Είμαστε ακόμα ζωντανοί

Και είμαστε ακόμα ζωντανοί/ στη σκηνή/ σαν ροκ συγκρότημα… Ε ναι! Τελείωσε παιδιά μου, λίγες ώρες έμειναν. Ας το γιορτάσουμε, με πυτζάμες ή όπως θέλει ο καθένας. Ο απολογισμός έφτασε, με τη ψυχή στο στόμα… Τι κρατάτε; Τι πετάτε;

Είμαστε ακόμα ζωντανοί
Pinterest/ scrubsmag.com

Η αλήθεια είναι, ότι δεν ήταν η χρυσή η χρονιά, που έλεγα και ξανά έλεγα. Το πίστευα όσο δε πάει, να ξέρετε… Ούτε το τζόκερ κέρδισα ( όπως είχα ζαλίσει τους φίλους μου) ούτε σταθερή δουλειά βρήκα ούτε αμάξι πήρα ούτε τα ταξίδια που είχα σταμπάρει πήγα… Γκρίνια; Ας είναι…

Πέρυσι είχα ξεκινήσει το 2020 με κάποιους σοβαρούς και χαζούς στόχους. Ο πιο σοβαρός ήταν, ότι είχα πει, ότι θα πάω Ισλανδία να δω το πολυπόθητο Βόρειο Σέλας, αλλά ακόμη το γλυκοκοιτάζω και το λιγουρεύομαι… Έλεος μωρέ covid-19!

Είμαστε ακόμα ζωντανοί
Pinterest/ penumbrahaiku.wordpress.com

Η αλήθεια είναι ότι από όσα βίωσα σε προσωπικό επίπεδο, κρατάω μόνο τέσσερις καταστάσεις. Έφαγα τόσες σφαλιάρες και απογοητεύσεις που μου έριξαν το ηθικό ουκ ολίγες φορές.  Είναι λυπηρό από τις 365 μέρες, να κρατάς τόσες λίγες στιγμές. Ίσως τελικά, μεγαλώνοντας να εκτιμάς λιγότερα αλλά τα πιο ουσιώδη. Ποιος ξέρει;

Στόχους έχω βάλει. Ο πιο σπουδαίος είναι να είμαι ευτυχισμένη και να πάω ένα με δύο ταξίδια παραπάνω. Το νόημα είναι να ζεις τη ζωή που θες και όχι αυτή που σου επιβάλλουν. Αυτό είναι που ξεχνάμε και περνάει και κλείνει η χρονιά με τη τη γκρίνια και το παράπονο στο στόμα. Είναι η ώρα να μπει μια τελεία. Το χρωστάτε στον εαυτό σας.

snoopy
Pinterest/ spiderliliez.tumblr.com
Επίλογος…

Ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου και αν είναι κάτι που κατάλαβα με το φτωχό μου το μυαλό είναι, ότι μας λείπει η παιδεία σε πολλά θέματα, ο σεβασμός και η αυτοκριτική. Αν τηρούσαμε ένα από τα τρία, ίσως ο κόσμος μας να ήταν λίγο καλύτερος.

Να έχετε μια ολοκαίνουρια χρονιά – Brand New που λέμε και στο χωριό μου- με λιγότερες απογοητεύσεις, άπειρα χαμόγελα, υγεία, καλοσύνη, εμπειρίες, απολαύσεις (ότι σημαίνει αυτό στον καθένα ξεχωριστά) και αγάπη. Οι ημέρες του φωτός, που λέει και η φίλη η Μποφίλιου, θα έρθουν.

Να περάσετε υπέροχα σήμερα, στην πιο λαμπερή ημέρα του χρόνου. Φορέστε τα αγαπημένα σας και αφήστε τα όλα πίσω. Γιατί… Είμαστε ακόμα ζωντανοί/ στη σκηνή/ σαν ροκ συγκρότημα ( που να ήξερε τότε η Πρωτοψάλτη…).

See you και χαμογελάμψτε!

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

19 COMMENTS

Comments are closed.