'Ολα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα

Όλα τα ωραία, τελειώνουν γρήγορα. Πονάει, το ξέρω. Πάντα θέλουμε λίγο παραπάνω, αλλά δυστυχώς, έρχεται η στιγμή, που πρέπει να μπει μια τελεία. Από όταν ξεκίνησα να βγάζω τα δικά μου χρήματα και να κάνω ταξίδια, υποσχέθηκα στον εαυτό μου, ότι όσο μεγάλες και αν είναι οι εμπειρίες και οι εικόνες που λαμβάνω, που δε θα χωρούν, στις λίγες μέρες, θα λέω ευχαριστώ. Θα μου χτυπάω τον ώμο και θα υπόσχομαι στον εαυτό μου κάτι μεγαλύτερο.

Μεγαλώνοντας και 4 χρόνια μετά, από αυτή την υπόσχεση, κατάλαβα ότι έχω ένα βαθύ παράπονο μέσα μου. Ένα παράπονο που οφείλεται στο ότι ακόμη αναβάλω πράγματα και δε κοιτάζω το Δικό Μου Μεγάλο, που θα κάνει τα ωραία να διαρκούν παραπάνω από το λίγο και ίσως γίνει μόνιμο. Κατάλαβα ότι: ό,τι ωραίο έχω ζήσει δε φροντίζω να το επαναλαμβάνω. Είτε λόγω κακής διαχείρισης χρόνου και χρημάτων, είτε για να μην απογοητεύσω τρίτους που θα με έκαναν να νιώθω τύψεις.

Έρχεται η ημέρα που ξυπνάς και κοιτάζεις τον εαυτό σου στο καθρέπτη και σκέφτεσαι: “Τι στο καλό κατάφερα; Που τελικά οδεύω;”. Θα υπάρξει σιγή, αν τα ερωτήματα, μείνουν αναπάντητα. Θα υπάρξει φόβος, αν δε ξέρεις που θα καταλήξεις.

Αν είσαι σε αυτή τη φάση, ένα έχω να σου πω: και εγώ στο ίδια αδιέξοδο μαζί σου είμαι. Φοβάμαι και τρέμω ότι δε θα καταφέρω τίποτα. Ότι δε θα χτίσω το μέλλον που ονειρεύομαι και η ζωή θα περάσει έτσι, με το να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα.

Λάθος: Μέγα λάθος! Αλλά μυαλό δε βάζω. Βαρέθηκα αυτή την εκδοχή του εαυτού μου και προσπαθώ να αλλάξω ροή. Θέλω να χτίσω κάτι γερό με ανθρώπους στο πλάι μου που είναι κομμάτι του εαυτού μου… Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου. Άλλαξε μυαλά και μη κάνεις κινήσεις και λάθη που θα μετανιώσεις. Για σένα! Για τον εαυτό σου! Για να πάψουν όλα τα ωραία να τελειώνουν γρήγορα και να γίνουν κομμάτι της ζωής σου.

Υ.Γ: έχε εύκαιρη τη τελευταία εικόνα, από το τελευταίο καλό που τελείωσε γρήγορα. Να τη τσεκάρεις συχνά. Έτσι θα παίρνεις ώθηση. Τουλάχιστον, αυτό λέω να κάνω εγώ…

Παρόμοιο άρθρο

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

 

1