Εραστές του φωτός
Πηγή: www.psichogios.gr

Η Κλαίρη Θεοδώρου γεννήθηκε στην Ελλάδα και πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στη Γερμανία. Ζει στην Αθήνα με τον άντρα της και τα σκυλιά τους και λατρεύει τα ταξίδια. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική Ξένων Γλωσσών και την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση.

Επίσης έχει σπουδάσει φωτογραφία κι έχει εργαστεί ως φωτογράφος και συντάκτρια σε ελληνικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, συμμετέχοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Eραστές του φωτός

Στο βιβλίο « Εραστές του Φωτός » εκτυλίσσονται δύο παράλληλες ιστορίες. Η πρώτη της διάσημης φωτογράφου Nelly’s, που ξετυλίγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα όπως ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.

Η δεύτερη μιας δυναμικής κοπέλας που δεν διστάζει να ξαναρχίσει τη ζωή της από το μηδέν και να κυνηγήσει τα όνειρα της. Το παρελθόν μπλέκεται με το παρόν και το αποτέλεσμα είναι ένα καθηλωτικό βιβλίο που δεν θες να αφήσεις από τα χέρια σου πριν την τελευταία σελίδα.

Είναι πραγματικά χάρισμα να μπορεί κάποιος να συνδυάζει ιστορικά στοιχεία με μυθοπλασία και να δημιουργεί χαρακτήρες που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αυτό το χάρισμα το έχει η Κλαίρη Θεοδώρου που μας ταξίδεψε για άλλη μια φορά με την πένα της και τους ευφάνταστους χαρακτήρες της στο Αιδίνι και στη Σμύρνη, στη Δρέσδη, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα.

Μέσα από παιχνίδια που δημιουργεί το φως και το σκοτάδι δυο γυναίκες η Άλμα και η Ελληνόπη ερωτεύονται, παίρνουν μοιραίες αποφάσεις και τολμούν. Η διεισδυτική ματιά της συγγραφέως εμβαθύνει στο χαρακτήρα των ηρωίδων, μας θυμίζει πόσες φορές έχουμε κι εμείς ταυτιστεί μαζί τους και τελικά φέρνει στο φως τη λύτρωση.

Εραστές του φωτός: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Παρόμοια Άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify