Master of none
Πηγή εικόνας: imdb.com

Τι είναι καθημερινότητα για σένα; Η δουλειά και το άγχος; Μια βόλτα στη πόλη μόνος σου; Ένας καφές με τη παρέα σου που κατέληξε σε ακόμη έναν, κι ένα ποτό, και ένα κοκτέιλ; Ο χορός και η μουσική; Ή το γράψιμο και η ανακάλυψη νέων, ακόμα πιο ενδιαφέροντων, θεμάτων; Το Master of None είναι μια σειρά που η εικόνα της είναι τόσο καθαρή, όσο τα πιο διαυγή νερά. Όλες οι δυσκολίες της ζωής, όλες οι στιγμές που ποτέ δεν είχες τη μουσική υπόκρουση, αλλά το απόλυτο κενό. Αλλά κι αυτές, που θα εύχεσαι να υπήρχε έστω και ένα αμυδρό ίχνος μελωδίας για να κάνει τη στιγμή ακόμα πιο ευχάριστη και γεμάτη ζωή απ’ ότι ήδη είναι.

Περίληψη

Ένας τριαντάρης, ο Dev (Aziz Ansari) μένει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Το άγχος της πραγματικότητας του χτυπάει τη πόρτα καθημερινά με έναν διαφορετικό τόνο. Προσπαθεί, με συντροφιά τους φίλους του, να σταθεί στα πόδια του ως πετυχημένος ηθοποιός. Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως στις σειρές και στις ταινίες. Τα εμπόδια είναι εκεί σε κάθε μικρή προσπάθεια επιτεύγματος για να τον ξυπνάνε από τη λήθη. Με μόνη διαφορά από την ζωή έξω από τις οθόνες, την κωμική αίσθηση στις περισσότερες καταστάσεις, το ελαφρυντικό στοιχείο που σε τραβάει μακριά από την κατάρρευση.

Master of none
Πηγή εικόνας: timescolonist.com
Ο Aziz

Ο δημιουργός της σειράς έχει μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό του για αυτό που θέλει να περάσει προς τον κόσμο. Ο αποδέκτης, καθισμένος μπροστά από μια οθόνη, λαμβάνει εκατομμύρια μηνύματα μέσα από αυτά που επιλέγει να παρακολουθήσει. Ο σκοπός επομένως είναι να φανεί μέσα από ένα πραγματικό μάτι η αλήθεια που βιώνουμε, είτε αυτό είναι ο έρωτας και τα εμπόδια ή το χάσμα επικοινωνίας. Είτε αυτό είναι η δυσκολία ενός επαγγέλματος που πολλοί επιθυμούν, αλλά συγκριτικά λίγοι καταφέρνουν να το βάλουν στη καθημερινότητά τους. Είτε, τέλος, είναι η οικογένεια και η αποτυχημένη προσπάθεια σύνδεσης για μια καλύτερη σχέση.

Ασχολείται επίσης, με θέματα που απασχολούν τους περισσότερους ανθρώπους, όπως ο φυλετικός διαχωρισμός. Μπορεί να μην το παρουσιάζει με εικόνες βίας, ή αθυροστομία, αλλά επιλέγει να φανούν από μόνα τους μέσω συζήτησης. Μια ιδέα που επικρατεί στη διάρκεια τριών σεζόν στο Master of None, είναι η απλή πολιτισμένη συζήτηση μεταξύ δύο ή και περισσότερων ατόμων διαφορετικών αντιλήψεων και απόψεων. Το θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον να παρακολουθείς μια σειρά όπου το δράμα και οι εκρήξεις στενάχωρων καταστάσεων δεν αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο. Λίγες είναι οι σειρές ή ταινίες που έχουν καταφτάσει σε αυτά τα μονοπάτια με επιτυχία.

Master of none
Πηγή εικόνας: themarysue.com
Έμπνευση

Στη διαδρομή που χαράζουμε ως άνθρωποι έχουμε καταφέρει να αφήσουμε σημάδια στο δρόμο, ώστε να θυμόμαστε πώς να επιστρέψουμε. Αυτές οι ξεχωριστές πετρούλες, ή τα ψίχουλα που εύχεσαι να βρεις όταν αναπολείς προς το παρελθόν, ήταν ο κινηματογράφος και η μουσική για τον Aziz. Καθώς κυλάνε τα επεισόδια, θα παρατηρήσει κανείς διαφορετικές μεταξύ τους λήψεις, ακόμα και επιλογές μουσικής. Ένας άνθρωπος που έχει καλλιτεχνικές επιρροές και στάδια στη ζωή του γεμάτα από αυτά, είναι δύσκολο να μην τα παρουσιάσει στο κοινό.

Η δεύτερη σεζόν συγκεκριμένα, έχει ένα άρωμα Ιταλίας που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν. Βασικά στοιχεία που αποτέλεσαν τη δημιουργία των επεισοδίων κατέληξαν να είναι ταινίες του Woody Allen. Αλλά και οι ταινίες Bicycle Men, 8 1/2, L’Eclisse και L’Avventura που έχει εισαχθεί και μέσα στη σειρά.

Πηγή εικόνας: prepona.info
Master of None: Moments in Love

Καθώς οι δύο πρώτες σεζόν αποτελούνταν από τον πρωταγωνιστή Dev και τον περίγυρό του, η τρίτη σεζόν κάνει μια στροφή σε διαφορετική κατεύθυνση. Για ακόμα μία φορά, η αναλυτική σκέψη του Aziz Ansari προς το μέλλον του δικού του χαρακτήρα, ως βάση ενός πραγματικού ανθρώπου τον έκανε να αλλάξει πλεύση. Καθώς η πορεία πέραν της δεύτερης σεζόν θα ήταν γνωστή σε όλους μας, βαρετή και προκαθορισμένη, έκανε μια παύση για λίγα χρόνια μέχρι την υλοποίηση της τρίτης. Επομένως, αυτός είναι και ο λόγος που καταλήγει να μην έχει τον χαρακτήρα του πολύ μέσα στη σεζόν.

Παίρνει όμως έναν άνθρωπο χωρίς πολλή ανάλυση στις προηγούμενες, την παιδική του φίλη Denise και φτιάχνει τη δική της ιστορία. Εξακολουθεί να επιμένει στα στοιχεία που κάνουν τη ζωή δύσκολη και αβάσταχτη, μόνο που το κωμικό ίχνος ξεθωριάζει από το χαρτί. Ο δικός του χαρακτήρας ήταν γεμάτος ζωντάνια και χαμόγελο, που πολλές φορές είναι η νότα που χρειάζεσαι για να αντέξεις το υπόλοιπο της μέρας σου. Στερώντας μας αυτό από τη τρίτη σεζόν, παρακολουθούμε μια σχέση, έναν γάμο με προβλήματα, σε σημείο που τη βιώνουμε εμείς οι ίδιοι.

Master of none
Πηγή εικόνας: thestraitstimes.com

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.