Οι παλιές αγάπες…

   Αγάπες που χάθηκαν και κυριαρχούν ακόμα στην σκέψη και στην καρδιά μας. Αγάπες που δίναμε όρκο πως θα κρατούσαν για πάντα. Πόσο δύσκολο είναι το για πάντα! Ίσως και να υπάρχει σε καρδιές που ταξιδεύουν μαζί στο φως αλλά και στο σκοτάδι, ίσως και όχι.  Σε ψυχές που νιώθουν να έχουν βρει το λιμάνι τους ώσπου ένα τσουνάμι καταστρέφει ότι είχαν ονειρευτεί. 

  Παλιές αγάπες που τις τσαλάκωσε ο χρόνος αλλά πάντα θα βρίσκουν καταφύγιο στις πιο βαθιές μας αναμνήσεις. Αγάπες που δεν πεθαίνουν ποτέ αλλά μένουν χαραγμένες στην μνήμη μας για να μας υπενθυμίζουν πως κανένα συναίσθημα δεν έχει χαθεί ακόμα. Είναι η ελπίδα για το μέλλον, η ανάγκη για ζωή και ευτυχία. Έρχεται όμως η στιγμή που αυτές οι αναμνήσεις μας πνίγουν, μας εμποδίζουν από το να δημιουργήσουμε μία νέα πορεία στην ζωή μας. Νιώθουμε πως το παρελθόν μας κυνηγάει ψάχνοντας μία νέα θέση στην καινούρια αρχή που προσπαθούμε να χτίσουμε.

 Και πως θα καταφέρεις να κάνεις την καινούρια αρχή που τόσο έντονα αναζητάς, αν επιτρέπεις στο παρελθόν να σε κρατάει δεμένο;  Δύσκολη η απάντηση. Μα στην καρδιά δεν χωράνε ερωτήσεις ούτε απαντήσεις, μόνο συναισθήματα με τα οποία πορευόμαστε στον αγώνα για ζωή. Ο χρόνος κυλά και οι αναμνήσεις παραμένουν αναλλοίωτες μέσα μας και τότε συνειδητοποιούμε την μεγάλη αλήθεια. Κάθε άνθρωπος, κάθε όνειρο, κάθε αγάπη έρχεται στη ζωή μας για ένα σκοπό, ένα σκοπό που δύσκολα μπορούμε να κατανοήσουμε. 

  Ας εμπιστευτούμε την ζωή. Η ίδια πολλές φορές ξέρει καλύτερα από εμάς και από τις επιθυμίες μας. Τι και αν ο πόνος φαίνεται αβάσταχτος εκείνη την στιγμή, μπορούμε να δούμε πίσω από αυτόν. Σημασία έχει να το θέλουμε. Άλλωστε ο χρόνος περνά και δεν ξαναγυρνά και σημασία έχει να βλέπουμε μπροστά …

 Οι παλιές αγάπες πάντα θα υπάρχουν μέσα μας, ωστόσο μην τις αφήνεις να σου αντλούν την ενέργεια που έχεις για ζωή!

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

givingsight_by_beasty

Τα καλοκαίρια μας

 
Προηγούμενο άρθρο10+7 πληροφορίες για τα H&M
Επόμενο άρθροΠροτάσεις για αποδράσεις κοντά στην Αθήνα
Να πετάς στα σύννεφα όταν οι άλλοι σου λένε να πατάς στην Γη και να κανεις αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Αυτό λέω πάντοτε στον εαυτό μου και κάπως έτσι έφτασα να σπουδάζω δημοσιογραφία στο Παντειο Πανεπιστήμιο . Η αρθρογραφία σε συνδυασμό με την μουσική είναι στοιχεία που με εκφράζουν και μέσα από τα άρθρα μου θέλω να δώσω αυτή την νότα που έχουμε ανάγκη στη ζωή μας.