Ο Wes Anderson έχει γίνει γνωστός και έχει αγαπηθεί για ταινίες του όπως το The Grand Budapest Hotel, το Moonrise Kingdom και το The Royal Tenenbaums. Με την μοναδική χρωματική παλέτα του, τα συμμετρικά πλάνα και την – σε μεγάλο βαθμό – χειροποίητη καλλιτεχνική διεύθυνση, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση γύρω από το έργο του. Ο κόσμος που δημιουργεί σε κάθε ταινία του, είναι ένας κόσμος αυτοτελής. Κωμωδίες στα όρια της μελαγχολίας, στα πλαίσια δυσλειτουργικών οικογενειών και ανθρώπινων σχέσεων. Χαρακτήρες που προσπαθούν να αποδράσουν. Αυτές οι τεχνικές και οι θεματικές είναι παρούσες και στην ταινία μικρού μήκους του, Hotel Chevalier. Η ταινία έχει διάρκεια 13 λεπτών και γυρίστηκε ως prequel των γεγονότων στο The Darjeeling Limited. Μπορεί, ωστόσο, να εκτιμηθεί και ανεξάρτητα από αυτό.

Hotel Chevalier
Πηγή εικόνας: cussyeah-wesanderson.tumblr.com

Η ιστορία

Ο πρωταγωνιστής (Jason Schwartzman) του Hotel Chevalier, βρίσκεται σε ένα μοναχικό σικ δωμάτιο ξενοδοχείου στο Παρίσι. Παρακολουθεί μια ασπρόμαυρη πολεμική ταινία και διαβάζει την εφημερίδα. Αφού παραγγέλνει ένα πολυτελές γεύμα σε σπαστά γαλλικά, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από μια γυναικεία φωνή που αναγνωρίζει. Πρόκειται να τον επισκεφτεί. Με βιαστικές κινήσεις, συγυρίζει το δωμάτιο και βάζει το κομμάτι Where Do You Go To (My Lovely) του Peter Sarstedt. Ένα ’60s ρομαντικό τραγούδι για μια Γαλλίδα. Κλασσική πινελιά του Wes Anderson.

Hotel Chevalier
Πηγή εικόνας: habituallychic.luxury

Η γυναίκα, εν τέλει, καταφθάνει και δεν είναι άλλη από τη Natalie Portman. Η μεταξύ τους ατμόσφαιρα είναι άβολη. Γκρι αποχρώσεις αρχίζουν να εμφανίζονται ανάμεσα στο κίτρινο που μέχρι τώρα κατέκλυζαν το Hotel Chevalier. Το ζευγάρι είναι παγιδευμένο ανάμεσα στην ανικανότητα να αποχωριστούν πλήρως ο ένας τον άλλον και στην αδυναμία να επιστρέψουν στην οικειότητα που κάποτε μοιράζονταν. Οι πράξεις είναι αυθόρμητες, αφού κάποτε γνώριζαν τέλεια ο ένας τον άλλον. Κάθε ιδιοτροπία, λεπτομέρεια και συνήθεια. Οι φράσεις αιωρούνται στον αέρα, αναζητώντας αποδέκτη που θα τις καταλάβει.

«Προσπαθείς να ξεφύγεις από μένα;»
«Νόμιζα ότι το έκανα ήδη.»

Hotel Chevalier
Πηγή εικόνας: imdb.com

Το Hotel Chevalier είναι μια ιστορία αγάπης, για δύο ανθρώπους προφανέστατα πολύ ερωτευμένους, αλλά απομακρυσμένους. Ύστερα από τον απότομο χωρισμό τους, ο πρωταγωνιστής κατέφυγε στο ξενοδοχείο, όπου βρήκε προσωρινό καταφύγειο. Το τηλεφώνημα της γυναίκας, είναι αυτό που περιμένει καθένας που βγήκε από μια σχέση χωρίς να το θέλει.

Μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Hotel Chevalier
Πηγή εικόνας: natalie.portman.org

1 COMMENT

Comments are closed.