Την περασμένη Κυριακή είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην τελευταία μέρα του Ethelon Days και να συμμετέχουμε σε μία από τις ταυτόχρονες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Το φετινό Ethelon είχε επίκεντρο την Generation V, την γενιά που παίρνει πρωτοβουλίες, αναλαμβάνει δράση και δεν μένει στα λόγια αλλά δίνει λύσεις στα προβλήματα που βλέπει γύρω της. Έτσι, εθελοντές, εταιρικός κόσμος και η κοινωνία των πολιτών έδωσαν ραντεβού στο ImpactHub προκειμένου να αναδείξουν την αξία του εθελοντισμού στην Αθήνα και όχι μόνο.

Η μέρα ξεκίνησε από νωρίς με τον κόσμο να καταφθάνει στο ImpactHub γύρω στις 9 και 30, έτοιμος για την τρίτη και τελευταία μέρα του Ethelon. Οι περισσότεροι είχαν γνωριστεί ήδη είτε από τις προηγούμενες μέρες είτε είχαν συμμετάσχει σε άλλες δράσεις της Ethelon, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα ευχάριστο και φιλόξενο κλίμα. Αφού έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις που θα πραγματοποιούνταν, η κάθε ομάδα ξεκίνησε για το σημείο όπου έπρεπε να πάει. Μια από τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαμε ήταν το Κοινωνικό Μαγείρεμα όπου έλαβε μέρος στην Πλατεία Βαμβακείου, σημείο όπου συχνά γίνονται συσσίτια από ομάδες όπως η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Steps.

Ο κ.Σμετόπουλος  μαζί με την ομάδα του Ethelon καθοδήγησαν τους εθελοντές δίνοντάς τους οδηγίες για το τι θα μαγειρέψουν και το πώς λειτουργούν πάνω κάτω τα πράγματα. Αφού λοιπόν φορέσαμε τις ποδιές, ευγενική χορηγία της goldair handling, χωριστήκαμε σε ομάδες και αρχίσαμε να μαγειρεύουμε. Μετά από 5 ώρες και αφού είχαμε μοιράσει όλες τις μερίδες με το φαγητό επιστρέψαμε από εκεί που είχαμε ξεκινήσει, στο ImpactHub και κάπως έτσι τελείωσε η τρίτη και τελευταία μέρα του Ethelon Days.

Αναμφισβήτητα, αποτελεί μια αλησμόνητη εμπειρία που σε κινητοποιεί να αναλάβεις δράση, συνειδητοποιώντας τα προβλήματα που μαστίζουν την Αθήνα ενώ μέσω της συνεργασίας που αναπτύσσεται οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά χωρίς να το αντιλαμβάνονται άμεσα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πάντα θα υπάρχει ένας τρόπος να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε την Αθήνα και τους συμπολίτες μας ακόμη και με το πιο απλό πράγμα όπως είναι η προετοιμασία ενός γεύματος!

 

 

 

2