Πηγή:www.queen.gr

Επιτέλους το όνειρό σου έγινε πραγματικότητα. Πέρασες στη σχολή της επιλογής σου και είσαι πια κανονικά και «με τη βούλα» φοιτητής! Ναι, ό,τι άκουγες τόσο καιρό είναι αλήθεια: αυτά είναι τα καλύτερα χρόνια σου, για αυτό κοίτα να τα ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις σπίτι.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση, για αυτό μην την πάρεις στην πλάκα. Το σπίτι σου θα είναι το σημείο εκκίνησης για όλες τις εξερευνήσεις σου. Εδώ θα περάσεις τουλάχιστον τα επόμενα τέσσερα χρόνια της ζωής σου, για αυτό φρόντισε να το φτιάξεις όσο καλύτερα μπορείς.

Ο πρώτος καιρός μόνο είναι δύσκολος, αλλά λίγη οργάνωση και μερικά μυστικά θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Εμείς θα σου αποκαλύψουμε κάποια από αυτά. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα βρεις μόνος- η σου, γιατί αλλιώς…δεν θα είχε πλάκα

Βρες σπίτι κοντά στη σχολή

Μπορεί να ονειρεύεσαι το φοιτητικό σου σπίτι μακριά από το Πανεπιστήμιο αλλά φαντάσου να έχεις ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, να έχεις μάθημα στις 8 το πρωί και να πρέπει να σηκωθείς από τις 6. Το βλέπεις κι εσύ ότι δεν βγαίνει έτσι; Απλά μαθηματικά.

Εξερεύνησε το DIY

Ή αλλιώς Do It Yourself. Έχει περισσότερη πλάκα, είναι σαφώς πιο οικονομικό και μετά μπορείς να υπερηφανεύεσαι ότι αυτό το φωτιστικό/τραπεζάκι/γραφείο/καναπές (για δυνατούς λύτες) το έφτιαξες εσύ.

Το δικό σου γούστο είναι αυτό που μετράει

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι το σπίτι σου πρέπει να είναι ο χώρος στον οποίο νιώθεις άνετα, με παρέα ή χωρίς. Διακόσμησέ το λοιπόν με το δικό σου γούστο και πάρε το χρόνο σου. Όσο περνάει ο καιρός θα προσθέτεις περισσότερες προσωπικές πινελιές.

Αγόρασε ένα έξυπνο γραφείο

Ένα από τα βασικότερα έπιπλα για έναν σπουδαστή είναι το γραφείο του. Εκεί περνάει αρκετό χρόνο  και πρέπει να είναι άνετο, με αποθηκευτικούς χώρους, να έχει στυλ και να εντάσσεται άρτια στο χώρο. Γραφείο ή σεκρετέρ με μεταλλικό και ξύλινο σκελετό σε πολλά στυλ με διαφορετικές αποχρώσεις μπορεί να γίνει το βασικό έπιπλο στο χώρο και να δημιουργήσει το ύφος που επιθυμείς. Συνδύασε το με μία βιβλιοθήκη και φτιάξε τη γωνία διαβάσματος σου.

Φοιτητική κουζίνα

Επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό όλα γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία! Οι κούπες, τα φλιτζάνια και τα ποτήρια είναι τα πρώτα αντικείμενα για το νέο σου νοικοκυριό. Διάλεξε τα σχέδια και τα χρώματα που σου αρέσουν και βάλε την προσωπική σου πινελιά και στο χώρο της κουζίνας. Υποδέξου τους φίλους με τα καινούρια πιάτα και ποτήρια και εντυπωσίασέ τους.

Τέλος, project καναπές

Μία ακόμα σημαντική προσθήκη στο φοιτητικό σου σπίτι είναι ο καναπές. Ο καναπές στο σαλόνι θα ολοκληρώσει το σκηνικό και θα καλωσορίσει τους φίλους με στυλ και άνεση. Ατέλειωτες συζητήσεις και νύχτες σινεμά θα λαμβάνουν χώρα πάνω σε αυτόν. Γωνιακός, καναπές κρεβάτι, τριθέσιος ή διθέσιος, βρες αυτό που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σου. Σίγουρα θα χρειαστείς επιπλέον χώρο για να φιλοξενήσεις κάποιον από τους συμφοιτητές για διανυκτέρευση.

 

 

1 COMMENT

Comments are closed.