Hush
Πηγή: youtube.com

Εσύ βλέπεις θρίλερ; Ανήκεις στην κατηγορία όσων θέλουν να δουν κάτι όχι απαραίτητα τρομακτικό αλλά προκλητικά καθηλωτικό; Σου έχω την λύση. Ένα από τα καλύτερα θρίλερ, κατά τη γνώμη μου, είναι το Hush.

Δεν πρόκειται για μια ταινία σαν αυτές που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας ακούγοντας την λέξη θρίλερ. Τις ταινίες που δείχνουν υπερφυσικά, τρομακτικά ή υπερβολικά μονταρισμένα πλάνα. Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα το δεις κυριολεκτικά με μια ανάσα αφού καταφέρνει να σε κρατά συνεχώς σε εγρήγορση. Ο δημιουργός του είναι ο Mike Flanagan, ο οποίος συνέβαλε και στη συγγραφή του σεναρίου σε συνεργασία με την Kate Siegel, την πρωταγωνίστρια της ταινίας.

Πώς ξεκίνησαν όλα

H Maddie είναι μια νεαρή, επιτυχημένη συγγραφέας η οποία εξαιτίας μιας παιδικής ασθένειας δεν μπορεί πλέον να ακούσει και να μιλήσει. Έτσι, έχει απομονωθεί σε μια απομακρυσμένη περιοχή, έχοντας στο πλευρό της δύο καλούς φίλους. Αυτό σημαίνει πως δεν καταφέρνει να αντιληφθεί ότι η γειτόνισσά της, Sarah, έπεσε στα χέρια ενός μανιακού δολοφόνου που τελικά την σκότωσε, παρόλο που αυτή εκλιπαρούσε για βοήθεια. Το επόμενο θύμα λοιπόν είναι η Maddie. Ο μασκοφόρος δολοφόνος περικυκλώνει το σπίτι και γυρίζει γύρω από αυτό με τρομερή ηρεμία και απάθεια. Η Maddie προσπαθεί να σώσει τη ζωή της και είναι κυριολεκτικά ολομόναχη. Ο δράστης αντιλαμβάνεται από νωρίς την πάθησή της και αυτό στο μυαλό του την καθιστά ένα εύκολο θύμα.

Hush
Πηγή: smashcutreviews.com

Φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για την πρωταγωνίστρια να ζητήσει βοήθεια ή να καταλάβει που βρίσκεται ο δολοφόνος από τη στιγμή που δεν μπορεί να φωνάξει ή να ακούσει τα βήματά του. Αυτός είναι και ο λόγος που το θρίλερ ονομάζεται Hush. Παρ’ όλα αυτά, η πρωταγωνίστρια δεν τα παρατά. Διακρίνεται για την μαχητικότητά της, ένα χαρακτηριστικό που δεν την αφήνει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο δολοφόνος για αρκετή ώρα κινείται γύρω από το σπίτι επιδιώκοντας έτσι να προκαλέσει ψυχολογικό πόλεμο, όχι μόνο στην πρωταγωνίστρια αλλά και στους θεατές. Και μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνει πολύ καλά. Εξάλλου, εξ’ αρχής προειδοποιεί τη Maddie, αλλά και εμάς, με τα εξής ανατριχιαστικά λόγια:

«Μπορώ να μπω όποια στιγμή θέλω. Μπορώ να σε πιάσω όποια στιγμή θέλω. Αλλά δεν θα το κάνω. Όχι μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, όταν θα εύχεσαι να είχες πεθάνει. Τότε είναι που θα μπω μέσα.»

Η μάχη

Και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Από τη στιγμή που μπαίνει μέσα στο σπίτι, ξεκινά ένας ακόμη μεγαλύτερος Γολγοθάς. Μια πάλη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

Με μόλις δύο πρωταγωνιστές η ταινία καταφέρνει να φτάσει την αδρεναλίνη σου στα ύψη. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το ποιος τελικά θα βγει νικητής αφού δημιουργούνται πολλές ανατροπές, που από τη μία σε ανακουφίζουν, από την άλλη όμως σε εκνευρίζουν. Η απάντηση στο ερώτημα για το ποιος θα γλιτώσει από αυτήν την ιστορία έρχεται το τελευταίο λεπτό.

Hush
Πηγή: morbidlybeautiful.com

Το πρόσωπο του δράστη αποκαλύπτεται σχετικά νωρίς, γεγονός που ενώ μπορεί να αρέσει σε κάποιους θεατές, κάνει άλλους να δυσανασχετούν. Ο δολοφόνος, που αρχικά κρύβεται πίσω από την ασφάλεια της μάσκας, αποκαλύπτοντας το πρόσωπο του δηλώνει τόσο στο θύμα, όσο και σε εμάς ότι είναι σίγουρος για την έκβαση της ιστορίας. Η φυσική αδυναμία της πρωταγωνίστριας τον γεμίζει αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα τον εξιτάρει. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν διστάζει να αποκαλυφθεί, αφού θεωρεί δεδομένο ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάει στραβά. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, ένας δολοφόνος με αυτοπεποίθηση, είναι ένας ακόμη πιο επικίνδυνος δολοφόνος.

Εκτός των άλλων, το Hush έρχεται για να μας δείξει ότι δεν χρειάζονται μακροσκελείς διάλογοι για να δημιουργηθεί μια ποιοτική ταινία. Γι’ αυτό, παρατηρούμε ότι κατά τη διάρκεια του φιλμ οι διάλογοι δεν διαρκούν πάνω από 15 λεπτά! Στον ρόλο του δολοφόνου βρίσκεται ο John Gallagher και του θύματος η Kate Siegel, η οποία ερμηνεύει άριστα τον ρόλο της.

Hush
Πηγή: empireonline.com

Εν κατακλείδι

Το Hush έκανε την εμφάνισή του το 2016 και έκτοτε έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί μια καλή επιλογή για όλους, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις και τα γούστα του καθενός. Ακριβώς γιατί είναι κάτι διαφορετικό που «τραβά» τους θεατές. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος ποιο θρίλερ θα δούμε, απάντησέ του ανεπιφύλακτα το Hush!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project