ακμή

Ένα χρόνο πριν περίπου είχα ανεβάσει ένα άρθρο σχετικά με την θεραπεία με χάπια που καταπολεμούν το πρόβλημα της ακμής και όλα τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την θεραπεία. Τότε ήμουν στα τελειώματα της θεραπείας και είχα αποφασίσει να μοιραστώ μαζί σου αυτές τις πληροφορίες, καθώς είχα στο νου μου να δημιουργήσω ένα άρθρο σαν αυτό που θα ήθελα και εγώ να είχα διαβάσει πριν ξεκινήσω την θεραπεία. Μπορεί ο/η δερματολόγος σου να σου κάνει μια αρκετά καλή ενημέρωση σχετικά με την ακμή, αλλά το να ακούς ορισμένα πράγματα, ορισμένες συμβουλές από κάποιον που έχει περάσει το ίδιο είναι εντελώς διαφορετικό.

Τώρα, ένα χρόνο μετά το πέρας της θεραπείας, αποφάσισα να σου μιλήσω για το διάστημα  αυτό, για το τι συμβαίνει, πως εξελίχθηκε η κατάσταση του δερματός μου κτλ.

Αρχικά

Αρχικά, ένα χρόνο αργότερα και το πρόσωπο μου δεν εμφανίζει το παραμικρό σπυράκι,πέρα από ένα δυο μικρά(χωρίς πύον) τον μήνα και μόνο όταν περιμένω να αδιαθετήσω.

Βέβαια, συνεχίζω να προσέχω το πρόσωπο μου πλένοντας το δυο φορές την ημέρα και φυσικά αποφεύγοντας να το ακουμπάω χωρίς λόγο και με άπλυτα χέρια.

Η διατροφή είναι κάτι ακόμα ένας σημαντικό κομμάτι που βοηθά το πρόσωπο μου να παραμένει σε καλή κατάσταση. Η αλήθεια, πως ,μετά το πέρας της θεραπείας,πολλές από τις διατροφικές συνήθειες που είχα αποκτήσει αποκλειστικά γι’αυτήν, μου έγιναν συνήθεια, κάτι που θεωρώ ως μεγάλο πλεονέκτημα.

Επίσης

Επίσης, δεν ξεχνάω ποτέ να βγαίνω από το σπίτι χωρίς αντιηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι.

Και πάμε σε ένα άλλο πολύ ιδιαίτερο θέμα, που προσωπικά εμένα με ταλαιπώρησε ιδιαίτερα και χρειάστηκε αρκετή υπομονή.. τα σημάδια

Δυστυχώς τόσο σε εμένα, όσο κι σε πολλούς από εσάς είναι πολύ πιθανόν η θεραπεία να άφησε κάποια σημάδια,ουλές, κοκκινίλες στο πρόσωπο σας.. που σε ρίχνουν ψυχικά..που πιστεύεις ότι δεν θα φύγουν ποτέ.

Και όμως φεύγουν.

Κάπως έτσι έγινε με εμένα.

Όταν τελείωσα τη θεραπεία

Όταν τελείωσα τη θεραπεία είχα φτάσει σε σημείο να έχω αρκετά σημάδια στο πρόσωπο μου, κοκκινίλες, και σε κάποια σημεία μικρά βαθουθώματα, που ομολογώ με έκαναν να αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα και να έχω ορισμένες ανασφάλειες.

Αν και είχα διαβάσει για τις θεραπείες που μπορώ να κάνω γι’αυτά, η αυτοπεποίθηση μου ήταν πολύ κάτω, γιατί απλώς ήθελα να εξαφανιστούν εκείνη την στιγμή, δεν υπήρχαν περιθώρια να κάνω άλλη υπομονή μετά από τόση που έκανα κατά την διάρκεια της θεραπείες acnotren.

Την θεραπεία για την ακμή την τελείωσα αρχές Μάρτη και όταν επισκέφθηκα την δερματολόγο μου, μου είπε αρχικά πως έπρεπε να περιμένω ένα μήνα πριν μου δώσει κάποιες κρέμες να βάζω.

Μετά το πέρας του μηνός αυτού, η γιατρός μου μου έδωσε να βάζω δυο κρέμες, μια αναπλαστική και μια που βοηθά στην μείωση των κοκκκινίλων.
Οι κρέμες ήταν η Avene Cicalfate Creme Reparatrice και η La Roche Posay Effaclar Duo [+]

Δραστικές Θεραπείες
Ήξερα πως υπήρχαν δραστικές θεραπείες για την καταπολέμηση των σημαδιών,όπως το λέιζερ fractional και το χημικό πήλινγκ,θεραπείες σουπερ αποτελεσματικές, τις oποίες όπως μου ανακοίνωσε η γιατρός μου δεν μπορούσα να κάνω ακόμα γιατί πλησίαζε καλοκαίρι.

Ήταν όμως κάτι που θα έκανα σίγουρα γιατί θεωρούσα αποτελεσματικό και κάτι που όντως έκανα για να νικήσω την ακμή.

Λέιζερ

Τα λέιζερ άρχισαν αρχές Νοέμβρη, καθώς μέχρι Οκτώβρη υπήρχε αρκετός ήλιος και δεν επιτρεπόταν να κάνω.

Έκανα αρκετή υπομονή με τα σημάδια πάνω μου, υπομονή που τελικά άξιζε όμως. Στο μεταξύ, η εφαρμογή των κρεμών είχε καταφέρει να μειώσει το πρόβλημα αρκετά.

Έκανα συνολικά 4 συνεδρίες fractional lazer, με διάστημα απόστασης 1 μήνα από την κάθε μια. Και μπορώ να πω απόλυτα πως είναι κάτι που αξίζει.

Τα σημάδια όντως έφυγαν και τα βαθουλώματα, όπου υπήρχαν, εξαφανίστηκαν εντελώς.
Ένα χρόνο μετά το τέλος της θεραπείας(1,5 από το ξεκίνημά της)και μπορώ να πω το τελικό πόρισμα από όοολη αυτή την διαδικασία .

Διαδικασία
Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και δουλειά και θα σε ρίξει αρκετές φορές ψυχολογικά, αλλά είναι ένα δώρο που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου,κάτι που μετά θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου.Και αυτό διότι σε απαλλάσσει εντελώς από ένα θέμα που βασανίζει τους περισσότερους ανθρώπους και επειδή μαθαίνεις μέσω της διαδικασίας να θεραπείας για την ακμή έχεις αυτοσυγκράτηση και υπομονή.

Part1 εδώ

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε μας σε FacebookInstagram και  Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

141