Διαδικτυακά με τον Μπετόβεν
Πηγή: www.cccc.gr

Με την διαδικτυακή παρουσία του εν μέσω πανδημίας, το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζει μια παράσταση «μουσικής δωματίου» με τίτλο «Διαδικτυακά με τον Μπετόβεν». Την παράσταση ερμηνεύει μια από τις κορυφαίες σολίστ της χώρας, Κα. Αλεξία Μούζα με πιάνο στην αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού».

πιάνο
Πηγή: https://www.merriammusic.com

Μουσικό Πρόγραμμα

Το μουσικό πρόγραμμα εμπεριέχει τρία κομμάτια στο πιάνο, τα οποία θεωρούνται τα πιο δεξιοτεχνικά στο κίνημα του Ρομαντισμού. Ο Μπετόβεν, ως κύριος καλλιτέχνης, με το έργο του “Sonata για πιάνο No.3, σε Ντο μείζονα, Έργο 2”. Από τους κορυφαίους και πιο γνωστούς συνθέτες όλων των εποχών, μία σονάτα γεμάτη συναίσθημα. Το κομμάτι, είναι από τα πρώιμα στάδια του συνθέτη και αποτελεί έργο που απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία και ερμηνεία.

Ακολουθεί ο Τσαϊκόφσκι με το έργο γραμμένο για πιάνο, “Dymka” σε Ντο ελάσσονα. Γραμμένο το 1886, μας παραπέμπει σε ένα ρώσικο χωριό. Γεμάτο συναίσθημα και μελαγχολία, το έργο είναι εμπνευσμένο από την προφορική παράδοση των Ουκρανικών “Dumy”. Ο τίτλος του έργου επίσης, προδίδει την εικόνα που μας μεταφέρει ο συνθέτης με το όνομα «Σκηνές από ένα ρώσικο χωριό».

Τέλος, η βραδιά κλείνει με την “Sonata για πιάνο No.3, σε Σι ύφεση, Έργο 58” του Σοπέν. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1844 και αποτελείται από 4 μέρη. Πλούσιο σε αντιστικτικά και γεμάτο δεξιοτεχνία, μας μεταδίδει την συναισθηματική φόρτιση που φέρουν οι μπαλάντες του γνωστού συνθέτη.

Η παράσταση, αρχίζει στις 21:00 και θα διεξαχθεί  το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου διαδικτυακά, μέσα από το επίσημο site του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου στην επίσημη σελίδα.

Για προπώληση, εισιτηρίων παρακαλώ πατήστε εδώ: Αλεξία Μουζά: Διαδικτυακά με τον Μπετόβεν

Για παραπάνω πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • www.cccc.gr

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ