Πηγή pinterest.com

Αν δεν ξέρεις τους Monty Python…ντροπή σου. Το “Life Of Brian” κυκλοφόρησε το 1979 και αποτελεί μία πηγή αστείρευτου χιούμορ, μαύρης κωμωδίας και αισιοδοξίας.

Λίγα  λόγια για τους Monty Python

Οι Monty Python ήταν μία κωμική ομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία που δραστηριοποιούνταν από το 1969. Αποτελούνταν από τους Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin. Άφησαν ιστορία με το χιούμορ τους, αφήνοντας μία μεγάλη κληρονομιά, εμπνέοντας τις μετέπειτα γενιές. Στην πλάτη τους κουβαλάνε project όπως TV-Shows, ταινίες, μουσικά albums βιβλία και live περιοδείες. Ξεκίνησαν με το TV-Show Flying Circus στο BBC το 1969, το οποίο διήρκεσε 4 σεζόν. Στη συνέχεια τάραξαν ξανά τα νερά με την ταινία “Monty Python and the Holy Grail” το 1975, ενώ το 1979 βγαίνει το “Life of Brian”. Τελευταίο φορά που συνεργάστηκε το group ήταν το 2014 για το “Meaning of Live”. Για τέλος να πούμε ότι, συνήθως, αυτά τα 6 άτομα αποτελούσαν όλο το cast για κάθε project, ακόμη και τη μουσική επένδυση!

Πηγή pinterest.com

Life of Brian

Η ιστορία ξεκινάει στην Ναζαρέτ, με την γέννηση του Brian, σε έναν στάβλο. Το φτωχικό του οικισμό με την μητέρα του επισκέπτονται τρείς σοφοί με κάποια δώρα. Aνακαλύπτουν, όμως, ότι ο πραγματικός τους προορισμός ήταν ο διπλανός στάβλος. Στη συνέχεια, 33 χρόνια μετά, ο Brian έχει μεγαλώσει και προσπαθεί να φύγει από τα δεδομένα της εποχής, να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να ξεχωρίσει. Εργαζόμενος λοιπόν στο Κολοσσαίο της Ιερουσαλήμ, γνωρίζει μία οργάνωση και θέλει να συμμετέχει ώστε να διώξουν τους Ρωμαίους από την Ιουδαία. Πρώτη αποστολή είναι να βάψει συνθήματα στους τοίχους κατά των Ρωμαίων. Στη συνέχεια, αποστολή της οργάνωσης είναι να απαγάγουν τη γυναίκα του Καίσαρα.

Συμπτωματικά μία άλλη οργάνωση είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο. Aλληλοεξουδετερώθηκαν, με τον Brian να είναι ο μόνος που μένει όρθιος και οι φρουροί να τον συλλαμβάνουν. Η υπόλοιπη οργάνωση τον θεωρεί νεκρό, αλλά αυτός καταφέρνει να αποδράσει. Σε μία προσπάθεια να ξεφύγει από τους φρουρούς, παίρνει τη θέση ενός ιεροκήρυκα. Το πλήθος τον «βαφτίζει» μεσσία και ξεκινά να τον ακολουθεί. Ο Brian καταλήγει να κοιμάται με την Ιουδίθ, τη  μόνη γυναίκα της οργάνωσης. Ξυπνώντας την επόμενη μέρα και βλέποντας ένα τεράστιο πλήθος έξω από το σπίτι του. Από τα όσα έχει ο Brian, η Ιουδίθ τον θεωρεί επαναστάτη και το πλήθος μεσσία. Όπως και να ‘χει όμως, οι Ρωμαίοι τον συλλαμβάνουν και τον προωθούν για σταύρωση, μαζί με άλλους 139. Το πλήθος απαιτεί την ελευθέρωσή του, ο Καίσαρας δίνει την εντολή, αλλά ένας τύπος του «κλέβει» τη θέση. Ο Brian σταυρώνεται. Τον επισκέπτονται οι σύντροφοί του από την οργάνωση, η μητέρα του, η Ιουδίθ, μία ομάδα αυτοκτονίας που αυτοκτονεί μπροστά του… αλλά κανείς δεν τον βοηθάει να ελευθερωθεί. Μέσα σε όλη αυτή την απογοήτευση και εγκατάλειψη, ο Brian μαζί τους υπόλοιπους σταυρωμένους τραγουδούν το “Look on the bright side of life”.

Πηγή dailymail.co.uk

Εν κατακλείδι

Το “Life of Brian” είναι από τις ταινίες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν, την ανακαλύπτεις και ταράζει τον κόσμο σου. Αυτό που συνήθιζαν να κάνουν Monty Python. Είναι φοβερό το πόσο μεγάλη ταύτιση μπορείς να δεις στην κοινωνία του 1970, σε σχέση με τη σημερινή εποχή. Είναι η ψυχολογία των μαζών και η αγελαία συμπεριφορά που προβάλλεται έντονα και σε προβληματίζει, όχι μόνο για το θέμα περί θρησκείας, το οποίο θίγεται έντονα, αλλά γενικότερα. Ωστόσο, στο τέλος, όπως τραγουδάει κι ο Brian πάνω στο σταυρό, δες τη θετική πλευρά!

Παρόμοια Άρθρα:

Για περισσότερη έμπνευση, ακολούθησε τη σελίδα μας σε Facebook και Instagram.

Giving Sight by Beasty Press

2
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνεία
Μουσική Επένδυση
Το “Life Of Brian” των Monty Python κυκλοφόρησε το 1979 και αποτελεί μία πηγή αστείρευτου χιούμορ, μαύρης κωμωδίας και αισιοδοξίας.monty-python-s-life-of-brian