Exclusive Content:

Αγκάθια και Τριαντάφυλλα, της Sarah J. Maas

Όταν η νεαρή κυνηγός Φέιρα Άρτσερον σκοτώνει έναν λύκο στο δάσος, ένα θηριώδες πλάσμα κάνει την εμφάνισή του και απαιτεί την τιμωρία της.

Το Αγκάθια και Τριαντάφυλλα αποτελεί μια σειρά βιβλίων της Sarah J. Maas, που ανήκει στην κατηγορία της λογοτεχνίας του φανταστικού. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε βιβλία και στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τα τρία πρώτα από της εκδόσεις Ψυχογιός.

Υπόθεση

Η νεαρή κυνηγός Φέιρα Άρτσερον ζει μαζί με τις δύο αδερφές της και τον πατέρα τους.  Η οικογένεια έχει χάσει την περιουσία της και αναγκάζεται να ζει σε δύσκολες συνθήκες σε ένα καλύβι. Η Φέιρα κυνηγά ζώα για να εξασφαλίσει τροφή για την οικογένεια. Όταν, όμως, σκοτώνει έναν τεράστιο λύκο στο δάσος, όλη της η ζωή αλλάζει. Ένα θηριώδες πλάσμα κάνει την εμφάνισή του και απαιτεί την τιμωρία της.

Η Φέιρα μεταφέρεται σε έναν επικίνδυνο, μαγικό τόπο, τον οποίο γνωρίζει μονάχα από τους θρύλους, κι εκεί ανακαλύπτει πως το πλάσμα που την αιχμαλώτισε δεν είναι κάποιο ζώο, αλλά ο Τάμλιν, ένα από τα θανάσιμα, αθάνατα ξωτικά που κάποτε κυριαρχούσαν στον κόσμο τους. Κι ενώ η Φέιρα παραμένει κρατούμενη στο βασίλειό του, τα αισθήματά της για τον Τάμλιν αλλάζουν και η παγερή εχθρότητα παραχωρεί τη θέση της σε ένα φλογερό πάθος που σαρώνει κάθε ψέμα που της είχαν πει σχετικά με τον υπέροχο, αλλά συνάμα επικίνδυνο κόσμο των ξωτικών. Όμως, μια αρχέγονη, μοχθηρή σκιά απλώνεται και πυκνώνει πάνω από τη χώρα των ξωτικών, και η Φέιρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να την εμποδίσει ή να καταδικάσει τον Τάμλιν και τον κόσμο του για πάντα.

Ο κόσμος του βιβλίου

Ο κόσμος του Αγκάθια και Τριαντάφυλλα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το βιβλίο ανήκει σε έναν φανταστικό κόσμο στον οποίο κατοικούν ξωτικά και άνθρωποι. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο είναι δυσμενείς, με τα ξωτικά να έχουν το πάνω χέρι στην εξουσία. Το βασίλειο των ξωτικών είναι χωρισμένο σε έξι αυλές, όπου η κάθε μία ανήκει σε ένα ανώτερο άρχοντα-ξωτικό. Η αυλή της Νύχτας, η αυλή της Άνοιξης, η αυλή του Φθινοπώρου, η αυλή του Καλοκαιριού, η αυλή του Χειμώνα και η αυλή της Αυγής. Κάθε αυλή διαφέρει από την άλλη και η ονομασία της περιγράφει το εσωτερικό του βασιλείου της. Αντιθέτως, το βασίλειο των ανθρώπων κυβερνάται από εννέα βασίλισσες οι οποίες βρίσκονται στο περιθώριο και οι κάτοικοι της χώρας ζουν στη φτώχια και στην εξαθλίωση.

αγκάθια
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Οι χαρακτήρες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χαρακτήρες του βιβλίου, όχι μόνο οι κεντρικοί ήρωες αλλά και οι δευτερεύοντες. Είναι ιδιαίτερα καλογραμμένοι, καθώς βλέπεις σταδιακά να εξελίσσονται και να διχάζονται, αφού καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες καθορίζουν τη πλοκή της ιστορίας. Κάτι που μου έκανε εντύπωση σε αυτό το βιβλίο, είναι ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί χαρακτήρες, αλλά είναι τόσο εξαιρετικές και συνεχείς οι ανατροπές της ιστορίας, που κάθε χαρακτήρας σε ξαφνιάζει με τις πράξεις του.

Το Αγκάθια και Τριαντάφυλλα είναι ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία, δράση, ανατροπές και ρομάντζο. Οι λεπτομερείς περιγραφές των τοπίων αυτού του μαγικού κόσμου σε βυθίζουν κυριολεκτικά στον κόσμο όπου εξελίσσεται η ιστορία. Οι ήρωες και οι περιπέτειές τους σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Το βιβλίο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε υψηλά επίπεδα και διαβάζεται εύκολα από όλες τις ηλικίες. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Κωνσταντίνα Βενιζέλου
Αγαπώ τα βιβλία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, τις σειρές και τα ταξίδια. Το αγαπημένο μου μέρος, μια σκονισμένη βιβλιοθήκη. Είμαι κάπως μοναχική, μονίμως αναποφάσιστη και θέλω διαρκώς να ασχολούμαι με νέα πράγματα, διότι με ενοχλεί αφόρητα η ρουτίνα. Από μικρή μου άρεσε να εκφράζομαι μέσω της γραφής και πιστεύω ότι τα όνειρα και η φαντασία αποτελούν κίνητρο για περιπέτεια στη ζωή.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...