Exclusive Content:

Ann Rule’s Circle of Deception: Δεν είναι όλα όπως δείχνουν

Μέχρι που μπορείς να φτάσεις για τα χρήματα;

Ηχογράφηση από τη Μαρία Σακαρίκου:

Η τηλεταινία Ann Rule’s Circle of Deception κυκλοφόρησε το 2021. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Ashley Williams ενώ το σενάριο έχουν γράψει οι Christina Ray και Ann Rule. Στους κεντρικούς ρόλους συναντάμε τους Diane Neal, Tamara Tunie, Tahmoh Penikett, April Telek.

Υπόθεση

Το αστυνομικό θρίλερ Ann Rule’s Circle of Deception εξελίσσεται σε ένα ήρεμο νησί όπου οι κάτοικοι του έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, ένας φόνος θα ταράξει το νησί αλλάζοντας την ζωή μερικών κατοίκων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Peggy Sue Thomas (Diane Neal) σε ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι για το χαμό ενός φίλου της συναντά τον έρωτα της ζωής της, τον Jim Huden (Tahmoh Penikett). Πρόκειται για έναν πλούσιο προγραμματιστή στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, γεγονός που δε γνωρίζει η Peggy. Μαζί θα ζήσουν έναν έρωτα όπως τον είχε ονειρευτεί η Peggy. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τηλεταινίας παρακολουθούμε και τη ζωή της Brenna Douglas (Jill Morrison), φίλη της Peggy που νοικιάζει το κομμωτήριο της το οποίο δεν πηγαίνει πολύ καλά.

Ann Rule's Circle of Deception
Πηγή: bustle.com

Η Peggy αποτελεί πρότυπο για την Brenna. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί το alter ego της. Έχουν σχεδόν κοινές πορείες με τη διαφορά ότι Peggy είναι δυναμική, χωρίς οικογένεια και καταφέρνει πάντα αυτό που θέλει. Σε αντίθεση με την Brenna που είναι μια καταπιεσμένη γυναίκα, εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που δεν της προσφέρει κάτι. Αυτό μέχρι που έρχεται η στιγμή που θα αποφασίσει να ακολουθήσει το παράδειγμα της αγαπημένης της Peggy με λάθος τρόπο. Έτσι, παράλληλα με την ιστορία της Peggy παρακολουθούμε και την ιστορία της Brenna και της οικογένειάς της.

Η Peggy ακολουθεί τον Jim στο Los Angeles, αν και γνωρίζει ότι είναι παντρεμένος και δεν της το έχει πει. Εκεί θα ζήσουν μαζί όλα αυτά που είχε ονειρευτεί η Peggy. Όλα όμως θα αλλάξουν μόλις χάσουν και οι δυο τα λεφτά τους. Τότε η φαντασίωση του Jim, την οποία έχει εκμυστηρευτεί στη Peggy, θα λάβει σάρκα και οστά. Κάπως έτσι, θα οδηγηθούν σε έναν φαινομενικά ανεξιχνίαστο φόνο.

Μια γρήγορη μάτια

Η τηλεταινία Ann Rule’s Circle of Deception ξεκινάει με ένα μέρος από το τέλος της για να μας οδηγήσει ξανά στη λύση του μυστηρίου. Ένα εξαιρετικό εύρημα των συντελεστών της τηλεταινίας που μας εισάγει κατευθείαν στο θέμα χωρίς όμως να αποκαλύπτονται από την αρχή ούτε οι λόγοι της δολοφονίας αλλά ούτε και ο δολοφόνος.

Ann Rule's Circle of Deception
Πηγή: meaww.com

Στην τηλεταινία Ann Rule’s Circle of Deception συναντάμε δυο γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα. Την Diane Neal ως Peggy Sue Thomas, την οποία την αγαπήσαμε ως δικηγόρο της ομάδας Law and order: Special Victims Units, αλλά και την Tamara Tunie, την οποία απολαύσαμε για αρκετές σεζόν στο ίδιο επιτυχημένο σίριαλ ως ιατροδικαστή. Εδώ την συναντάμε ως Detective Williams.

Η Diane Neal μας κάνει να ξεχάσουμε τους προηγούμενους ρόλους της και να επικεντρωθούμε στο ρόλο της αποφασιστικής και αδίστακτης Peggy Sue Thomas. Μιας γυναίκας που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ζήσει όλα αυτά που έχει ονειρευτεί χωρίς να την ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Πέρα από τον κεντρικό ρόλο, η Diane Neal έχει και ρόλο αφηγητή. Και αυτό γιατί το κεντρικό πρόσωπο της τηλεταινίας δεν μπορούσε να είναι κανένα άλλο πέρα από την Peggy Sue Thomas.

Ο Tohmon Penikett ως Jim Huden μας υπενθυμίζει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Οι δυο πρωταγωνιστές αλληλοσυμπληρώνονται ερμηνεύτηκα, κάνοντας μας να τους παρακολουθούμε ως μια μονάδα. Παρουσιάζονται ως ένα άτομο που θα κάνει τα πάντα για να μην χάσουν όλα αυτά που έχουν πετύχει. Αν και στο τέλος θα αποδειχτεί ότι ποτέ δεν ήταν μονάδα, αλλά αποτελούσαν μια διέξοδο για να πετύχει ο καθένας ξεχωριστά την πιο μεγάλη του επιθυμία.

Trailer

Η Tamara Tunie σε έναν διαφορετικό ρόλο μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά ευχάριστα. Παρόλο που ο χαρακτήρας της αναλαμβάνει δράση από την μέση της τηλεταινίας Ann Rule’s Circle of Deception, η Tunie καταφέρνει να μας κρατήσει μέχρι το τέλος σε αγωνία για το πως θα πιάσουν τον ή τους δολοφόνους, αυτό δεν θα σας το αποκαλύψω. Η Jill Morrison στο ρόλο της πληγωμένης γυναίκας, μας κάνει να κατανοήσουμε πως πρέπει να παλεύουμε για την σχέση μας. Όταν όμως βλέπουμε πως η σχέση αυτή δεν οδηγεί κάπου πρέπει να φεύγουμε με κάθε κόστος.

Η άρτια σκηνοθεσία της Ashley Williams έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν μια εξαιρετική τηλεταινία. Οι σεναριογράφοι, αν και η ταινία Ann Rule’s Circle of Deception δεν έχει τη δράση που θα περίμενε κάποιος, έχουν καταφέρει να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών σε όλη τη διάρκειά της.

Η τηλεταινία Ann Rule’s Circle of Deception είναι κατάλληλη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ένα αστυνομικό δράμα χωρίς πολλούς φόνους, χωρίς περιττά πράγματα, χωρίς πολλή δράση και για όσους θέλουν να ζήσουν μέσα από την οθόνη τους έναν έρωτα χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...