Την Κυριακή 31/3 Βρεθήκαμε στη τελευταία φάση του ανατρεπτικού διαγωνισμού που διοργανώνει η ThinkBiz. Νέοι από διαφορετικά background, συγκεντρώθηκαν σε ομάδες και ανέπτυξαν καινοτόμες ιδέες με σκοπό να δημιουργήσουν μια Start Up. Οι συμμετέχοντες πέρασαν δέκα εντατικές μέρες γεμάτες με δημιουργικότητα, επιχειρηματικά πλάνα και κώδικες. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι οι Start Up να κατορθώσουν να αλλάξουν τα ελληνικά πράγματα και να δώσουν έξυπνες λύσεις σε προβλήματα που μας αφορούν όλους.

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, ένα κτίριο με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μοντέρνα αρχιτεκτονική. Καθόλη την προετοιμασία των ομάδων οι επισκέπτες συνομιλούσαν στο φουαγιέ με την συντροφιά αφεψημάτων, φαγητών και pop μουσικής. Όλοι ανυπομονούσαμε να ξεκινήσει η τρίτη φάση και να μας παρουσιάσουν τα παιδιά τις ιδέες τους.

Και φυσικά οι Start Up κατάφεραν να υπερβούν τις προσδοκίες μας και να μας εντυπωσιάσουν! Τα παιδιά σκέφτηκαν έξυπνα παρατηρώντας τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και τα διεθνή trend. Κινήθηκαν σε χώρους όπως η υγιεινή διατροφή και η ψυχαγωγία.

Τα επιχειρηματικά τους πλάνα, από την άλλη μεριά, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτά του εξωτερικού, αφού για να έχουν κέρδος δεν στράφηκαν μόνο στα παραδοσιακά Business to Business και Business to Consumer μοντέλα, αλλά συμπεριέλαβαν και τα Big Data. Οι περισσότεροι είχαν να δείξουν ένα demo της δουλειάς τους καθώς και μια πλήρη ανάλυση της στρατηγικής τους για το επόμενο διάστημα.

Είναι γεγονός ότι όλες οι επιχειρηματικές προτάσεις ήταν επιτυχείς και προσθέτουν κάτι που λείπει στον ελληνικό χώρο, η ιδέα του E-Stand όμως ήταν αυτή που έκλεψε την παράσταση και κατόρθωσε να λάβει την πρωτιά!

1