επίμονη τέχνη

Η επίμονη τέχνη είναι ένα project που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events. Το εμπνεύστηκε και το διοργανώνει, η εικαστική καλλιτέχνης, Χρύσα Μπαρζόκα.

Εμείς έπειτα από «αυτοψία» στην Πύλη Α, όπου διεξάγεται η τελευταία αυτή έκθεση της επίμονης τέχνης. Είχαμε προσωπική κουβέντα μαζί της και σας παραθέτουμε τις κάτωθι πληροφορίες. Καθώς επίσης σας προτρέπουμε ανεπιφύλακτα να επισκευθείτε τα έργα των σύγχρονων καλλιτεχνών, στον εκθεσιακό χώρο της Πύλης Α. Είναι μια εναλλακτική πρόταση, πρόκληση, προσαρμοσμένη στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διανύουμε. Όλο τον Οκτώβριο κατά την διάρκεια των εμφανίσεων του μουσικού συγκροτήματος Μέλισσες. Θα βρίσκονται εκεί, κάθε Κυριακή με ελεύθερη είσοδο για την έκθεση από τις 20.00. Είναι μία πρωτοβουλία της Myro Gallery. Από την Πύλη Α, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης Covid-19.

Όσα μας είπε η εμπνεύστρια της επίμονης τέχνης και εικαστική καλλιτέχνης, Χρύσα Μπαρζόκα:

Με την πεποίθηση πως η τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και με την ανάγκη ως καλλιτέχνες να εκφράσουν τα ανομολόγητα από τους πολλούς, έτσι ώστε να εκφραστούν αλλά και να τοποθετηθούν στον δημόσιο χώρο με την τέχνη τους, παρουσιάζουν την “Επίμονη Τέχνη”. Μία σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες με συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης μίας ημέρας. Στην οποία επιλεγμένοι καλλιτέχνες ανάμεσα από τους ανθρώπους που τους δένουν ίδια ιδανικά, συναντηθήκαν με όχημα την τέχνη και συνεκθέτουν υλοποιώντας το όνειρο τους με φορέα αποκλειστικά την δική τους κοινή προσπάθεια. Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη κι αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική τέχνη, εκθέτουν σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα τους. Μια τέχνη επίμονη, την δική τους τέχνη. Συνεχίζουν λοπόν, εναλλακτικά υπεύθυνα και προ πάντων επίμονα.

Μέσα από τη νέα εποχή και τα νέα δεδομένα, στα οποία που καλούμαστε όλοι να συμπορευτούμε, βλέπουμε πως οι δύσκολες εποχές δίνουν τροφή στην τέχνη. Η οποία ούτως η άλλως, υποστηρίζεται ανέκαθεν από λίγους αλλα ξεδιψά τις ψυχές πολλών ανθρώπων. Άλλωστε η τέχνη δεν μπορεί παρά να είναι επίμονη, ιδίως τώρα που λόγω συνθηκών πολεμάται. Κυρίως τώρα.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που παίρνουν μέρος, με την επίμονη τέχνη σε αυτή την έκθεση,είναι:

Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννης Τρούκης, Dorothy Paszynska, Άγγελος Παπουτσής, Μαρία Νενάδη, Γωγούση Αλεξάνδρα, Βιολέτα Γαζέα, Βαγγέλης Κουμπής, Παναγιώτης Φτάρας,
Αλέξανδρος Καρόζας, Αrc N Scu (Κώστας Παπαδόπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Δήμητρα Παπαδοπούλου), Καλλιόπη Κώνστα, Μάιρα Παλτίδου, Μαρία Μποζιά, Νέλλη Τσακιρίδου, Marina Suzdaltseva, Γιάννης Αδαμόπουλος, Κατερίνα Βλάχου, Ειρήνη Λαζαρίδου, Νεκτάριος Κουνενάκης, Vida Evenson, Σταυρούλα Ανδρέου, Πελαγία Κονταξή, Kirsikka Soustiel, Έλενα Κλαπαντά, Μαίρη Καραγλανηγάνη- Μουστακίδου.
Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press

1