Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: Διήμερο bazaar βιβλίων

Το «Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων» που στεγάζεται προσωρινώς  στην οδό Πειραιώς 132,στο Γκάζι, διοργανώνει ένα διήμερο BAZAAR βιβλίων δεύτερο χέρι,
στο νεοκλασσικό κτίσμα της οδού Σμύρνης 4 και Αριστοτέλους ( περιοχή πλατείας Βικτωρίας).

Βιβλία για το καλοκαίρι και τις διακοπές.

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Το BAZAAR θα είναι ανοιχτό το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας είναι:12:00 έως 20:00.

Τα έσοδα του BAZAAR, έχουν σκοπό να στηρίξουν την προσπάθεια για τη λειτουργία και τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας καθώς και την εγκατάσταση και μεταστέγαση στον μόνιμο χώρο ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται τρεις πρώην άστεγοι συνάνθρωποι μας.
Οι επισκέπτες του BAZZAR θα βρουν περισσότερα από 4.000 βιβλία για όλες τις θεματολογίες.

Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: Διήμερο bazaar βιβλίων

Λίγα λόγια για το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων: 
Το ισόγειο του κτιρίου στην Πειραιώς 132 έχει αλλάξει όψη τους τελευταίους μήνες. Ένα μέρος κλειστό μεταμορφώθηκε, καθώς πολύχρωμες σειρές από ράχες βιβλίων το μεταμορφώνουν σε ένα σιδηρόδρομο γνώσης. Πρόκειται για το πρώτο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων που αν έχετε κέφι και ψάξετε λίγο κρύβει θησαυρούς παλιές και νέες εκδόσεις που κάποιοι άφησαν και δε χρειάζονται πια.
Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα λέγεται Λεωνίδας Κουρσούμης. Υπάλληλος εκδοτικού οίκου βρέθηκε εξαιτίας της κρίσης χωρίς δουλειά, με λιγότερα από τα ένσημα που χρειαζόταν για να βγει σε σύνταξη και χωρίς σπίτι. Ξεκίνησε έτσι να μαζεύει πεταμένα στο δρόμο βιβλία και αναζητώντας κάποια που δεν ήθελαν όσοι τα είχαν διαβάσει.
Μαζί με τα βιβλία μάζευε και κάποια μικροαντικείμενα που υπάρχουν και εκτίθενται δίπλα στα βιβλία. Λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, λογοτεχνία, ιστορία, οι μεγάλες σειρές από βιβλία έχουν τα πάντα για όλα τα γούστα και πιο δίπλα κόμικς και περιοδικά, μερικά από αυτά περιζήτητα.
Αξίζει να στηρίξουμε το σχέδιό του να δημιουργήσει ένα παλαιοβιβλιοπωλείο για να εργάζονται άστεγοι συνάνθρωποί μας και να εξασφαλίσουν μια βασική, αξιοπρεπή διαβίωση. Δωρίστε όσα βιβλία ή μικροαντικείμενα δεν είναι σε εσάς απαραίτητα, για να ζήσουν εξαρχής μια νέα ζωή. Αλλά και να πιάσουν τόπο, να στηρίξουν τη ζωή των άλλων.
 
Άννα Δραγάτση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Ραδιοφωνική παραγωγός της εκπομπής Art Voices για τρία χρόνια στο Spam Radio. Αγαπώ πολύ τα ταξίδια. Από τον Ιούλιο του 2016 ανήκω στην ομάδα του beasty-press.com!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...