Έχοντας περάσει πολλά χρόνια στις αίθουσες χορού και γεμάτη με πολλές εμπειρίες οφείλω να ομολογήσω πως ο χορός είναι θεραπεία.

Ένα είδος θεραπείας που σπάνια μπορεί να γίνει κατανοητή από ανθρώπους που δεν αγαπούν αυτή την τέχνη. Τι είναι άραγε ο χορός; Για μένα είναι ελευθερία ! Όταν η καρδιά παύει να υπακούει στο μυαλό και κυριαρχεί μόνο το συναίσθημα, όταν η κάθε κίνηση αποκτά νόημα και ο πιο αληθινός σου εαυτός έρχεται στην επιφάνεια!

Αγαπώ την ειλικρίνεια, πάντοτε την αγαπούσα! Αγαπώ και την ελευθερία της ψυχής! Μεγάλη τύχη να μπορείς να τα συνδυάζεις και τα δυο μέσω του χορού. Σκεφτόμουν όλα τα  μαθήματα που έχω λάβει λόγω αυτού, πως όσο μεγάλος και αν είναι ο πόνος της αποτυχίας πολλές φορές, η ευτυχία που κυριαρχεί στο τέλος είναι ανεκτίμητη. Θα ήθελα να μοιραστώ αυτά τα μαθήματα μαζί σας και γιατί όχι, να σας πείσω να ξεκινήσετε, ή ακόμα και να συνεχίσετε δυναμικότερα, όποιο είδος χορού εσείς αγαπάτε!

Τα μαθήματα ζωής που έλαβα:
χορός
Πηγή: pinterest.com

1. Πολλές φορές ο φόβος της αποτυχίας μας καταβάλει και το άγχος μας εμποδίζει από το να απολαύσουμε κάθε στιγμή της ζωής μας. Όπως κάθε κίνηση στον χορό έχει σημασία ώστε να βγάλουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα έτσι και κάθε στιγμή της ζωής μας είναι σημαντική για να γίνουμε καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι! Όσο μεγάλος και αν είναι ο φόβος, σημασία έχει να ζούμε την κάθε στιγμή ακόμα και αν δεν έχει το αποτέλεσμα που προσδοκούμε!

2. Όταν το «εγώ» γίνεται «εμείς» μπορείς να γίνεις πιο δυνατός από ποτέ! Η εικόνα μιας ομάδας να συγχρονίζεται και να δρα σαν μια οντότητα είναι μαγευτική! Το ίδιο ισχύει και στη ζωή, μαζί είμαστε πιο δυνατοί και έτσι ο κόσμος γίνεται ομορφότερος.

3. Όταν νιώθεις ένα κενό στην καρδιά σου και όταν αισθάνεσαι πως οι λέξεις χάνονται τότε ο χορός είναι η απόδειξη πως τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα! Κάθε κίνηση είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου, μια έκφραση ψυχής μέσω του σώματος.

4. Δεν χρειάζεται η τελειότητα ώστε να βγάλουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα στο χορό. Έτσι και στη ζωή δεν χρειάζεται η τελειότητα προκειμένου να είμαστε χαρούμενοι για όλες τις όμορφες στιγμές που μας συμβαίνουν! Σημασία έχει η προσπάθεια και θα έρθει η στιγμή που όλα τα όνειρα θα πραγματοποιηθούν.

5. Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να καταφέρεις να φτάσεις στο στόχο σου είναι να χτίζεις βήμα βήμα και με υπομονή αυτό που ονειρεύεσαι. Το ίδιο συμβαίνει και στην δημιουργία μιας όμορφης χορογραφίας. Το παν είναι να υπάρχει υπομονή.

6. Πάντοτε υπάρχει κάτι καινούριο που μπορείς να μάθεις και να εξερευνήσεις. Η ζωή, ένα ταξίδι που πολλές φορές πρέπει να αφεθείς για να νιώσεις την μαγεία, όπως πρέπει να αφήνεις τον εαυτό σου ελεύθερο σε κάθε κίνηση του σώματος στον χορό.

Και όταν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στο ταξίδι σου σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τις δυνατότητες σου, θυμήσου πως αυτά ήταν που σε έκαναν να προσπαθείς ώστε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου! Να σε αγαπάς και να σε προσέχεις!

 

Δες τη σελίδα μας στο Facebook
Δες τη σελίδα μας στο Instagram
Όταν τα λόγια αποτυγχάνουν
Ενημερώσου για το project μας Giving Sight by beasty press