Τι θα ήταν πιο ιδανικό από μια σειρά που αναβιώνει το βινύλιο και μαζί με αυτό κλασικούς ήχους της ροκ, ποπ και τζαζ σκηνής; Η σειρά High Fidelity σε παραγωγή Hulu κατάφερε να συνδυάσει την καλή μουσική με αυτό που έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί την πλειονότητα της ανθρωπότητας που δεν είναι άλλο από τις ερωτικές σχέσεις και δη τις αποτυχημένες, αυτές που τελείωσαν εκεί που δεν το περιμέναμε, αφήνοντας μας μια πίκρα στο στόμα και κυρίως μια βαθιά απορία για το πως φτάσαμε εκεί.

Πρωταγωνίστρια στην προκειμένη περίπτωση είναι η Rob (Zoe Kravitz), η οποία μετά από μια σειρά αποτυχημένων σχέσεων με αποκορύφωμα την τελευταία και πιο οδυνηρή αποφασίζει να κάνει μια λίστα με τους top 5 χωρισμούς της, με σκοπό να τους εξετάσει για να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος. Έτσι, ξεκινάει μια αναδρομή στο παρελθόν όπου συναντάμε μια σειρά από δυσλειτουργικές σχέσεις, καταδικασμένες να αποτύχουν από την πρώτη στιγμή. Η Rob στην προσπάθειά της να δώσει εξήγηση σε όλα αυτά, καταλήγει να τα αποδίδει όλα άλλοτε σε εξωτερικούς παράγοντες και άλλοτε στο κάρμα, ως μια αναπότρεπτη τροπή των πραγμάτων.

High Fidelity

Η εμμονικότητά της με τα βινύλια και την μουσική μεταφέρεται στο κομμάτι των σχέσεων όπου προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει μια εξήγηση, μια προσπάθεια που κατά βάθος πηγάζει από την ανάγκη να αθωώσει τον εαυτό της και να αποποιηθεί των ευθυνών. Και ως ένα σημείο την συμπονείς, νιώθοντας ότι πράγματι δεν οφείλεται στην ίδια η κατάσταση αυτή, αλλά μάλλον στην ατυχή επιλογή συντρόφων και στις εξωτερικές συνθήκες που πολλές φορές είναι εκτός του ελέγχου μας. Η ανατροπή έρχεται προς το τέλος με την αποκάλυψη ενός μυστικού που ανατρέπει τις ισορροπίες, κάνοντάς μας να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο μονοδιάστατα και πως πρέπει να δίνουμε βάση και στις δύο πλευρές αν θέλουμε να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη.

Η σειρά πέρα απο το ερωτικό κομμάτι δεν παραλείπει να κάνει άπειρες αναφορές στην ποπ κουλτούρα, με συζητήσεις περί μουσικής και κινηματογράφου να ξεπηδούν σε κάθε επεισόδιο και να απασχολούν τους κεντρικούς χαρακτήρες μας. Μάλιστα, στο δεύτερο επεισόδιο γίνεται μια αναφορά στην “τέχνη” του να δημιουργείς μια καλή playlist, ενώ σε ένα άλλο επεισόδιο διεξάγεται ένας σύντομος διάλογος σχετικά με ένα ερώτημα που έχει απασχολήσει γενιές και γενιές και δεν είναι άλλο από το αν ο βίος και η συμπεριφορά ενός καλλιτέχνη αποτελεί καθοριστικό κριτήριο για την αποτίμηση της συνεισφοράς του στον χώρο της μουσικής, ερώτημα που εγείρεται με αφορμή την αγορά ενός δίσκου του Michael Jackson.

high fidelity

Η μουσική είναι επιλεγμένη προσεκτικά και προέρχεται από ποικίλα πεδία, από κλασικές επιλογές όπως David Bowie, Fleetwood Mac, Aritha Franklin μέχρι Wu Tang Clan, Dead Kennedys και Λένα Πλάτωνος. Οπωσδήποτε προσφέρεται μια ευρεία ποικιλία που προσπαθεί να εντάξει όλα τα γούστα, ενώ η σπαρακτική φωνή της Sinead O’Connor με το Nothing Compares to You που συνοδεύει τις μελαγχολικές σκέψεις της Rob είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει.

Τελική αποτίμηση; Το High Fidelity αποτελεί μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις τις χρονιάς, με νεανική πνοή, ποπ αναφορές και εκπληκτική μουσική. Μια σειρά που μέσα σε μια μέρα μπορείς να την καταβροχθίσεις ευχάριστα και να περιμένεις με ανυπομονησία την επόμενη σεζόν με ακόμη καλύτερη μουσική και ανατροπές!

“Persona” μια mini σειρά του Netflix που δεν πρέπει να χάσεις

Δες την σελίδα μας στο fb

high fidelity
High Fidelity – (Photo by: Phillip Caruso/Hulu)

 

 
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ερμηνείες
Σκηνοθεσία
Μουσική Επένδυση
Μια σειρά που μέσα σε μια μέρα μπορείς να την καταβροχθίσεις ευχάριστα και να περιμένεις με ανυπομονησία την επόμενη σεζόν με ακόμη καλύτερη μουσική και ανατροπές!high-fidelity-h-seira-gia-tin-mousiki-poy-itheles-na-deis-kai-den-to-ijere