Naika
Πηγή: www.positionmusic.com

Γι’ αυτή την εβδομάδα έχω ετοιμάσει ένα διαφορετικό άρθρο. Ο λόγος για μια νεαρή και υπερταλαντούχα κοπέλα που ονομάζεται Naika. Αρχικά να υπογραμμίσω ότι είναι μεγάλη μου χαρά που μέσω sites όπως το δικό μας δίνεται η ευκαιρία σε νέους και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες να ακουστούν περισσότερο. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Naika. Πρόκειται για μια νέα κοπέλα που ίσως στο εξωτερικό να μην είναι – ακόμη – τόσο διάσημη (αν και τα βιντεοκλίπ της έχουν αρκετά views) αλλά θεωρώ ότι αξίζει πολλά περισσότερα. Την έμαθα τυχαία μέσω του instagram και από τότε κατάλαβα τι σημαίνει να έχεις ταλέντο, φαντασία και προσωπικότητα.

H Naika έχει καταγωγή από την Αϊτή (χώρα της Καραϊβικής) και από τη Γαλλία. Γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1998 στο Μαϊάμι. Παρ’ όλα αυτά όταν ήταν μικρή ταξίδευε πολύ συχνά και μετακόμιζε σε άλλες χώρες λόγω της δουλειάς του μπαμπά της. Αν την γνώριζε κανείς από κοντά ή ακόμα και από φωτογραφίες θα καταλάβαινε ότι έχει κάτι «εξωτικό» στην εμφάνισή της.

Naika
Πηγή: www.newsunzip.com

Η ιστορία της λοιπόν έχει ως εξής:

Οι γονείς της ήθελαν να γίνει δικηγόρος ή γιατρός και να ακολουθήσει μια αντίστοιχη καριέρα. Η Naika όμως από πολλή μικρή τους έδειξε ξεκάθαρα ότι ήρθε σε αυτόν τον κόσμο για να τον ομορφύνει με τη φωνή της. Όπως δηλώνει η ίδια σε συνέντευξή της: «Από μικρή είχα μεγάλη εμμονή με την μουσική». Αργότερα κατάλαβε ότι θα μπορούσε να μετουσιώσει το πάθος της σε επάγγελμα. Έτσι λοιπόν κι έκανε. Σπούδασε μουσική και από τότε ξεκίνησε τη δική της προσπάθεια, στο δικό της μονοπάτι, με τον δικό της τρόπο.

Μπορεί οι γονείς της να είχαν άλλα σχέδια γι΄αυτήν αλλά φαίνεται πως την στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, άρχισε να γράφει τα δικά της κομμάτια όταν ο μπαμπάς της, της έκανε δώρο για τα γενέθλιά της ένα πιάνο.

Από τι εμπνέεται άραγε;

Η ίδια αναφέρει ότι τα ερεθίσματα που δέχεται για να συνθέσει τα κομμάτια της είναι πάρα πολλά. Όπως κάθε καλλιτέχνης, έτσι κι αυτή είναι πάντα σε εγρήγορση για να μετουσιώσει αυτά που βλέπει και νιώθει σε ένα μουσικό αποτέλεσμα. Μάλιστα επισημαίνει πως ακόμα και όταν είναι με τους φίλους της και νιώθει ότι κάτι αξίζει να σημειωθεί, παίρνει το κινητό της και καταγράφει σε αυτό διάφορους στίχους.

Προσωπικά πιστεύω ότι τα τραγούδια της είναι ερωτικά, περισσότερο ρομαντικά και οπωσδήποτε σε ταξιδεύουν σε καλοκαιρινά μέρη. Η Naika από την άλλη, όταν ρωτήθηκε τι μηνύματα θέλει να περάσει μέσω των κομματιών της, τονίζει ότι έχει δύο στόχους : Αφενός να προβάλλει την ισότητα και την ενότητα σε ένα κόσμο που συνεχώς θέλει να διαχωρίζει τους ανθρώπους, και αφετέρου την αγάπη για την ζωή.  Κι όταν λέει «αγάπη για τη ζωή» εννοεί όλες τις στιγμές που πρέπει να τις χαιρόμαστε και να μην τις αφήνουμε να φεύγουν ανεκμετάλλευτες γιατί η ζωή τελικά είναι πολύ μικρή.

Naika
Φωτογραφία προφίλ από το πιο διάσημο τραγούδι της “Sauce” Πηγή: www.deezer.com

Βέβαια να πούμε πως δεν της ήρθαν όλα πολύ εύκολα. Στην διάρκεια των σπουδών της πέρασε κρίσεις ταυτότητας. Έψαχνε πολύ να «βρει» τον εαυτό της αλλά δεν τα παράτησε ποτέ. Γι’ αυτό και συνεχώς υποστηρίζει ότι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας είναι να τον αγαπάμε και να τον φροντίζουμε. Και θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω κι εγώ μαζί της!

Ας ρίξουμε και μια ματιά στα videoclip της!

Στα videoclip της η κύρια πρωταγωνίστρια είναι η ίδια. Θα έλεγε κανείς πως τα βίντεο μοιάζουν σαν να τα τραβάει με το κινητό της, παρουσιάζοντάς μας όμως ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Περιλαμβάνουν έντονα χρώματα, καλοκαιρινή κυρίως διάθεση και την Naika που είτε θα χορεύει, είτε θα τραγουδάει φορώντας το κόκκινο κραγιόν της, που απ΄ό,τι φαίνεται τόσο πολύ αγαπάει. Παρακολουθώντας την, μπορούμε να πούμε ότι υποστηρίζει απόλυτα αυτό που κάνει και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Παρόλα αυτά σε κάποια videoclip ίσως θα ήθελα να δω και κάτι παραπάνω που θα τα απογείωνε.

Αυτά λοιπόν από εμένα. Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη μουσική στη ζωή μας. Γι’ αυτό κι έχει ετοιμαστεί μια λίστα στο spotify με την τραγουδίστρια που μόλις γνωρίσατε. Βάλτε την λοιπόν να παίζει και χαλαρώστε κι εσείς πίνοντας τον καφέ σας…


Πηγή που χρησιμοποιήθηκε:


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

1 COMMENT

  1. I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

Comments are closed.