Exclusive Content:

Amazing Spider-Man: Επιστροφή στα βασικά

Στον ιστό του Amazing Spider-Man…

Ηχογράφηση από την Κορνηλία Χαλκίδη:

Amazing Spider-Man, ένα κόμικ που συνεχίζει δυναμικά από την δεκαετία του ’60 έως σήμερα. Έχει περάσει από διάφορους συγγραφείς όπως τον Stan Lee, έναν από τους δημιουργούς του Spider-Man. Τη σκυτάλη για τις τελευταίες περιπέτειες της αράχνης έχει πάρει ο Nick Spencer για να δώσει την δικιά του πινελιά στον ήρωα μας.

Σαν καινούργιο

Πριν αναλάβει ο Nick Spencer, ο προηγούμενος συγγραφέας, ο Dan Slott ήθελε να δώσει στο κοινό του Amazing Spider-Man κάτι φρέσκο. Έτσι είδαμε τον Peter να ξεφεύγει από τον κύκλο του να μην βρίσκει δουλειά, καθώς αντιμετώπιζε αρκετές διαφορετικές καταστάσεις από ότι στο παρελθόν που απειλούσαν όλη την γη και όχι μόνο την Νέα Υόρκη. Οι θαυμαστές του ήρωα σιγά σιγά αγανάκτησαν και ο Nick Spencer έφερε τον ήρωα μας πίσω στα βασικά. Πάλι χωρίς δουλειά, ξανά στο πανεπιστήμιο και πίσω στους αγαπημένους του δρόμους ενώ έχει να αντιμετωπίσει κακούς από το παρελθόν αλλά και νέες απειλές! Μετά από μια δεκαετία αλλοίωσης το παλιό έμοιαζε καινούργιο και ο Nick Spencer κέρδιζε αμέσως το απαιτητικό κοινό του Amazing Spider-Man.

Τα θετικά

Ο Nick Spencer έβαλε στα υπόψη του την δυσαρέσκεια του κόσμου και δούλεψε πάνω σε αυτήν. Ο Peter είχε επιτέλους πάλι πιο απλά προβλήματα ενώ μέσω έξυπνης χρήσης της ιστορίας του Spider-Man βρήκε τρόπους να αιτιολογήσει μερικά πράγματα που είχαν δημιουργήσει μια αρνητική ιδέα στους αναγνώστες του ιστορικού κόμικ. Εκτός από αυτού ο Spencer μας έδειξε πόσο καλά ξέρει τον ήρωα μας και τον κόσμου του. Η Mary Jane μετά από καιρό ήταν ξανά σημαντικό μέλος του κόσμου του Spider-Man. Επίσης ο Spencer ξεχωρίζει για τις ιδέες με τους λιγότερο δημοφιλείς χαρακτήρες. Όλοι έχουν νέους και δημιουργικούς ρόλους ενώ εμείς απορούμε για το τι ακολουθεί.

Τίποτα δεν είναι τέλειο

Όλα έχουν τις ατέλειες τους. Ο Nick Spencer μας φέρνει συναρπαστικές ιστορίες γεμάτες δράση και αγωνία αλλά υπάρχει κάτι που τον πονάει. Ένας από τους καινούργιους κακούς που εμφανίζεται είναι ο Kindred, ένας μυστήριος δαίμονας που έχει εμμονή με τον Peter Parker. Ξεκινάει αρκετά καλά, έχει την αύρα του μυστηρίου και το μυαλό δεν μπορεί να οργιάσει. Τόσες πιθανότητες, από την Gwen Stacy μέχρι έναν χαρακτήρα που εμφανίστηκε σε μια σελίδα στην δεκαετία του ’80. Όσο ενδιαφέρον και να είναι ένα μυστήριο, όταν κρατάει πάρα πολύ η αγανάκτηση είναι αναμενόμενη. Το βασικό συστατικό ενός μυστηρίου είναι ο χρόνος που δυστυχώς κινείται απελπιστικά αργά για τον συγγραφέα μας.

Γιατί να το διαβάσεις;

Το καλύτερο για αυτό το Amazing Spider-Man είναι το πόσο καταλαβαίνει ο συγγραφέας τον ήρωα. Μέσω τον ιστοριών βλέπουμε γιατί το άτομο, ο Peter, μετράει περισσότερο από τις δυνάμεις του. Είναι εύκολο να έχεις ένα κόμικ με δράση βγαλμένη από τα βάθη της φαντασίας. Όμως η δύσκολη δοκιμασία είναι ο χαρακτήρας σου και ο κόσμος γύρω του να νιώθουν αληθινοί. Από τον πιο άγνωστο στον πιο δημοφιλή χαρακτήρα όλοι έχουν προσωπικότητα, κανείς δεν νιώθει μονότονος για την χάρη μίας πλοκής. Εδώ διαβάζουμε για ανθρώπους με ελαττώματα και κίνητρα, όχι απλά ήρωες σε φανταχτερές στολές. 

Ιστορίες που ξεχώρισαν

Προφανώς μερικές ιστορίες έκλεψαν την παράσταση. Η ιδέα να διαχωρίσει κυριολεκτικά τον Peter από τον Spider-Man ήταν ένας απλός τρόπος που μέσω έξυπνων ιδεών μας έδειξε την δυαδικότητα του ήρωα μας. Το ένα μισό, ο Spider-Man είχε το μυαλό και τις δυνάμεις αλλά ήταν ένα τίποτα χωρίς την καρδιά του Peter. Άλλη μια ιστορία ήταν η αναζήτηση του Kraven για διάδοχο. Μας δίνει μια καλή ανάλυση του χαρακτήρα του από όλες τις πλευρές. Από τις ιστορίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτή την ανατριχίλα όταν διαβάζεις, μπαίνοντας μέσα στο μυαλό του χαρακτήρα, παίρνοντας μία γεύση από παλιότερες ιστορίες.

Συμπέρασμα

Το Amazing Spider-Man του Nick Spencer είναι ένα ευχάριστο κεφάλαιο της μυθολογίας του Spider-Man που προσφέρει αρκετά συναισθήματα μέσω τρομερών ιστοριών. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει ενταχθεί στον μαγευτικό κόσμο των κόμικς θα μπορεί να το διαβάσει ευχάριστα και ίσως πάρει μερικά μαθήματα από αυτή την εμπειρία.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Μιχάλης Τζιγιάννης
Μιχάλης Τζιγιάννης
Κάτοικος του πλανήτη Γη από το 1998, ονειροπόλος. Λάτρης των κόμικς, της ιστορίας, του κινηματογράφου, του θεάτρου και του ραδιοφώνου. Την στιγμή που διαβάζεις αυτό το κείμενο, είναι πιθανό να κάνω βόλτα στην Πλάκα, πίνοντας φραπέ και ακούγοντας alternative metal, ή να κοιτάω το ταβάνι. Είναι ένα μυστήριο.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...