Το Big Little Lies είναι μια δραματική σειρά μυστηρίου του HBO που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2017 σε σκηνοθεσία Ζαν Μαρκ Βαλέ, εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιάν Μοριάρτι. Αποτελείται από 2 σεζόν επτά επεισοδίων έκαστη και απαρτίζεται από ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών μεταξύ των οποίων είναι η Νικόλ Κίντμαν, Ρις Γουίδερσπουν, Μέριλ Στριπ και Σέιλιν Γούντλεϊ.

Η σειρά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ένα φανατικό κοινό, και πως να μην συμβεί αυτό αφού κατάφερε να συνδυάσει άψογα το μυστήριο με την οπτική γωνία των γυναικών που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της δαιδαλώδους ιστορίας. Και επειδή εδώ δεν είμαστε για να μιλήσουμε αποκλειστικά για την σειρά αλλά για την μουσική, αξίζει να αναφερθούμε στην εξαιρετική επιλογή που έγινε από τους συντελεστές.

Ο Ζαν Μαρκ Βαλέ δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου η μουσική με το μοντάζ συνδυάζονται, όχι με την καθιερωμένη μορφή background που έχουμε συνηθίσει, αλλά διαδραματίζοντας λειτουργικό ρόλο. Από το soundtrack με το “Cold Little Hurt” του Michael Kiwanuka μέχρι τις επιλογές εντός της σειράς όπως Janis Joplin, Charls Bradley, Neil Young και The Temptations, η σειρά δημιουργεί ένα σύμπαν νοσταλγικό και αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αν δεν ήταν η μουσική αμφιβάλλω αν το Big Little Lies θα είχε κάνει τόσο μεγάλη θραύση… Για αυτό επιλέξαμε 17 κομμάτια της πρώτης σεζόν που αξίζουν να τα ακούσεις! 

Δες την σελίδα μας στο Facebook

 

 

Euphoria: 21 κομμάτια που ξεχώρισαν