1 χρόνος= 365 ευκαιρίες για να πετύχεις τους στόχους σου

0

“Το να ζεις χωρίς στόχους είναι σαν να σαλπάρεις χωρίς πυξίδα” είχε πει ο Άγγλος συγγραφέας του 19ου αιώνα, John Ruskin. Από αυτό και μόνο, γίνεται ολοφάνερη η σημασία των στόχων στην ζωή των ανθρώπων, ήδη από τα παλιότερα χρόνια. Οι στόχοι μας γεμίζουν με ελπίδα, μας κάνουν να ονειρευόμαστε, να νιώθουμε ζωντανοί.

Οι άνθρωποι οφείλουμε να θέτουμε στόχους, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, στόχους μικρούς ή και μεγάλους.

Με την έξοδο του 2017 σε λίγες μόνο μέρες, αλλά και με την είσοδο του 2018 ο καθένας μας μπαίνει στην διαδικασία να κάνει έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς, εξετάζει αυτά τα οποία κατάφερε να πραγματοποιήσει και αυτά που όχι. Όμως, οι στόχοι είναι ένας διαρκής αγώνας. Ότι δεν κατάφερε να γίνει την χρονιά που μας πέρασε, θα γίνει την επόμενη, αρκεί εμείς να προσπαθήσουμε. Γιατί τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς προσπάθεια. Και στόχος δεν είναι αποκλειστικά κάτι μεγάλο, όπως η εισαγωγή σε μια σχολή ή η ανάληψη μιας δουλειάς, είναι και μικρά πραγματάκια που κάνουν τον καθένα μας ευτυχισμένο.

Έτσι λοιπόν, είτε θέλεις να οργανωθείς για να πετύχεις τους στόχους σου σχετικά με το σχολείο, τη σχολή σου, την δουλειά σου, είτε στόχους σχετικά με την προσωπική σου ζωή και τον εαυτό σου, ορίστε κάποια μικρά μικρά tips για να οργανωθείς από την νέα χρονιά και να είσαι on top of your game.

tip No1: Γράψε τους στόχους σου σε ένα σημειωματάριο

Κάτι κλασσικό, αλλά αρκετά χρήσιμο. Πάρε ένα σημειωματάριο και γράψε ό,τι θα ήθελες να καταφέρεις τον χρόνο που έρχεται. Θέλεις να χάσεις βάρος; Να κάνεις κάποιο ταξίδι; Ή μήπως να βρεις την δουλειά των ονείρων σου; Οτιδήποτε σκέφτεσαι και θες να πραγματοποιηθεί, μικρό η μεγάλο. Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ! Για καλύτερα αποτελέσματα προσπάθησε να αποφύγεις τις γενικούρες τύπου  “θέλω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου στο πανεπιστήμιο” και κάνε focus στο να γράψεις μικρότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις, ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν ο στόχος σου είναι για παράδειγμα είναι το να τα πηγαίνεις καλύτερα με την σχολή, σημείωσε πράγματα όπως  “να κάνω όλες μου τις εργασίες, να παρακολουθώ όλες τις διαλέξεις” κτλ.

tip No2: Κάνε γυμναστική

Η γυμναστική είναι το παν αν θέλεις να είσαι ένα άτομο γεμάτο ενέργεια, χαρά και αυτοπεποίθηση. Βάλε την λοιπόν στον πρόγραμμα σου. Έτσι, όχι μόνο θα αποκτήσεις μια καλή φυσική κατάσταση και σιγουριά για τον εαυτό σου, αλλά θα μάθεις να είσαι πιο οργανωτικός/η και με τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή σου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το αρχαίο και πολύ σοφό ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί ” .

tip No3: Διατροφή

Η διατροφή είναι ακόμη μια από τις συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις, ώστε να είσαι καθημερινά πιο ενεργητικός/η. Στην πραγματικότητα, μια καλή διατροφή έχει σημασία για το οτιδήποτε θέλεις να κάνεις. Διώξε λοιπόν μακριά τις “κακές” θερμίδες και βάλε στη ζωή σου προϊόντα που θα σου χαρίσουν ευεξία. Πες αντίο στα λιπαρά, φάε φρούτα και λαχανικά. Απομάκρυνε από την ζωή σου όσο περισσότερο μπορείς το κόκκινο κρέας και αντί αυτού φάε κοτόπουλο, μην αγοράζεις άσπρη ζάχαρη, προτίμησε την καστανή. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα με το πως μπορείς ν’ αλλάξεις την διατροφή σου, με λίγες απλές παραλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των επιθυμιών σου.

tip No4: Ξύπνα νωρίς

Αυτό είναι ένα tip που εγώ η ίδια δυσκολεύομαι πολύ να το τηρήσω, καθώς λατρεύω τον ύπνο. Όμως, το να ξυπνάς νωρίς είναι ένα από τα κλειδιά που πρέπει να κατέχει κανείς, ώστε να ανοίξει την πόρτα που οδηγεί στον μονοπάτι της ευτυχίας και της εκπλήρωσης των ονείρων του. Όταν ξυπνάς νωρίς λοιπόν, στην ουσία έχεις περισσότερες ώρες στην διάθεση σου, από κάποιον που κοιμάται περισσότερο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου, να προγραμματίσεις αυτά που θέλεις να κάνεις και να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο καθημερινά στον εαυτό σου, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Μάλιστα, σε έρευνα που είχε γίνει, είχε διαπιστωθεί πως η πλειοψηφία των πετυχημένων ανθρώπων κοιμούνται σχετικά νωρίς και ξυπνούν 4 με 5 το πρωί.

tip No5: Preparation

Η προετοιμασία είναι το παν αν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου. Οργανώσου, βάλε πρόγραμμα, δούλεψε. Η δουλεία είναι το πιο σημαντικό βήμα, η βάση, που θα σε οδηγήσει στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σου. Αν επιθυμείς για παράδειγμα να περάσεις σε μια συγκεκριμένη σχολή, διάβασε την αναγκαία ύλη, αν θέλεις να χάσεις βάρος δούλεψε την διατροφή και την γυμναστική σου. Σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας όμως, σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς τις ανάγκες του, να μην υπερβάλλει ούτε όμως και το αντίθετο.

 

 

“Ο κύριος λόγος για να βάλεις ένα στόχο είναι γι’ αυτό που βγάζει από σένα για να τον πετύχεις. Αυτό που βγάζει από σένα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτό που πετυχαίνεις.”
Jim Rohn, , Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ