του στενού του συνεργάτη στις επιδρομές, η ταινία προχωρά πολύ γρήγορα. Δεν είναι από εκείνες τις αστυνομικές ταινίες που έχουν έντονη βία. Διαθέτει αρκετά συναισθηματικά στοιχεία χωρίς όμως να χάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν αστυνομική.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...