Πηγή: www.imgur.com

Οι κακοί της Marvel συνήθως επισκιάζονται από τους λαμπρούς ήρωες της. Θα είχαν όμως το ίδιο ενδιαφέρον χωρίς κάποιον να τους βάζει εμπόδια στο μονοπάτι τους; Χρειάζονται και οι δύο για να υπάρχει η απαραίτητη αγωνία. Όπως λένε χρειάζεται δύο για τανγκό και μερικοί παρτενέρ ξεχώρισαν.

Hela: Εκδικητική αδελφή

Πηγή: www.cbr.com

Επιβλητική σε κάθε σκηνή, όπως αρμόζει στην θέα του θανάτου, η Hela θα ανοίξει την λίστα μας. Ο Odin την είχε φυλακίσει, αλλά έχει γυρίσει αποφασισμένη για να πάρει αυτό που θεωρεί αυτό που θεωρεί δικό της. Όχι δυάρι στα Πατήσια, αλλά ολόκληρο το Asgard. Ισχυρή και πολεμοχαρής αποδεικνύεται μια δύσκολη αντίπαλος που δεν μπορεί να νικήσει ο Thor απλά με ένα κούνημα του σφυριού του. Η αδικία που νιώθει, αφού ο Odin την φυλακίζει είναι ένα λογικό κίνητρο που φέρνει τα αντίστοιχα συναισθήματα. Φυσικά, η καταπληκτική ερμηνεία της Cate Blanchett χαρίζει στην Hela αρκετούς έξτρα βαθμούς. Επίσης, αποτελεί την πρώτη γυναίκα που είναι βασικός κακός σε ταινία της Marvel. 

Killmonger: Το μίσος φέρνει μόνο διχόνοια

Πηγή: www.geektyrant.com

Σε μια ξεχωριστή ταινία ο Killmonger αντιπροσωπεύει τι μπορεί να γεννήσει το μίσος. Τυφλή οργή που καίει τον ίδιο αλλά και τους άλλους τριγύρω του. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους κακούς της Marvel είναι ότι μπορεί κάποιος να καταλάβει τα κίνητρα του βάσει των εμπειριών του σε ένα μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς όμως, το μίσος τον καταβάλει. Όπως ένας καλός ανταγωνιστής, ο Michael B. Jordan καταφέρνει να δώσει στον ήρωα της ταινίας μια διαφορετική οπτική που θα τον οδηγήσει παραπέρα. Αναμφίβολα από τους χαρακτήρες που κλέψανε την παράσταση στο Black Panther.

 Thanos: Ο τιτάνας που γονάτισε όλο το σύμπαν

Πηγή: www.digitalspy.com

Λίγoi κακοί της Marvel επηρέασαν τόσο το MCU όπως ο Thanos. Η Marvel πόνταρε σε αυτόν και δεν δικαιώθηκε. Έκανε τις κινήσεις του σιωπηλά, ενώ όταν ήρθε η ώρα που αποφάσισε να δράσει μας ανταπέδωσε την αναμονή. Κίνητρα λογικά, αλλά λύση βασισμένη στον ίδιο τον εγωισμό και τη μεγαλομανία του. Παρόλα αυτά τουλάχιστον σε βάζει σε σκέψη με πολλούς να φεύγουν από τον κινηματογράφο σύμφωνοι μαζί του. Αλλά όσο και να το πίστευε ότι είναι ήρωας, η λύση του θυμίζει περισσότερο τύραννο παρά σωτήρα. Αύτη είναι και η γοητεία του χαρακτήρα του. Όσο για αυτούς που συμφωνούν με την δικιά του λύση στο πρόβλημα με τους πόρους ας ελπίσουμε να μην έχουν ποτέ τόση δύναμη στην παλάμη των χεριών τους.

Loki: Ένας κακός που κερδίζει το κοινό

Πηγή: www.gamesradar.com

Απίστευτη πειθώ και χάρισμα που όλοι θα ζήλευαν. Αναμφισβήτητα ο Loki (Tom Hiddleston) είναι ο πιο ανεπτυγμένος κακός της Marvel στις ταινίες του MCU. Έχει τρομερή χημεία με τον Thor, ενώ έχει εξελιχθεί σε πιο αυτόνομο χαρακτήρα. Έχει περάσει πολλά από την πρώτη του εμφάνιση και συνέχεια βρίσκει έναν τρόπο να τρυπώσει στην μεγάλη αλλά και πρόσφατα μικρή οθόνη, εξάλλου είναι αρκετά πονηρός. Δυστυχώς μια περίοδος που η Marvel δεν τον έπαιρνε τόσο στα σοβαρά τον κρατάει μακριά από την κορυφή. Βέβαια υπάρχει και η διαφωνία ότι έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από έναν απλό villain. Είναι πραγματικά από της λίγες περιπτώσεις που αφήνουν έναν κακό να αναπτυχθεί σαν χαρακτήρας, μακάρι να είχανε και άλλοι ανταγωνιστές την ίδια ευκαιρία.

Kingpin: Η άλλη πλευρά του νομίσματος

Πηγή: www.orlandoweekly.com

Ο νικητής δεν είναι από ταινία αλλά από μια σειρά διαμάντι που ανήκει στο MCU. Παρουσιάζεται σαν ένας αδίστακτος εγκληματίας στην αρχή, αλλά ο χαρακτήρας του ξεδιπλώνεται περισσότερο, καθώς ανακαλύπτουμε το παρελθόν του. Υπάρχουν αρκετές φορές που κάποιος μπορεί να ταυτιστεί μαζί του χωρίς να συμφωνεί με τις μεθόδους του. Βέβαια δεν θα ήτανε τίποτα, χωρίς αυτά που τον κάνουν τον αρχηγό που είναι. Πανούργος και τακτικός, πάντα γυρίζει στην κορυφή. Η σημαντική διαφορά με τους υπόλοιπους στην λίστα είναι ότι δεν έχει υπερδυνάμεις, πάρα μόνο τον νου και το πλούτο το. Σίγουρα θα ζήλευαν την αποτελεσματικότητα του οι άλλοι κακοποιοί. Όμως το πιο ισχυρό προτέρημα του είναι ότι δεν διαφέρει πολύ από το αντίπαλο δέος του. Ουσιαστικά είναι ένας πιο σκοτεινός καθρέπτης του Daredevil. 


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.