Exclusive Content:

Η Taylor Swift επιστρέφει στην κορυφή με το νέο άλμπουμ Midnights

«Lately I've been dressing for revenge…» Vigilante shit, Taylor Swift

Η Taylor Swift επέστρεψε για να κατακτήσει ξανά την κορυφή. Στις 21 Οκτωβρίου του 2022 κυκλοφόρησε το 10ο album της με τίτλο Midnights από την Republic Records. Ήδη από τα πρώτα λεπτά της κυκλοφορίας του κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στις ψηφιακές πλατφόρμες αλλά και να γίνει πρώτο trend στο Twitter. Αντίστοιχα, στο Youtube μετρά μέσα σε λίγες μέρες εκατομμύρια clicks, ενώ αρκετά από τα τραγούδια του album βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των μουσικών βίντεο παγκόσμιως. Ωστόσο, μέσα σε μια εβδομάδα έχει κατακτήσει τις 10 πρώτες θέσεις στο Billboard Hot 100 σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Βιογραφικά στοιχεία

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και στιχουργός Taylor Swift γεννήθηκε στης 13 Δεκεμβρίου 1989 στο Ουέστ Ρέντινγκ. Σε ηλικία των 9 ετών θα ξεκινήσει να λαμβάνει μέρος σε πολλές παραγωγές της Νεανικής Ακαδημίας Θεάτρου του Μπέρκς. Παράλληλα, θα παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και φωνητικής στο Brodway. Με αφορμή την νίκη της στον τοπικό διαγωνισμό ταλέντων θα της δοθεί η ευκαιρία να εμφανιστεί στο άνοιγμα για το Charlie Daniels σε ένα αμφιθέατρο. Ενώ το 2003 θα μετακομίσει στο Νάσβιλ όπου και θα ξεκινήσει την καριέρα της. Τον επόμενο χρόνο, θα υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία RCA Records.

Η Taylor Swift μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 10 albums και έχει κερδίσει 11 Grammys. Παρόλα αυτά, έχει συμμετάσχει τόσο σε σειρές όσο και σε ταινίες. Μεταξύ των σειρών που έχει συμμετάσχει είναι το CSI: Las Vegas. Ενώ έχει παίξει και στην ταινία της Miles Cyrus Hannah Montana: The Movie.

Ταυτότητα Album

Το πολυαναμενόμενο album Midnigths, που είχε ανακοινώσει η ίδια στα MTV Video Music Awards τον Αύγουστο, περιλαμβάνει 13 καινούρια τραγούδια, τα οποία αποτελούν -όπως αναφέρει- σκέψεις των «άυπνων νυχτών». Στο album συμμετέχει και η Lana del Rey ενώ τα τραγούδια τα έχει γράψει η Taylor Swift με τον Jack Antonoff. Το album Midnights θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα συλλεκτικά albums τόσο σε LPs όσο και σε CDs, αλλά και σε ένα πέμπτο συλλεκτικό album το οποίο θα περιλαμβάνει τρία bonus track. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 7/11.

Swift
Πηγή: syracuse.com

Ακρόαση

Από τα πρώτα λεπτά που άκουσα τα τραγούδια του δίσκου, αν και δεν ακούω τέτοιου είδους μουσική, με κέρδισαν και πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει η ακρόαση. Ο ατμοσφαιρικός τους ήχος, η μελωδική και καθαρή φωνή της Taylor Swift με έκαναν για λίγα λεπτά να ξεχαστώ, να ταξιδέψω αλλά και να πιστέψω πως όλα είναι δυνατά. Παράλληλα, η κινηματογραφική οπτικοποίηση -που έχει σκηνοθετήσει η ίδια- τόσο των τραγουδιών Anti-Hero και Bejeweled όσο και τα lyrics video σε εισάγουν κατευθείαν στην ατμόσφαιρα του δίσκου που μοιάζει ονειρική, δυναμική και αποφασιστική.

Τα τραγούδια του Midnigths έχουν συνοχή, καθώς δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Σε κάνουν να πιστέψεις πως αν παραλείψεις κάποιο, έχεις χάσει ένα πολύτιμο κομμάτι. Η αίσθηση που μας δίνει όλο το album είναι ότι παρακολουθούμε μια ιστορία αγάπης αλλά και ένα ταξίδι αναζήτησης για τον πραγματικό μας εαυτό. Το Midnights της Taylor Swift αποτελείται από τραγούδια τα οποία μας γεμίζουν θετικά vibes.

Είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος ποιο είναι το πιο ωραίο τραγούδι του δίσκου, καθώς το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Παρόλα αυτά, ακούγοντας αμέτρητες φορές το album κατάφερα και ξεχώρισα κάποια τραγούδια, τα οποία ήδη τα σιγομουρμουρίζω και παίζουν non-stop. Αυτά, λοιπόν, είναι τα Lavender Haze, Maroon, Anti-Hero, Snow on the Beach και Vigilante Shit. Ο λόγος που τα ξεχώρισα είναι ότι κρύβουν μέσα τους μια γλυκιά μελαγχολία αλλά και ένα δυναμισμό.

Όποιον τρόπο και μέσο επιλέξετε να ακούσετε τον καινούριο album της Taylor Swift, καλή σας ακρόαση!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Χριστίνα Γεωργιάδη
Χριστίνα Γεωργιάδη
Θέατρο, Μουσική, Βιβλία, Τέχνη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έτσι κι αλλιώς "Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα" Ουιλιαμ Σαιξπηρ

Latest Articles

Διάβασε επίσης...