fear street
Πηγή εικόνας: Instagram

Η τριλογία του Fear Street δε θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα. Το τελευταίο installment προσφέρει δράση, ανατροπές και φυσικά την απάντηση που όλοι μας περιμέναμε. Ποια είναι τελικά η Σάρα Φίερ; Μπορεί κάποιος να σπάσει την κατάρα, που έως τώρα φαντάζει ως κάτι αδύνατο;

Η πλοκή

Αυτή τη φορά η ταινία δε μας μεταφέρει μόνο μερικές δεκαετίες πίσω στο χρόνο. Μεταφερόμαστε στο μακρινό 1666, συμβολικό νούμερο, και το έτος που ξεκίνησε η κατάρα που θα στοίχειωνε για πάντα το Shadyside. Τον 17ο αιώνα, το Sunnyvale και το Shadyside δεν έχουν χωριστεί ακόμη. Ο οικισμός του Union, όπως λέγοταν εκείνη την εποχή η περιοχή, προσφέρει μια ήσυχη και ασφαλή ζωή στους κατοίκους του. Η Σάρα Φίερ, μια νεαρή κάτοικος του οικισμού, νιώθει πως παρά την ηρεμία της περιοχής, η ζωή αυτή δεν της ταιριάζει. Μία μοιραία νύχτα, η ζωή της, καθώς και όλων των κατοίκων, θα αλλάξει, όταν ένα συμβόλαιο με τον διάβολο σκεπάσει τον οικισμό στο σκοτάδι και τη δυστυχία.

Λίγα Λόγια

Βλέποντας τις δύο προηγούμενες ταινίες εύκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει πως πρώτον στον κόσμο του Fear Street ακόμα και οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες μπορεί να πεθάνουν και δεύτερον πως η πλοκή είναι γεμάτη ανατροπές. Τον ίδιο κανόνα ακολουθεί και η τρίτη ταινία που ίσως αποτελεί το πιο δυνατό τμήμα ολόκληρης της τριλογίας. Το Fear Street Part Three: 1666, δεν απαντά μόνο στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στις πρώτες δύο ταινίες αλλά φέρει ίσως και ένα πολύ ισχυρό μήνυμα πίσω από τη λύση του μυστηρίου. Τι συνέβη πραγματικά τρεις αιώνες πριν και ποια ήταν πραγματικά η Φίερ; Το τελευταίο installment δεν είναι απλώς μια καλή σύγχρονη ταινία slasher, όπως προσπάθησε το part 2. Το τελευταίο part των Fear Street είναι ικανό να σε κάνει να σκεφτείς γύρω από θέματα όπως η θρησκεία, ο σεξισμός και η ομοφοβία, που μια απλή ιστορία τρόμου σπανίως είναι ικανή.


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

REVIEW OVERVIEW
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνεία
Μουσική Επένδυση
Previous articleΤι θα δούμε την φετινή τηλεοπτική σεζόν;
Next articleΤα νέα της Αλεξάνδρας | reclaim
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.
fear-street-part-three-1666-to-telws-poy-isos-den-perimenesΒλέποντας τις δύο προηγούμενες ταινίες εύκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει πως πρώτον στον κόσμο του Fear Street ακόμα και οι πιο σημαντικοί χαρακτήρες μπορεί να πεθάνουν και δεύτερον πως η πλοκή είναι γεμάτη ανατροπές. Τον ίδιο κανόνα ακολουθεί και η τρίτη ταινία που ίσως αποτελεί το πιο δυνατό τμήμα ολόκληρης της τριλογίας.