Σταμάτα να περιμένεις την τέλεια ζωή!

Σταμάτα να περιμένεις την παρασκευή, το καλοκαίρι, την ιδανική δουλειά, τον τέλειο σύντροφο. Την ευτυχία την κατακτάς όταν πάψεις να την προσμένεις και αρχίσεις να ζεις την κάθε στιγμή!

Αν το καλοσκεφτείς το μόνο πράγμα που έχουμε πραγματικά είναι ο χρόνος, αλλά και το μόνο που μπορούμε να σπαταλήσουμε είναι πάλι αυτός. Στη διάρκεια της ζωής μας όλοι χάνουμε το χρόνο μας με ανούσιες καταστάσεις, ανθρώπους που δεν μας ταιριάζουν και περιμένουμε συνεχώς όλα αυτά τα οποία πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσουν στην πραγματική ευτυχία και προσωπική ολοκλήρωση. Δυστυχώς όμως, διαπιστώνουμε καθημερινά πως η ευτυχία δεν χαρίζεται και εμείς παραμένουμε απόκοσμοι θεατές μιας ζωής που δεν επιλέξαμε. Mε την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την αλλάξουμε, συνεχίζουμε να περιμένουμε τις καλύτερες μέρες που εξακολουθούν να μην έρχονται.

Πολύ συχνά ο τρόπος σκέψης μας μοιάζει να κινείται με ομόκεντρους φαύλους κύκλους, κέντρο των οποίων είναι μια μόνιμη αλλαγή, η οποία θα μεταμορφώσει την τρέχουσα δυστυχία μας σε ολοκληρωτική και διαρκή ευτυχία.

Επιστήμη και εμπειρία συμφωνούν ότι οι ασήμαντες στιγμές είναι οι πιο σημαντικές και πως οι μεγάλες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες είναι η αιτία της δυστυχίας μας. Όχι τόσο γιατί απογοητευόμαστε όταν δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις όποιες επιθυμίες μας, όσο η αδυναμία μας να συνειδητοποιήσουμε πως η πραγματική ευτυχία βρίσκεται στα μικρά και καθημερινά πράγματα. Το να περιμένουμε διαρκώς κάτι, είτε αυτό είναι η Παρασκευή, το καλοκαίρι, είτε την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο ή την τέλεια ζωή για να ζήσουμε ευτυχισμένοι, αποτελεί μία παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι μας λίγο πολύ όταν δεν ζούμε τη στιγμή.

Δεν είπε κανείς φυσικά, πως είναι κακό να έχει κάποιος μελλοντικά κίνητρα και επιδιώξεις αλλά όταν αυτά γίνονται αυτοσκοπός, χάνεις το νόημα της ζωής και αφήνεις το χρόνο να κυλά χωρίς να συνειδητοποιείς ότι είναι ίσως ό,τι πιο σημαντικό έχεις.

Αυτό που εμείς προτείνουμε, είναι να ζεις τη κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να μην ξοδεύεις το χρόνο και τον εαυτό σου σε πράγματα και καταστάσεις περιμένοντας την ενδεχόμενη αλλαγή που με τόση λαχτάρα και μεγάλη προσμονή περιμένεις. Οι πιο μεγάλες στιγμές κρύβονται στις καθημερινές απολαύσεις.

Αν θέλεις να δεις λοιπόν πραγματική αλλαγή, τότε πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως η ευτυχία είναι τρόπος σκέψης αλλά και στάση ζωής.

 

9
Δήμητρα Πανοπούλου
Δηλώνω 18 χρονών και φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο πανεπιστήμιο. Δημιουργική και εσωστρεφή θα με χαρακτήριζα με όρεξη για αναζήτηση νέων πραγμάτων. Αποφάσισα να σπουδάσω δημοσιογραφία διότι έχω την ψευδαίσθηση ότι τα άρθρα μου θα αλλάξουν μια μέρα το κόσμο. Ποια πραγματικότητα εξάλλου δεν ξεκίνησε από μία ψευδαίσθηση; Λατρεύω τις ατελείωτες συζητήσεις, την καλή παρέα και τον ζεστό καφέ.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...