Πηγή:pinterest.com

Όλη η ζωή μας είναι γεμάτη από μαθήματα. Καθημερινά λαμβάνουμε γνώσεις και εμπειρίες που αποτελούν το κίνητρο για την επίτευξη των στόχων που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε. Καθώς ο χρόνος κυλά, πολλά εμπόδια θα προκύψουν στον δρόμο μας, ωστόσο τι νόημα θα είχε η ζωή αν όλα ήταν εύκολα; Κάθε μεταβατική περίοδος έχει την ικανότητα να μας δημιουργεί πολλά συναισθήματα τα οποία συγκρούονται μεταξύ τους. Η χαρά αλλά και ο φόβος για το καινούριο που πλησιάζει, κυριαρχούν στο μυαλό μας αλλά και στην καρδιά μας.

Η έναρξη της φοιτητικής ζωής λοιπόν αποτελεί μία μεταβατική περίοδο για κάθε άνθρωπο. Πρόκειται για ένα γεγονός που όλοι αδημονούμε να ζήσουμε καθώς προσφέρει την ελευθερία αλλά και την ανεξαρτησία που αναζητούμε στην ενήλικη ζωή μας.

Τι μου δίδαξε η φοιτητική ζωή;
  • Όλα βρίσκονται στο τώρα

Κατά την διάρκεια των φοιτητικών ετών έχουμε την ανάγκη να καταργήσουμε τον χρόνο και να απαλλαχτούμε από το άγχος των υποχρεώσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε μία ρουτίνα, όπου η αδράνεια πολλές φορές μας κυριεύει. Εγκαταλείπουμε πολλούς από τους στόχους που είχαμε θέσει ως έφηβοι, ώσπου ο χρόνος περνά δίχως να το αντιληφθούμε! Η τεχνολογία και η χρήση του διαδικτύου φαίνεται πως καταναλώνουν πολλές ώρες από την καθημερινότητα και την ενέργεια μας. Θυμήσου λοιπόν πως τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να πετύχεις όλα όσα ονειρεύοσουν για τον εαυτό σου καθώς ο χρόνος είναι άπλετος!

  • Ταξίδεψε, αγάπησε, χαμογέλασε

Τα ταξίδια έχουν την ιδιότητα να σε γαληνεύουν. Πρόκειται για ένα μέσο κατανόησης του κόσμου και συλλογής εμπειριών. Η συναναστροφή με πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς, σου διευρύνουν τους ορίζοντες και φυσικά σε γεμίζουν από αναμνήσεις που θα λατρεύεις να μοιράζεσαι. Όσο είσαι φοιτητής η χαρά και ο ενθουσιασμός σου να ζήσεις, πλημμυρίζει την καρδιά σου από θετικά συναισθήματα. Αρνείσαι πολλές φορές να δεις την πραγματικότητα, προτιμώντας να ακολουθήσεις την δική σου ονειρεμένη πορεία.

φοιτητική ζωή
Πηγή: pinterest.com
  • Η ελευθερία πολλές φορές μπορεί να έχει όρια

Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, θεωρούμε πως είμαστε ελεύθεροι να πραγματοποιήσουμε όποια επιθυμία σκεφτόμαστε. Φυσικά πάντοτε υπάρχουν όρια τα οποία είναι χρήσιμα για να μας δείξουν πολλές φορές τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

  • Η εμπιστοσύνη κερδίζεται

Η εμπιστοσύνη είναι περίπλοκη. Χρειάζεται αγώνα για να την κερδίσεις και μία στιγμή για να την διαλύσεις. Στα φοιτητικά χρόνια, θα γνωρίζεις πολλούς ανθρώπους, ανθρώπους που ήρθαν για να μείνουν αλλά και άτομα που απλά ήρθαν για να σε διδάξουν ένα μάθημα.

  • Είσαι υπεύθυνος της δικής σου ευτυχίας 

Πρόκειται για την στιγμή που πρέπει να πάρεις ο ίδιος αποφάσεις για τη ζωή σου. Η πορεία που θα ακολουθήσεις και το μέλλον που θα σχεδιάσεις εξαρτάται από εσένα οπότε φρόντισε να είσαι ευτυχισμένος με τις επιλογές σου!

Για μένα ευτυχία λοιπόν είναι να κοιτώ το παρελθόν μου και νιώθω περήφανη για όσα έχω υλοποιήσει, γνωρίζοντας πως όλα ήταν αποτέλεσμα των δικών μου αγώνων και προπάντων των δικών μου επιθυμιών!

Πηγή:pinterest.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Δες τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και στο Instagram για πλούσιο φωτογραφικό υλικό!