Hey You
Πηγή εικόνας: 45cat.com

The Wall

Οι Pink Floyd μας έχουν συνηθίσει σε θρυλικά κομμάτια. Το κάθε τραγούδι τους, έχει και την δική του ιστορία… Μια ιστορία που εκφράζει τον καθένα μας… Συχνά όταν ακούμε ένα κομμάτι ταυτιζόμαστε και βρίσκουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας σ’ αυτό. Το ”Hey You” γράφτηκε το 1979 και συμπεριλήφθηκε στο διπλό δίσκο των Pink Floyd, “The Wall”. Ωστόσο δεν υπάρχει στην ταινία λόγω του ότι ο Roger Waters πίστευε ότι οι στίχοι δεν ταίριαζαν χρονικά με τα γεγονότα της ταινίας.

Hey You
Πηγή εικόνας: tallengestore.com

Για ποιον γράφτηκε και που απευθύνεται;

Το θρυλικό τραγούδι γράφτηκε την εποχή της ”Σιδηράς Κυρίας”. Η Μάργκαρετ Θάτσερ (13 Οκτωβρίου 1925 – 8 Απριλίου 2013), τα χρόνια που κυβερνούσε είχε μετατρέψει ολόκληρες πόλεις σε βιομηχανικά ερείπια. Οι στίχοι του μιλάνε για τον πόνο, την απόγνωση, την μοναξιά, τον φόβο και την απομόνωση. Θεωρείται από τα πιο μυστηριώδη κομμάτια καθώς η φράση ”Hey You” είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα. Κάθε φορά ο πρωταγωνιστής είναι σαν να ζητάει βοήθεια.

Γκρεμίζοντας το τείχος…

Το The Wall μιλάει για τα τείχη που χτίζουμε σαν κοινωνία. Τα τείχη που χτίζουμε σαν άνθρωποι. Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να γκρεμίσουν τα τείχη και να επικοινωνήσουν με τους συνανθρώπους τους. Οι ερωτήσεις του τραγουδιού γίνονται κραυγές. Το τραγούδι φαίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ… Σαράντα δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το εμβληματικό κομμάτι μας κάνει να αναλογιζόμαστε που έχουμε φτάσει ως κοινωνία και πως μπορούμε να γκρεμίσουμε το τείχος;

Η ερωτική απογοήτευση του Roger Waters

Όπως δήλωσε ο Roger Waters σε συνέντευξή του στο περιοδικό Mojo, το γνωστό τραγούδι γράφτηκε για την πρώην σύζυγο του. Το ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd είπε: «Από τη δυστυχία και τον πόνο όταν μου δήλωσε στο τηλέφωνο ότι με παρατά γιατί ερωτεύτηκε κάποιον άλλο». Αυτό φαίνεται ότι στάθηκε η αφορμή για να γραφτεί το θρυλικό κομμάτι, το οποίο έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.

Οι στίχοι του τραγουδιού

Hey you, out there in the cold
Getting lonely, getting old
Can you feel me?
Hey you, standing in the aisles
With itchy feet and fading smiles
Can you feel me?
Hey you, don’t help them to bury the light
Don’t give in without a fight
Hey you out there on your own
Sitting naked by the phone
Would you touch me?
Hey you with you ear against the wall
Waiting for someone to call out
Would you touch me?
Hey you, would you help me to carry the stone?
Open your heart, I’m coming home
But it was only fantasy
The wall was too high
As you can see
No matter how he tried
He could not break free
And the worms ate into his brain
Hey you, out there on the road
Always doing what you’re told
Can you help me?
Hey you, out there beyond the wall
Breaking bottles in the hall
Can you help me?
Hey you, don’t tell me there’s no hope at all
Together we stand, divided we fall.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκε το πράσινο πιστοποιητικό
Επόμενο άρθροDrive: Όταν μιλούν τα μάτια
Τι να πρωτοπει κάνεις γι'αυτό το κορίτσι? Όσο μπόι της λείπει...τόσο γλώσσα βγάζει. Απόφοιτη ηχοληψίας αλλά και ιδεολογος.Υποστήριζει την ροκ και μέταλ σκηνή αλλά σιχαίνεται τα ελληνικά τραγούδια. Τουτέστιν άνεργη. Τελείωσε σκηνοθεσία αλλά τώρα σπουδάζει υποκριτική. Και εκεί δεν είχε τύχη...την έπιασε ο φεμινισμός της, έβρισε δύο τρεις που έκαναν το λάθος να της δώσουν την κάρτα τους... οπότε κατέληξε πάλι άνεργη...Είδε και αποειδε και αποφάσισε να γράφει για μουσική και ταινίες έτσι για να πει ότι ασχολείται με το αντικείμενο της. Έξυπνη, ετυμολογη αλλά και απόλυτη θα μας μεταλαμπαδευσει τις γνώσεις της πάνω στην ιστορία της ροκ και μεταλ μουσικής.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ