Αφού είμαστε ακόμη μέσα στα σπιτάκια μας, ένας λόγος παραπάνω να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια, παρέα με τη Disney, μιας και η καθημερινότητα- ρουτίνα μας δυσκολεύει. Αγαπημένα παιδικά έργα, που βλέπαμε ως παιδιά και μας κρατούσαν καθηλωμένους με τις ώρες, με τους γονείς μας να ησυχάζουν από τη βαβούρα και τη γκρίνια μας. Ας δούμε αγαπημένα cartoons, λοιπόν, κουκουλωμένοι με κουβέρτα.

1. Peter Pan

Θα σας ξεκινήσω με το αγαπημένο μου παιδικό, που το βλέπω ακόμη και τώρα, στα σχεδόν 22 μου χρόνια. Οι δύο αυτές ταινίες του Peter Pan, με κάνουν ακόμη να ονειρεύομαι, να εμπιστεύομαι τον παιδικό μου εαυτό και να ακούω τη παιδική μου φωνή. Τι λες να κάνεις ένα refresh σε αυτό το παιδικό ή να το δεις σε περίπτωση που δεν το είχες δει, όταν ήσουν παιδί;

2. Lion King

Αν δεν το έχεις δει, τότε δεν έχεις ζήσει παιδικά χρόνια. Ταινία ορισμός, για τη πίστη που οφείλεις να έχεις στον εαυτό σου και τι δύναμη κρύβουμε όλοι μέσα στα δύσκολα.

 

3. Lilo and Stitch

Η οικογένεια είναι το πολυτιμότερο δώρο και οι φίλοι η οικογένεια που επιλέγουμε. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Όλοι μας ταιριάζουμε με κάποιον, ανεξαρτήτως εξωτερικής εμφάνισης, ηλικίας, εθνικότητας κλπ. Η Lilo επιλέγει τον Stitch και ο Stitch επιλέγει τη Lilo, παρά τις βασικές τους διαφορές.

4. Η Παναγιά των Παρισίων

Η διαφορετικότητα είναι τύχη. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, ο κόσμος δεν θα είχε ουσία, θα ήταν βαρετός. Αυτό πρεσβεύει η ταινία, αγαπημένη από πολλά παιδιά. Το αγνό ύφος του Κουασιμόδου, η καλοσύνη του και το φιλότιμο του, είναι αρετές που πρέπει να τηρούνται από όλους μας.

5. Πινόκιο

Το ψέμα σκοτώνει, σε φυλακίζει, σε κάνει να χάνεις τα αβγά και τα πασχάλια. Στήνεις παγίδες στον εαυτό σου και πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Ο Πινόκιο, το έμαθε καλά και κατέληξε στη κοιλιά μιας φάλαινας. Το χειρότερο είναι, ότι το ψέμα σήμερα, το μετατρέψαμε σε μια τροποποιημένη αλήθεια.

6. Αλαντίν

Ο ρομαντικός μου εαυτός, ταξιδεύει πάνω σε μαγικό χαλί. Ο έρωτας δεν κοιτά, χρήμα, ηλικία και διάφορα άλλα ταμπού. Αν σε χτυπήσει το βέλος, αφέσου. Αυτό έκανε και ο Αλαντίν (το φτωχόπαιδο) με την Γιασμίν (την πριγκίπισσα).

7. Η Λαίδη και ο Αλήτης

Ο έρωτας για άλλη μια φορά νικά, αλλά σε πιο αθώα μορφή, μεταξύ δύο αξιολάτρευτων σκυλιών.

Τι περιμένουμε λοιπόν; Ας βάλουμε πιτζάμες στον παιδικό μας εαυτό, δίνοντας του σοκολατένια μπισκότα με γάλα, θυμίζοντας του ότι η αθωότητα υπάρχει ακόμη… Αλήθεια, τα δικά σας αγαπημένα cartoons ποια είναι; Ή μήπως τα έχετε ξεχάσει;

Υ.Γ: Μήπως να το καθιερώσουμε;

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project