Exclusive Content:

5 εύκολεσ συνταγέσ για μεσημεριανό

Το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να είναι ένα πολυάσχολο μέρος της ημέρας και η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ κάτι γρήγορου, νόστιμου και θρεπτικού μπορεί να είναι μια πρόκληση. Αλλά μη φοβάστε! Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε μια επιλογή από πέντε εύκολες συνταγές για μεσημεριανό γεύμα που δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και βολικές. Είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε βιάζεστε, είτε απλώς αναζητάτε κάποια μαγειρική έμπνευση, αυτές οι συνταγές θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε ένα ικανοποιητικό μεσημεριανό γεύμα σε χρόνο μηδέν.

#1 Wrap με αβοκάντο και γαλοπούλα

Υλικά

  • 1 μεγάλη τορτίγια wrap
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 2-3 φέτες στήθος γαλοπούλας
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1/4 φλιτζάνι ανάμεικτη σαλάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες

Τοποθετήστε το περιτύλιγμα τορτίγιας σε μια καθαρή επιφάνεια. Απλώστε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα Dijon ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας. Τοποθετήστε τις φέτες γαλοπούλας πάνω από τις σάλτσες, ακολουθούμενες από τις φέτες αβοκάντο, το τριμμένο τυρί τσένταρ και την ανάμεικτη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε με μια πρέζα αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση. Διπλώστε προσεκτικά τις πλευρές της τορτίγια και, στη συνέχεια, τυλίξτε την σφιχτά από κάτω, δημιουργώντας ένα wrap. Κόψτε το wrap στη μέση διαγωνίως και σερβίρετε με το αγαπημένο σας συνοδευτικό, όπως μπαστουνάκια καρότου ή μια μικρή σαλάτα.

#2 Σαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Τυρί φέτα (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού για να δημιουργήσετε το ντρέσινγκ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα ρεβιθιών και λαχανικών και ανακατέψτε τα μέχρι να καλυφθούν όλα καλά. Αν θέλετε, θρυμματίστε λίγη φέτα από πάνω για επιπλέον γεύση. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες για να μπορέσουν να ενωθούν οι γεύσεις.

μεσημεριανό

#3 Caprese Panini

Υλικά

  • 2 φέτες ιταλικό ψωμί ή ciabatta
  • 2-3 φέτες φρέσκιας μοτσαρέλας
  • 2-3 φέτες ώριμης ντομάτας
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο
  • Γλάσο βαλσάμικου (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

Προθερμάνετε την τοστιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείψτε ελαφρά τη μία πλευρά κάθε φέτας ψωμιού με ελαιόλαδο. Στη μη λαδωμένη πλευρά μιας φέτας ψωμιού, τοποθετήστε το τυρί μοτσαρέλα, τις φέτες ντομάτας και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ραντίστε με λίγο γλάσο βαλσάμικου, αν θέλετε. Τοποθετήστε τη δεύτερη φέτα ψωμιού από πάνω, με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω. Μεταφέρετε προσεκτικά το σάντουιτς στην προθερμασμένη τοστιέρα ή στο τηγάνι. Εάν χρησιμοποιείτε τηγάνι, πιέστε το σάντουιτς με μια σπάτουλα και ψήστε το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το ψωμί να ροδίσει και το τυρί να λιώσει. Κόψτε στη μέση διαγώνια και σερβίρετε αμέσως.

#4 Γλυκοπατάτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα

Υλικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Τρίψτε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε τις με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ψήστε τις για 45-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι. Ενώ οι γλυκοπατάτες ψήνονται, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστεί. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σπανάκι στο τηγάνι και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες, ανοίξτε τις κατά μήκος και αφρατέψτε τη σάρκα τους με ένα πιρούνι. Γεμίστε κάθε γλυκοπατάτα με το σοταρισμένο σπανάκι και προσθέστε από πάνω θρυμματισμένη φέτα. Επιστρέψτε τις γεμιστές γλυκοπατάτες στο φούρνο για 5-7 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει ελαφρώς και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές και απολαύστε τις!

#5 Σαλάτα με κινόα και μαύρα φασόλια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα, ξεπλυμένη
  • 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 φλιτζάνι κόκκους καλαμποκιού (φρέσκα, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φέτες αβοκάντο (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)

Οδηγίες

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, φέρνετε το νερό ή το ζωμό λαχανικών σε βρασμό. Προσθέστε την κινόα, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα και να απορροφηθεί το υγρό. Ανακατέψτε την κινόα με ένα πιρούνι και αφήστε την να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τη μαγειρεμένη κινόα, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε το ντρέσινγκ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από το μείγμα κινόα και λαχανικών και ανακατέψτε το μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φέτες αβοκάντο. Σερβίρετε παγωμένο ως μια δροσιστική και θρεπτική επιλογή για μεσημεριανό γεύμα.

Με λίγα λόγια

Αυτές οι πέντε εύκολες συνταγές για μεσημεριανό γεύμα είναι ιδανικές για τις πολυάσχολες καθημερινές ή τα τεμπέλικα Σαββατοκύριακα, όταν θέλετε κάτι νόστιμο χωρίς να ξοδέψετε ώρες στην κουζίνα. Από τη φρέσκια και υγιεινή Γλυκοπατάτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα μέχρι τη ζωηρή σαλάτα με κινόα και μαύρα φασόλια, αυτές οι συνταγές προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων και συστατικών για να κρατήσουν το μεσημεριανό σας γεύμα συναρπαστικό και ικανοποιητικό. Πειραματιστείτε με αυτές τις συνταγές και κάντε τις δικές σας προσθέτοντας τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες ή σάλτσες. Καλή μαγειρική!

Διαβάστε επίσης:

Latest

Το Ακρωτήρι του Sharr White: Με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν, ξεκινά...

«Αμφιβολία»: Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Δ. Χόρν

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων...

Δεν έχασα τίποτα εκτός από αυτά που δεν είχα ποτέ μου

Αυτός θα είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου και...

Newsletter

Don't miss

Το Ακρωτήρι του Sharr White: Με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν, ξεκινά...

«Αμφιβολία»: Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Δ. Χόρν

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων...

Δεν έχασα τίποτα εκτός από αυτά που δεν είχα ποτέ μου

Αυτός θα είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου και...

Έχεις Σγουρά Μαλλιά; – Δες εδώ Το Βίντεο για… Μπούκλες που Έγινε Viral

Βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα social media δείχνει γνωστή...

Blue Train: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξεκίνησε θριαμβευτικά και συνεχίζει κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στο Θέατρο ΑΛΜΑ!

Το “BLUE TRAIN”, το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, ξεκίνησε την πορεία του στο Θέατρο ΑΛΜΑ θριαμβευτικά, και παρουσιάζεται για...

Το Ακρωτήρι του Sharr White: Με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν, ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Ιλίσια. Η Μαρία Ναυπλιώτου συναντά τον Δημήτρη Αλεξανδρή, στην παράσταση...

«Αμφιβολία»: Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Δ. Χόρν

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων ετών, η «Αμφιβολία» (Doubt: a parable) του John Patrick Shanley, κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου...