Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα στην σήμερον ημέρα και όσο μετράμε τα χρόνια προς τα πίσω, η θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στον εργασιακό χώρο, στενεύει ακόμα περισσότερο. Το The Most Beautiful Thing είναι μια από τις καινούριες σειρές του Netflix, που πραγματεύεται τον φυλετικό ρατσισμό, την καταπίεση των γυναικών, την φιλία μα πάνω από όλα αποτελεί έναν ύμνο στην δύναμη των ανθρώπων να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους βάζει, ενίοτε η κοινωνία και ενίοτε αυτά που φέρνει η ζωή, για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

σειρά

Όσον αφορά την πλοκή, εμείς παρακολουθούμε την πρωταγωνίστρια, Μαρία-Λουίζα να μεταναστεύει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από το Σάο Πάολο για να ανοίξει ένα κλαμπ στο οποίο θα παίζει Bosa Nova. Στο πλευρό της, η παιδική της φίλη και όλες οι καινούριες γυναίκες που θα γνωρίσει γυρνώντας σελίδα. Το να έχει μια γυναίκα ένα μαγαζί και πόσο μάλλον, ένα κλαμπ στην δεκαετία του 50’ ήταν το λιγότερο μπορούμε να συμφωνήσουμε, επαναστατικό. Και η ζωή των φίλων της όμως δεν είναι απλή καθώς η καθεμία προσπαθεί να αποκτήσει το δικαίωμα στην εργασία και να κάνει την φωνή της να ακουστεί σε έναν κόσμο που είχε συνηθίσει να ακούει μόνο ανδρικές χροιές.

Και αν δεν σας έχουμε ήδη πείσει να την δείτε, αρκεί να αναφέρουμε, ότι όλη η σειρά ξεχειλίζει από μουσική και ρυθμό. Και για τους φαν του κινηματογράφου έχει ένα νοσταλγικό χρώμα που σε συνδυασμό μάλιστα με τα όμορφα τοπία της Βραζιλίας κάνουν για ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Αν θες λοιπόν να δεις πως ήταν η ζωή την δεκαετία του 50’ στην άλλη άκρη του πλανήτη δεν έχεις παρά να δεις το The Most Beautiful Thing

σειρά

Αφιέρωμα: Νέοι ξένοι ποιητές που πρέπει να γνωρίζεις (Part 2)

Δες την σελίδα μας στο Facebook

 

1