αυχενική διαφάνεια
Πηγή: www.netflix.com

Το Netflix με τo πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ “The Surgeon’s Cut” τιμά τέσσερις χειρουργούς. Ο Ελληνοκύπριος γιατρός, Δρ Κύπρος Νικολαίδης είναι ένας εξ’ αυτών. Γνωστός ως θαυματοποιός της εμβρυϊκής ιατρικής, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο στο King’s College Hospital. Αν η αίσθηση του δέους για την ζωή είχε όνομα, θα ήταν το δικό του. Κατάφερε να κάνει «μαγικά» παρεμβαίνοντας στη μήτρα και στο έμβρυο, εντοπίζοντας και διορθώνοντας προβλήματα με την διαδικασία της αυχενικής διαφάνειας. Έχει φτάσει σήμερα στον κορυφή της ιατρικής έρευνας, με παγκόσμιες διακρίσεις και αναγνώριση.

Η αυχενική διαφάνεια, εντοπίζει το σύνδρομο Down στην δωδέκατη εβδομάδα κύησης. Ο Κύπρος Νικολαίδης θεωρείται “πατέρας” της αυχενικής διαφάνειας και της ενδοσκοπικής επέμβασης laser, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες παιδιά και μητέρες.

Κύπρος Νικολαίδης
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λίγα λόγια για τον Dr Κύπρο Νικολαίδη

Γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1953 στην Πάφο της Κύπρου και ακολούθησε σπουδές ιατρικής στο King’s College School of Medicine and Dentistry στο Λονδίνο. Στην συνέχεια, έγινε Διευθυντής στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine. Στην πρώτη μονάδα Εμβρυικής Ιατρικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Κι έπειτα, δημιούργησε ένα ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμβρυικής ιατρικής. Με αποτέλεσμα το King’s College Hospital να γίνει ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα Εμβρυικής Ιατρικής με χιλιάδες επισκέπτες-ιατρούς.

Να σημειώσουμε, πως ο διακεκριμένος Κύπριος Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής, εξελέγη πρόσφατα μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής στις ΗΠΑ. Τον περασμένο Ιούλιο, ο ίδιος διαγνώστηκε με λευχαιμία. Aντιμετωπίζει την ασθένεια του, με την αισιοδοξία που αντιμετώπισε και την πρώτη επιπλοκή κύησης που κλήθηκε να διαχειριστή ως ερευνητής και γιατρός. Ανέφερε πως η λευχαιμία εντοπίστηκε στα αρχικά στάδια. Είπε ότι υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και νιώθει καλά. Είπε πως ο κόσμος πρέπει να είναι αισιόδοξος μια και έχει γίνει μεγάλη πρόοδος σε πολλά είδη καρκίνων. Παράλληλα, αντιμετωπίζει την ζωή με χιούμορ και παρά το ότι δεν μιλά δημόσια για την προσωπική του ζωή, αποκαλύπτει πως «παντρεύτηκε την Ιατρική». Ο ίδιος έχει δυο παιδιά, τον Ηρόδοτο και τη Δέσποινα που μεγάλωσαν στην Αθήνα με τη μητέρα τους.

Το trailer της σειράς ντοκιμαντέρ The Surgeons Cut του Netflix

 

αυχενικής διαφάνειας
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστe τη σελίδα μας σε Facebook ,Instagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Giving sight by beasty-press

1 COMMENT

Comments are closed.