Love death & robots
Πηγή εικόνας: cutewallpaper.org

Η καινούργια σειρά του Netflix, Love Death and Robots, δίνει στο κοινό ακριβώς αυτό που υπόσχεται. Πρόκειται για 18 ιστορίες αγάπης, θανάτου και ρομπότ οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, σε μια ανθολογία που σε αφήνει να θέλεις περισσότερα. Είναι 100% NSFW (Not Safe For Work), που σημαίνει ότι απευθύνεται σε κοινό άνω των 18. Με λίγα λόγια proceed at your own risk, καθώς έχει αρκετή βία, περιγραφικές σκηνές θανάτου και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Τα επεισόδια έχουν μέγιστη διάρκεια 17 λεπτά και το καθένα έχει διαφορετικά γραφικά, διαφορετικό στυλ με το οποίο έχει γίνει το animation και διαφορετική πλοκή. Όλα τα επεισόδια έχουν παρόλα αυτά ένα κοινό θέμα: αναφέρονται στην αγάπη, τον θάνατο ή τα ρομπότ.

Την εμπειρία μου βλέποντας αυτή την σειρά μπορώ να την περιγράψω μόνο με ένα τρόπο: Είναι λες και βρίσκεσαι πάνω σε ένα τρενάκι του λούνα πάρκ σε έναν φουτουριστικό κόσμο, ενώ πολύ σκοτεινή electronic μουσική παίζει δυνατά σε όλη την διαδρομή και ταυτόχρονα προσπαθείς να πετύχεις ζόμπι από το διάστημα με ένα όπλο.

Τα γραφικά είναι υπέροχα, τα επεισόδια το ένα πιο ενδιαφέρον και mind-blowing από το άλλο και το soundtrack τόσο ταιριαστό σε κάθε επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς για την πλοκή των επεισοδίων χωρίς να κάνει σπόιλ, οπότε χωρίς άλλη καθυστέρηση, αυτά ήταν τα αγαπημένα μου επεισόδια του Love, Death & Robots (με τυχαία σειρά):

THREE ROBOTS 
Love death & robots
Πηγή εικόνας: imdb.com

Ο τίτλος του επεισοδίου τα λέει όλα. Το επεισόδιο αυτό ακολουθεί τρία ρομπότ καθώς εξερευνούν μια post-apocaliptic πόλη.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν το δεύτερο της σειράς και μετά το ελάχιστο σοκ του πρώτου επεισοδίου, τα τρία ρομπότ και οι περιπέτειες τους ήταν μια ευχάριστη αλλαγή τόνου. Εκτός του ότι και τα τρία ρομπότ ήταν αξιολάτρευτα, το soundtrack και το voice-acting ήταν επίσης υπέροχα. Γενικά, μπορώ να πω ότι ήταν από τα καλύτερα επεισόδια κατά την γνώμη μου.

SONNIE’S EDGE 
Love death & robots
Πηγή εικόνας: lovedeathrobots.fandom.com

Θυμάστε τι έλεγα πρίν για την σκοτεινή electronic μουσική;

Σε αυτό το επεισόδιο κάνουμε μια βόλτα σε underground πεδία μάχης όπου μαχητές παλεύουν για στοιχήματα. Πρωταγωνίστρια η Σόνυ, μυστήρια και σκοτεινή και ίσως πιο badass από όλους μαζί.

Αυτό το επεισόδιο είχε το ένα plot twist μετά το άλλο. Είχε τόσα twists που κάποια στιγμή όντως ζαλίστηκα. Αρκετά δυνατό επεισόδιο για να σας βάλει στο mood της σειράς (αν και μπορεί να σας βάλει στο mood λίγο βίαια).

GOOD HUNTING
Love death & robots
Πηγή εικόνας: TVmaze.com

Ένα αγόρι στην Κίνα πηγαίνει για κυνήγι με τον πατέρα του. Το θήραμα τους, ένα μυθικό πλάσμα. Το αγόρι και η κόρη του μυθικού πλάσματος που κυνηγούσαν γίνονται φίλοι, σε έναν κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς.

Με λίγα λόγια, είναι η ιστορία μιας γυναίκας που «παίρνει πίσω το σώμα της», και είναι πολύ πετυχημένη.

FISH NIGHT
Love death & robots
Πηγή εικόνας: filmaffinity.com

Δύο άντρες ξεμένουν στην άκρη του δρόμου μέσα σε μια έρημο, η οποία ήταν στοιχειωμένη με τα φαντάσματα των ψαριών που ζούσαν εκεί εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η έρημος ήταν ωκεανός.

Δύο λέξεις: τα visuals.

Τα χρώματα και τα σχήματα, η σκηνοθεσία. Τα πάντα στην οθόνη είχαν την δική τους προσωπικότητα και συνέβαλαν στο τελικό προϊόν που ήταν απλό, περιεκτικό και με μια λέξη breathtaking.

LUCKY 13
Love death & robots
Πηγή εικόνας: lovedeathrobots.fandom.com

Μια νέα πιλότος η οποία καταλήγει να πιλοτάρει το «καταραμένο» αεροσκάφος 13. Είναι όμως όντως «καταραμένο»;

Αρκετά συναισθηματικό, αρκετά αληθινό. Το animation είναι επίσης πολύ όμορφο. Τι άλλο να πει κανείς;

BLINDSPOT
Love death & robots
Πηγή εικόνας: filmaffinity.com

Cyberpunk! Space! Thieves!

Δράση, υπέροχοι χαρακτήρες και υπέροχο animation που θυμίζει δεκαετία του 80. Μικρό στη διάρκεια, αλλά υπέροχο όπως και να έχει.


Παρόμοια άρθρα:

Aκολουθήστε μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

1 COMMENT

Comments are closed.