Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η καραντίνα μας έχει επιβάλει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Πλέον κινούμαστε σε διαφοροποιημένους ρυθμούς θέτοντας διαφορετικές προτεραιότητες. Στόχος μας πρέπει να είναι η προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας. Τι και αν άλλαξε η ρουτίνα μας, ο τρόπος εργασίας μας, ο τρόπος επικοινωνίας μας με την οικογένεια μας ή τους φίλους μας. Απώτερος σκοπός μας θα πρέπει να είναι και η διατήρηση της καλής ψυχικής μας υγείας. Και τι καλύτερο από το να είμαστε μέσα στη μόδα και μέσα στο σπίτι.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: laurengireland

Καραντίνα. Μία λέξη συνυφασμένη με τον περιορισμό της δημιουργικότητας, της επικοινωνίας, της εξωστρέφειας, της άσκησης, της ψυχικής υγείας. Συγνώμη που θα σας χαλάσω το όνειρο, αλλά εμείς περιορίζουμε τον εαυτό μας ,όχι η περιβόητη καραντίνα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι είμαστε αντιδραστικοί σε κάθε τι είναι για το καλό μας. “Μην με περιορίσεις μόνο, σε παρακαλώ, γιατί αλλιώς νιώθω ότι πνίγομαι, ότι χαζεύω, ότι χάνομαι, σβήνω…”

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: Alessandramaggm

Η φύση είναι μάστερ στην προσαρμοστικότητα. Και εμείς αποτελούμε μέρος της φύσης, κομμάτι της. Λίγο να ακολουθούσαμε τα χνάρια της θα γινόμασταν καλύτεροι. Εδώ λοιπόν τίθεται το μεγάλο ερώτημα που καθένας πρέπει να εκφράσει στον εαυτό του. Είμαστε ικανοί να προσαρμοστούμε στις αλλαγές; Μπορούμε ως σύγχρονοι χαμαιλέοντες να ακολουθήσουμε το ρου της ζωής και να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θέλουμε να ζήσουμε καταστάσεις; Μόνο τότε θα καταφέρουμε όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά και να απολαύσουμε ουσιαστικά και στο έπακρο τη ζωή μας.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: luv2dancer22
Όπως και αν είναι αυτή. Με καραντίνα ή χωρίς. Απλά σύμφωνα με τα δικά μας θέλω.

Τι καλύτερο από το να χουχουλιάζουμε ,τη χειμερινή περίοδο του χρόνου ,μέσα στο ζεστό μας σπιτάκι, είτε είμαστε μόνοι μας είτε με την οικογένειά μας, είτε με τους ανθρώπους που συγκατοικούμε. Γιατί ναι παιδιά ακόμα και μόνοι μας μπορούμε να περάσουμε τέλεια. Εφόσον βάλουμε σαν στόχο την υγεία της ψυχής μας και του μυαλού μας η μοναξιά, μία τέτοια περίοδο της ζωής μας, όπως η καραντίνα, δε θα πρέπει να μας πτοεί αλλά να μας ωθεί στη δημιουργικότητα. Σε πιο ουσιαστική και ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μας.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: wfreesoul
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πλησιάζουν Χριστούγεννα παιδιά. Όσο συγκρατημένη και αν είναι η χαρά μας αυτές τις γιορτές, δεν θα πρέπει να λείπει το πνεύμα τον Χριστουγέννων από μέσα μας.

Πηγή: habitatformom.com

Στολίστε το σπίτι σας στο έπακρο. Λαμπιόνια, κορδέλες, στολίδια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Κάντε το χώρο σας ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο χωριό που δεν θα ήθελε κανένας να αποχωριστεί αυτή τη περίοδο του εγκλεισμού. Μην καθυστερείτε μπαίνει Δεκέμβρης και ακόμα κάθεστε.. Μα τι κάνετε; Έπρεπε ήδη να είχατε στολίσει από αρχές Νοέμβρη.

Πηγή: hercampus.com

Αν δεν έχετε βάλει ακόμα χαλιά ,γιατί αυτή τη χρονιά ο χειμώνας άργησε να μπει, είναι καιρός νομίζω να τα στρώσετε.  Τι καλύτερο από ένα σπίτι στολισμένο, με τα χαλιά να έρχονται και να ολοκληρώνουν την σπιτική θαλπωρή που έχουμε ανάγκη να νιώσουμε. Ο προσωπικός μας χώρος είναι ο πρώτος ο οποίος επηρεάζει τη ψυχοσύνθεση μας.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: widlerarch.com
ΝΤΥΣΙΜΟ

Πρέπει να κάνετε τηλεδιασκέψεις με τη κάμερα ανοιχτή; Κανένα πρόβλημα. Ακόμη ένας λόγος να διατηρήσετε ,έως ένα βαθμό ,τις προηγούμενες συνήθειες σας. Ντυθείτε όπως οι παρουσιαστές ειδήσεων.

Πηγή: beijosbluespoesiablog.wordpress.com

Μην χάνεται το στυλ σας μέσα στη καραντίνα. Απλά αναδιαμορφώστε το. Βάλτε τις αγαπημένες σας μπλούζες ,αν είναι κάτι με πιο ανεπίσημο χαρακτήρα. Σε κάτι με πιο επίσημο χαρακτήρα βάλτε το αγαπημένο σας σακάκι συνδυασμένο με ένα ωραίο πουκάμισο, ένα ζιβάγκο ή μια μπλούζα. Πάντα με τις πιτζάμες σας από κάτω. Βεβαιωθείτε όμως ότι δεν θα κινηθείτε στο χώρο, καθώς τότε η εμφάνισή σας θα πρέπει να είναι πιο ολοκληρωμένη.

Πηγή: takeyourvitaminc.com

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και βαφτείτε τόσο ώστε να φαίνεται η φυσική σας ομορφιά και η φρεσκάδα σας. Στη τελική σπίτι σας είστε. Είναι καιρός να υιοθετήσετε το πιο φυσικό τρόπο βαψίματος. Από την άλλη μπορεί να λατρεύετε τους πειραματισμούς, το eyeliner (όπως εγώ) και να θέλετε να βγάλετε όλη σας τη μαεστρία στον καμβά του προσώπου σας. Να το κάνετε και είμαστε μαζί σας.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: blanchsweet693574

Με κάμερα ανοιχτή ή όχι. Με μεγάλο φόρτο εργασίας, ακόμα από το σπίτι ή όχι. Μην ρίχνετε τη διάθεση σας. Διατηρήστε τις συνήθειες σας που θα σας αναπτερώσουν το ηθικό. Ένα εκθαμβωτικό κόκκινο κραγιόν. Ένα καθηλωτικά βαμμένο μάτι. Ένα εντυπωσιακό σύνολο, μια μοντέρνα μπλούζα, ένα καινούριο blazer που δεν προλάβατε να φορέσετε. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή σας.

Πηγή: my-philocaly.com

Αλλά και να μην εργάζεστε, μην χρησιμοποιείται την καραντίνα ως δικαιολογία για να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Βάλτε τις ωραίες σας πιζάμες, τις εντυπωσιακές σας ρόμπες και παντοφλάκια και ζήστε το μόνοι σας. Είναι καιρός να τα βρούμε με τους εαυτούς μας.

Πηγή: chicmony.com
ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Με περιορισμένο ή άπλετο ελεύθερο χρόνο ακόμα και στο σπίτι είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε με τις ανάγκες του οργανισμού σας. Είναι περίοδος για μποτέ κορίτσια και αγόρια. Αν γενικά αφιερώνετε λίγο χρόνο στη περιποίηση του εαυτού σας ,πιστεύω ότι είναι μία καλή περίοδος ανασυγκρότησης.

Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: birdieme74

Περιποιηθείτε το δέρμα σας, μαλλιά, πρόσωπο και σώμα. Απολέπιση, ενυδάτωση, σύσφιξη, λάμψη, μασάζ είναι λίγα από τα στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε στο καθημερινό ή εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας. Αλλά και να τα διατηρήσετε και στην μετέπειτα ζωή σας.

HOME OFFICE

Μην αφήνεται τη καραντίνα να ρίξει τη διάθεση σας. Δημιουργήστε την τέλεια ατμόσφαιρα για να εργαστείτε από το γραφείο του σπιτιού σας. Οργανώστε το γραφείο σας ή το χώρο όπου σας αρέσει να εργάζεστε μέσα στο σπίτι. Πιστέψτε με ότι και μια μικρή αναδιοργάνωση της βιβλιοθήκης μέχρι και της γραφικής ύλης μπορεί να σας εμπνεύσει.

Πηγή: thewonderforest.com
Πηγή: marthastewart.com

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Το μικροπεριβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχοσύνθεση μας. Δημιουργήστε χουχουλιάρικες καταστάσεις με φαναράκια, κηροπήγια, κεριά, αρωματικά χώρου και δώστε μια πιο μαγική όψη στο σπίτι σας. Μην διστάσετε δε να παραγγείλετε λουλούδια εποχής για να δώσετε μια πιο φυσική όψη στο χώρο σας. Στηρίξετε επιχειρήσεις δρεπτών ανθέων που είναι έτοιμες να παραδώσουν στο χώρο σας άνθη που έχουν ανάγκη το βάζο του σπιτιού σας.

Πηγή: housetohome.co.uk
Πηγή: amatestanze.com
Πηγή: tesco.com

Περιποίηση του εαυτού σας αλλά και του συντρόφου σας. Τι καλύτερο από ένα ρομαντικό λουτρό για να αναζωπυρωθεί το πάθος. Είτε μόνοι είτε σε σχέση ,μία ωραία ατμόσφαιρά στο μπάνιο σίγουρα θα σας ανανεώσει.

Πηγή: theodysseyonline.com

Μην αφήνετε όμως και το φαγητό παραπονεμένο. Δημιουργείστε γκουρμέ καταστάσεις ακόμα και από τη κουζίνα του σπιτιού σας. Ένα ωραία στημένο γεύμα για έναν ή για δύο πάντα μπορεί να ικανοποιήσει όχι μόνο τον ουρανίσκο αλλά και το μάτι. Δεν το χρειάζεσαι το εξώ. Το ΜΕΣΑ βοηθάει τη φαντασία να οργιάσει.

Πηγή: instagram.com/Προφίλ: blissfulharmony
Πηγή: pinterest.com/Προφίλ: EmilyChristinaaaa

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει έτσι. Αξιοποίησε τις δυνατότητες που σου δίνει η καραντίνα για να τα βρεις με το μέσα σου. Διάβασε άρθρα και βιβλία που σε ενδιαφέρουν. Δες ταινίες και σειρές. Φτιάξε παζλ και ξεκίνα κάτι που έλεγες καιρό ότι θα κάνεις και τώρα πλέον μπορείς. Γυμνάσου. Διαμόρφωσε ,όπως επιθυμείς εσύ ,τις συνθήκες με τις οποίες θα περάσεις την καραντίνα που σου έχει επιβληθεί. Μην στηρίζεσαι σε δικαιολογίες και γκρίνια. Εκτίμησε το κάθε λεπτό που σου χαρίζεται.

Πηγή: bawdybeauty.com

 

xoxo LilaLounAr.t

 

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project

 

1 COMMENT

Comments are closed.