Ματίνα Σταυροπούλου: Inferno-Purgatorio-Paradiso στην γκαλερί «7»

Η γκαλερί «7» παρουσιάζει τη νέα ατομική της έκθεση της Ματίνας Σταυροπούλου «Inferno-Purgatorio-Paradiso»(Κόλαση-Καθαρτήριο-Παράδεισος). Διάρκεια 10 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση της Ματίνας Σταυροπούλου με αφορμή την Θεία Κωμωδία του Δάντη Αλιγκιέρι διαπραγματεύεται το ιστορικό πρόβλημα της διαχείρισης του χώρου(επίπεδος-προοπτικός) απο την μίμηση της πραγματικότητας εως την προσωπική εμπειρία. Αποτελείται από εικαστικά έργα και κατασκευές (λάβαρα, βιβλία) εμπνευσμένα τόσο από τις Μεσαιωνικές τοιχογραφίες και ταπισερί όσο και από τον Αφαιρετικό εξπρεσιονισμό του 20ου αιώνα.

Επομένως θέμα της έκθεσης, γίνεται η ίδια η ιστορία της τέχνης από τον Μεσαίωνα ως τα σύγχρονα συστήματα της μοντέρνας τέχνης. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι λάδι, ξηρά παστέλ, κάρβουνο, σινική μελάνη, βερνίκια, υφάσματα, σκυρόδεμα, ξύλα και σκόνες αγιογραφία

Πληροφορίες έκθεσης:
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Έναρξη: Τρίτη 10 Νοεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00

Περί Gallery 7

Από το 1983 που λειτουργούμε, οι περισσότεροι στόχοι μας έχουν επιτευχθεί. Να υπάρξουμε, δηλαδή, αξιόπιστα στο εικαστικό κοινό του τόπου μας και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας ή μάλλον τις επιλογές μας, εμμένοντας ωστόσο σ΄ ένα πλουραλισμό.

Στον ανοικτό χαρακτήρα της τέχνης στις αρχές του 21ου αιώνα επιλέγουμε να υποστηρίζουμε με τον ίδιο τρόπο, τόσο την ζωγραφική με παραδοσιακά μέσα όσο και την φωτογραφία και video art, προσπαθώντας να εντοπίσουμε την ποιότητα αλλά και την αγωνία της νέας μορφής. Με το ίδιο σκεπτικό, συνυπάρχουν οι νέες γενιές των καλλιτεχνών.

Ναι, στους ώριμους καλλιτέχνες με φρέσκια ματιά, ναι, στους πρωτοεμφανιζόμενους που δεν επαναλαμβάνονται γηρασμένα. Στους στόχους της 20ετίας που διανύουμε για την Gallery 7, η θέση μας πάνω στον πλουραλισμό που προαναφέραμε ελπίζουμε να γίνει δυναμικότερη, ενώ μένει πάντα ανοικτό το θέμα της συνεργασίας μας με τον εκτός Ελλάδας χώρο.

Αικατερίνη Κανακάκι