Ανέκαθεν είχα το ελάττωμα, να υπερασπίζομαι σε ταινίες και αργότερα σε σειρές- στο αγαπημένο μας σε όλους μας Netflix- χαρακτήρες που οι περισσότεροι- αν όχι όλοι- τους έβαζαν στη γωνία και τους λιθοβολούσαν με χαρακτηρισμούς και ”κατάρες”. Ένας από αυτούς τους χαρακτήρες είναι και ο Joe. Από την ψυχολογική- θρίλερ σειρά “You” που έκανε πρεμιέρα το 2019 στο Netflix. Ας τον υπερασπιστεί κάποιος…

Συγχωρέστε με, όσοι την έχετε δει ή την παρακολουθείτε και θέλετε Candace ( Κάντας) να βρει το δίκιο της και να πάρει εκδίκηση για την ίδια, την Beck και όσους δολοφόνησε εν ψυχρώ ο Joe, αλλά με το χέρι στην καρδιά και χωρίς ντροπή, θέλω και ζητώ ο αυτού μεγαλειότης των “ψυχάκιδων” να καταφέρει ξεγλιστρήσει και να γλυτώσει, ζώντας τον έρωτα του με την Love.

Κάνοντας μια συζήτηση με την κολλητή μου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είμαι τρελή και δεν βρίσκει λογική στο να τον υπερασπίζομαι. Σκότωσε ένα σωρό άτομα, ακόμη και την Beck που υποτίθεται ήταν η ανάσα που τον έβγαλε από τη μιζέρια και την μονότονη καθημερινότητα του. Συγγνώμη, αλλά ακόμη και εκεί τον δικαιολογώ.

Κάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια flashback η σειρά στην ζωή του, βλέπουμε ότι ο άλλοτε μικρός Joe, βασανίστηκε αρκετά. Δεν εισέπραξε ποτέ αγάπη από τους γονείς του. Ιδίως από την μητέρα του, που τον παράταγε όπου βρει, για να φλερτάρει με διάφορους, αναζητώντας στιγμιαία πάθη. Γυρνώντας σπίτι, η μητέρα του, τον χρησιμοποιούσε ως δικαιολογία στον πατέρα του, ο οποίος τον κακοποιούσε είτε με ξύλο και βωμολοχίες είτε σβήνοντας τσιγάρα πάνω του.

Την ανατροφή του αργότερα, θα την αναλάβει ένας βιβλιοπώλης όπου συνήθιζε να τον κλειδώνει σε ένα γυάλινο κλουβί για ώρες, ίσως και μέρες για να συμμορφωθεί.

Μεγαλώνοντας, ερωτεύτηκε παράφορα την Candace. Προσπάθησε να της δείχνει την αγάπη του. Κάθε λεπτό και στιγμή, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Ακριβώς, όπως οφείλει να κάνει ο καθένας από εμάς που δηλώνει ερωτευμένος ( μήπως τελικά, έχει χαθεί η σημασία του όρου αυτού στις μέρες μας;). Εκείνη για την καριέρα της, του έριχνε κέρατο- pardonne τον απατούσε- ασύστολα χωρίς ενοχές με το ένα ψέμα να διαδέχεται το άλλο. Ο καημένος τα ανεχόταν, έκανε τα στραβά μάτια και της έδινε χρόνο και χώρο για να του πει την αλήθεια.

Στη συνέχεια, έρχεται και η Beck. Εκείνη περιτριγυριζόταν από επιφανειακές φιλίες και μια κολλητή που ήταν ερωτευμένη μαζί της. Η Beck, για να ικανοποιήσει το όποιο συναισθηματικό κενό, αλλά και να αποκτήσει εμπειρίες, όπως αρμόζει σε έναν συγγραφέα ( σύμφωνα με τα λεγόμενα της) απατούσε τον ίδιο με τυχαίους, αλλά και με τον ψυχολόγο που στην πορεία αναγκάστηκε να επισκεφθεί.

Πείτε μου, αλήθεια, πόσα χτυπήματα να ανεχτεί ένας άνθρωπος. Ένα άτομο που αγαπά και δεν αγαπιέται και κανείς ποτέ δεν του έδειξε τα όρια που έχει η αγάπη; Τι είναι σωστό και τι όχι. Και πότε να φεύγει από μια τοξική σχέση; Βάλτε τον εαυτό σας, για ένα λεπτό στη θέση του: να παλεύεις να αποκτήσεις έναν άνθρωπο, να κάνεις τα αδύνατα δυνατά για εκείνον, να κάνεις σχέση μαζί του,. Να σε απατά, στην πορεία να σε διώχνει, να σε ζητά πάλι πίσω. Να σε ξανά απατά, να σε κατηγορεί για καταπίεση και μετά για άλλη μια φορά να θέλει τον χωρισμό.

Παρά τους φόνους που έκανε, επιτρέψτε μου να τον χαρακτηρίσω ως μια προσωπικότητα που πιστεύει στην αναζήτηση της αληθινής αγάπης, είναι πιστός οπαδός της και την θεωρεί αντίδοτο και λύση σε κάθε πρόβλημα και εμπόδιο ζωής. Δεν την έλαβε ποτέ. Δεν του την χάρισε κανείς απλόχερα. Εκείνος, όμως, την αναζητούσε με λαχτάρα και πάθος σαν να είναι το πολυτιμότερο αγαθό του κόσμου, απαξιώνοντας το πόσο απρόσωπη και δήθεν έχει γίνει η κοινωνία.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

4