Κάποτε τα second hand ρούχα απευθύνονταν κυρίως σε κατώτερες οικονομικά τάξεις ή σε άτομα πιο “εκκεντρικά”, που απέφευγαν να ακολουθούν τις κυρίαρχες τάσεις της μόδας. Τα τελευταία χρόνια ,ωστόσο, παρατηρείται μια στροφή προς τα second hand και vintage ρούχα, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πως οι πιο ωραίες γκαρνταρόμπες περιλαμβάνουν ρούχα απο thrifting. Κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα second hand μαγαζί μπορείτε να βρείτε μοναδικά κομμάτια σε πολύ καλές τιμές, αρκεί βέβαια να έχετε την διάθεση να ψάξετε και να αφιερώσετε αρκετό χρόνο.

Είναι γεγονός ότι όταν πας σε second hand σπάνια θα βρείς πάνω απο δύο με τρία κομμάτια για να αγοράσεις, αφου η ποικιλία είναι τεράστια και τα νούμερα σχεδόν ποτέ στο σωστό μέγεθος. Παρόλα αυτά, έχουμε ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την εμπερία σου στο thrifting, γεμίζοντας την ντουλάπα σου με εκλεκτά second hand και vintage ρόυχα.

Πάρε τον χρόνο σου

Όταν πας για ψώνια, ειδικά σε second hand μαγαζί, ξέρεις ότι χρειάζεσαι χρόνο. Χρειάζεσαι χρόνο για να δεις όλα τα ρούχα και να τα δοκιμάσεις ,γιατί είναι πολύ πιθανό ένα κομμάτι να μην κάθεται πολύ καλά πάνω σου. Κάτι που κάνω συνήθως είναι να τσεκάρω μια φορά τα ρούχα και να διαλέγω ορισμένα  που μου αρέσουν και μετά να κάνω άλλον ένα γύρω για να δω κάτι που ίσως δεν είχα προσέξει την πρώτη φορά.

 

Επισκέψου το αντρικό τμήμα

Σίγουρα εκεί θα βρείς μερικά ανεκτίμητα κομμάτια, ειδικά αν ψάχνεις over sized T-shirts, πουλόβερ, πουκάμισα αλλά και αξεσουάρ όπως ζώνες, γραβάτες και κάλτσες.

 

Μην αποκλείσεις τις μεταποιήσεις

Πολλές φορές μου έχει τύχει, όπως φαντάζομαι και σε εσάς, να βρω ένα φόρεμα ή μια φούστα που να μου αρέσει πάρα πολύ αλλά να μου είναι κάπως φαρδυά ή να μην μου στρώνει άψογα. Αν ,λοιπόν, δεν θέλετε να μετανιώσετε μετά που δεν το αγοράσατε, μπορείται να το πάτε σε κάποιον επαγγελματία να το μεταποιείσει ή ακόμη να το κάνετε εσείς ο ίδιος.

 

Ακολούθησε τα αγαπημένα σου μαγαζιά στα social media

Όλα τα μαγαζία πλέον ανεβάζουν τα καινούρια ρούχα που παραλαμβάνουν στην ιστοσελίδα τους στα social media, ενώ εκεί μπορείς να ενημερωθείς και για προσφορές ή bazzar που διοργανώνουν. Μάλιστα, στο instagram υπάρχουν πολλά άτομα που πουλάνε ρούχα second hand σε πολύ καλή ποιότητα και τιμές. Σημαντικό, όταν γίνεται κάποιο bazaar ή ξεπούλημα καλό είναι να πηγαίνετε απο πολύ νωρίς για να προλάβετε τα καλύτερα κομμάτια.

Φόρα άνετα ρούχα

Αφού ξέρεις ότι θα πας για thrifting καλό είναι να φορέσεις άνετα παπούτσια και κάτι που θα μπορείς να το βάζεις και να το βγάζεις σχετικά εύκολα, έτσι ώστε να μην παιδεύεσαι πολύ ώρα στα δοκιμαστήρια. Ειδικά αν σκοπεύεις να αφιερώσεις πολύ χρόνο ψάχνοντας, τα άνετα παπούτσια είναι must.