Ο Erik Estavillo ξαναχτυπά και απαιτεί 25 εκατομμύρια δολάρια από την πλατφόρμα Twitch. Ο λόγος; Τραυματισμοί στο μόριο του από υπερβολικό αυνανισμό σε κανάλια γυναικών streamers.

Επειδή το περιεχόμενο της δικογραφίας είναι αρκετά γραφικό, δεν θα αναφερθούμε σε βάθος εδώ. Παρ’ όλα αυτά, μπορείς εδώ να διαβάσεις επακριβώς τις απαιτήσεις και την αιτιολογία του ενάγοντος.

Τι ακριβώς συνέβη;

Ο Estavillo είναι γνωστό όνομα στο δικαστικό κύκλωμα της Αμερικής, καθώς έχει κινηθεί εναντίον της Sony, της Nintendo και της Microsoft. Δεν έχει κερδίσει καμία από αυτές τις μάχες, και προσπαθώντας να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, τώρα καταφέρεται και εναντίον του Twitch. Ο Estavillo ισχυρίζεται πως δικαιούται αποζημίωση λόγω τραυματισμών που υπέστη «επισκεπτόμενος» κανάλια των οποίων οι streamers δείχνουν cleavage.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως από ένα περιστατικό εκσπερμάτωσης πάνω στον υπολογιστή του, το μηχάνημα κάηκε και ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο δεν είχε ρεύμα λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε. Με αυτή τη βάση, η δικογραφία αναφέρει πως η πλατφόρμα δεν παρέχει φίλτρο «φύλου». Συνεπώς, δεν του δίνεται η επιλογή να επιλέξει άντρες streamers για τα παιχνίδια που θέλει να παρακολουθήσει. Άρα «κολάζεται» και το παρακάνει, με ακραίες επιπτώσεις. Τέλος δηλώνει ντροπιασμένος όταν οι φίλοι του τον ρωτούν γιατί τα μάτια του είναι κόκκινα, και πρέπει να απαντήσει πως είναι από τις πολλές ώρες που περνά μπροστά στην οθόνη για ψυχαγωγία.

Πέρα από τις χρηματικές απολαβές, αιτείται επίσης το μόνιμο ban των παρακάτω streamers, θεωρώντας πως αυτές είναι η πηγή του κακού για το ευκολόπιστο κοινό:

 1. Amouranth
 2. Quqco
 3. ST Peach
 4. JadetheJaguar
 5. Pink_Sparkles
 6. Valeria7K
 7. DanielaAzuage_
 8. lilchipmunk
 9. iaaras2
 10. theRaychul
 11. KrystiPryde
 12. SonjaShio
 13. Gavrilka
 14. MizzyRose
 15. KayPikeFashion
 16. Alinty
 17. QTCinderella
 18. Pokimane
 19. Velvet_7
 20. Loserfruit
 21. SashaGrey
σύστημα
Πηγή: https://blog.twitch.tv

Γιατί τα αναφέρουμε αυτά;

Θα μπορούσαμε πράγματι να μην πούμε ούτε τα λίγα που είπαμε, αλλά έχουμε βάσιμο λόγω που το κάνουμε. Θέλαμε να μεταφέρουμε πόσο προσβλητικό είναι αυτό που ζητάει ο Estavillo. Αυτή η υπόθεση λέει πολλά για το δικαστικό σύστημα της Αμερικής. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί κάτι τόσο γελοίο και να κινήσει διαδικασίες ποινικού.  Ουσιαστικά καταναλώνουν πόρους από τον τομέα της δικαιοσύνης, απλά και μόνο επειδή μπορεί να σταθεί τυχερός και να κερδίσει.

Θεωρητικά το αίτημα του είναι παιδικό και τελείως ανώριμο, ωστόσο βασίζεται σε μια πάγια διαδικασία που ακολουθούν οι εταιρείες του κλάδου. Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και της δυσφήμισης του ονόματος τους, οι εταιρείες επιλέγουν να καταβάλουν την αποζημίωση όσο ανούσια κι αν είναι η κατηγορία, προκειμένου να επικεντρωθούν στο παραγωγικό τους έργο, το κάνουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απαίτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή, οπότε δεν αναμένεται να ενδώσει η πλατφόρμα, αλλά σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, ο ενάγων παίρνει αυτό που θέλει.

Στο πρόβλημα συμβάλλουν και οι δικηγόροι – γάτες, οι οποίοι ξέροντας πως η υπόθεση δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να πάει στα δικαστήρια, κάνουν συμβιβασμούς και πληρώνονται αδρά για ελάχιστη δουλειά. Πολλές φορές θύματα πέφτουν και οι ενάγοντες, οι οποίοι δεν εισπράττουν τίποτα, καθώς η συναλλαγή αφορά την εταιρεία και τον δικηγόρο.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα σύστημα δικαιοσύνης που αφήνει χώρο σε κάθε τυχάρπαστο να παρακωλύει ουσιαστικές διαδικασίες. Διαδικασίες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν το σύνολο της κομητείας ή ακόμα και της πολιτείας. Στην off chance που  θα κερδίσει έστω και μια συμβιβαστική λύση, ποιος ξέρει πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν τα βήματα του για να ισχυριστούν εξίσου παράλογα προβλήματα; Το snowball effect είναι ο πραγματικός κίνδυνος σε ένα κόσμο που η δικαιοσύνη κλονίζεται καθημερινά για πολλούς ακόμα λόγους.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project