ΠΡΤΘΛΤΣ
video still

Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, “ΠΡΤΘΛΤΣ” (ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ), o MAZOHA παρουσιάζει το video clip του Νίκου Πάστρα για το ομώνυμο κομμάτι.

To video clip γυρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2020, σαν ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της πρώτης, DIY, μεγάλου μήκους ταινίας του Νίκου Πάστρα, ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ, με το ίδιο συνεργείο και ηθοποιούς. Tραγούδι και ταινία μοιράζονται τις ίδιες ευαισθησίες. Είναι το ίδιο punk, το ίδιο κόντρα σε όλα τα στερεότυπα και ξεχειλίζουν από το ίδιο teenage angst – δεν είναι τυχαίο ότι η ταινία συνομιλεί με τον προηγούμενο δίσκο του MAZOHA, “ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ”, με πολλούς περισσότερους τρόπους από ότι μόνο με τον τίτλο της.

ΠΡΤΘΛΤΣ
video still

Η ταινία ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ χρηματοδοτήθηκε μέσω crowdfunding και γυρίστηκε σε συνθήκες καραντίνας (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας) στην Αργολίδα, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020.

To κομμάτι ΠΡΤΘΛΤΣ περιέχεται στο ομώνυμο άλμπουμ του MAZOHA. Κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital album στις 12 Φεβρουαρίου από την Ιnner Ear.

Είναι το τρίτο άλμπουμ στην δισκογραφία του MAZOHA, αλλά το πρώτο του concept album, με 8 τραγούδια αντισεξιστικά, αντιπολιτικά, αντισημερινά, που επιλέχθηκαν προσεκτικά ανάμεσα από πολλά υποψήφια demo.

ΠΡΤΘΛΤΣ
album cover

8 τραγούδια που αμφισβητούν και απαξιώνουν την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Ένα άλμπουμ punk αισθητικής με τις κιθάρες να κυριαρχούν, σε σχέση με το Μπάσταρδο που είχε χτιστεί γύρω από synth pads και μπασογραμμές. Όλα τα τραγούδια είναι uptempo, κόντρα στην αρνητικότητα και θέλοντας να περάσουν το μήνυμα πως όσο κι αν η σημερινή κοινωνία έχει ηττηθεί σε όλα τα επίπεδα (ρατσισμού, φασισμού, μισογυνισμού), υπάρχουν κάποιοι που ακόμα αντιστέκονται, αμφισβητούν και απαντούν ή τουλάχιστον προσπαθούν. Ένα άλμπουμ για την ”άλλη πλευρά”. Για οτιδήποτε η κοινωνία έχει ονομάσει διαφορετικό. Για τους πραγματικούς ”πρωταθλητές” της ζωής, που δεν προβάλλονται ούτε επιβάλλονται μέσω της τηλεόρασης και των social media.

To άλμπουμ είναι διαθέσιμο εδώ

MAZOHA | Facebook page


Inner Ear Records | Facebook | Twitter | Soundcloud | YouTube | Instagram 


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

2 COMMENTS

Comments are closed.