Σας έχει συμβεί και σας να βλέπετε άγνωστους ανθρώπους στο δρόμο να χαμογελούν και αυτόματα να σας ανεβαίνεις η διάθεση; Εμένα πάντως μου συμβαίνει πολύ συχνά! Και είναι και ο λόγος που πολλές φορές κυλάει καλά και όλη η υπόλοιπη μέρα μου. Αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γέλιο συμβάλει στη μακροζωία και επιφέρει μια σειρά από αλληλένδετες, θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας που ευθύνονται για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας του οργανισμού μας. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά ποιες είναι αυτές οι θετικές επιδράσεις του γέλιου στη ζωή μας!

Εσύ ήξερες ότι:

1) Το γέλιο μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες

Με τη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες, εκτός από την ψυχική σας υγεία, βελτιώνετε και την αποδοτικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

2) Το γέλιο εξασκεί τους κοιλιακούς

Με το γέλιο, οι μύες που υπάρχουν στο στομάχι διαστέλλονται και συστέλλονται όπως ακριβώς και όταν γυμναζόμαστε. Αφήστε, λοιπόν τα γυμναστήρια και ξεκαρδιστείτε στα γέλια.

3) Το γέλιο βελτιώνει την καρδιακή υγεία

Το γέλιο είναι μια πολύ καλή γυμναστική άσκηση και συνίσταται ειδικά για τους τεμπέληδες της υπόθεσης. Ανεβάζει τους χτύπους της καρδιάς και η καύση των θερμίδων είναι ανάλογη με αυτή του παραρτήματός μας ανά ώρα.

4) Το γέλιο ενισχύει τα Τ-κύτταρα

Τα Τ-κύτταρα είναι εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που περιμένουν σε αδράνεια στο σώμα σας μέχρι να ενεργοποιηθούν. Όταν γελάτε, ενεργοποιείτε τα Τ-κύτταρα, τα οποία αρχίζουν αμέσως να βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει κάποια ασθένεια.

5) Το γέλιο απελευθερώνει τις ενδορφίνες

Οι ενδορφίνες είναι τα φυσικά παυσίπονα του σώματος. Με το γέλιο, απελευθερώνουμε ενδορφίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του χρόνιου πόνου, μας αναζωογoνούν και γενικότερα μας βοηθούν να αισθανόμαστε καλύτερα.

6) Το γέλιο προκαλεί αίσθηση ευημερίας

Οι γιατροί ισχυρίζονται πως τα άτομα που βλέπουν τη ζωή από μια πιο θετική σκοπιά τείνουν να καταπολεμούν τις ασθένειες καλύτερα από εκείνους που τείνουν να είναι πιο αρνητικοί και απαισιόδοξοι.

7) Το γέλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση

Οι άνθρωποι που μειώνουν την αρτηριακή τους πίεση, ακόμη κι εκείνοι που ξεκινούν από φυσιολογικά επίπεδα πίεσης, θα μειώσουν και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

8) Το γέλιο καίει θερμίδες

Το γέλιο αυξάνει τους παλμούς καίγοντας 10 -50 θερμίδες ανά 20 λεπτά που γελάμε. Από σήμερα κιόλας ξέρετε πολύ καλά λοιπόν τι πρέπει να κάνετε. Φυσικά δεν αντικαθιστά την σωματική άσκηση, συμβάλει όμως και αυτό με τη σειρά του στη διάπλαση ενός υγιούς σώματος.

9)Το γέλιο είναι το μυστικό της αντιγήρανσης

Το γέλιο αποτελούν το κατάλληλο αντιγηραντικό φάρμακο, αφού για να κάνουμε μία ρυτίδα χρειάζεται να γελάσουμε 250.000 φορές, ενώ με το κατσούφιασμα αρκούν οι μισές φορές. Αφήστε τις κρέμες και τα μπότοξ και ξεκινήστε να χαμογελάτε είτε υπάρχει λόγος είτε όχι.

 Μήπως λοιπόν να αρχίσουμε να γελάμε πιο συχνά; Μήπως το χαμόγελο είναι και ένα από τα μυστικά της ευτυχίας; Εξάλλου με το να χαμογελάτε πολύ κάνετε τους άλλους να αναρωτιούνται τι ναρκωτικά παίρνετε! 

3