Είναι κάποιες σειρές που διαρκούν δώδεκα σεζόν και συνεχίζουν ακάθεκτες, είναι και κάποιες άλλες που μετά από έναν κύκλο δεν καταφέρνουν να συνεχιστούν, αφήνοντάς μας με αυτό το πικρό συναίσθημα του ~ είχε πολλές δυνατότητες αλλά…~. Πόσες σειρές σκεφτήκαμε ότι ήταν πολύ καλές αλλά διακόπηκαν είτε λόγω budget είτε λόγω ασυμφωνίας μεταξύ των ηθοποιών και του σκηνοθέτη; Εδώ θα δείτε μερικές από αυτές τις σειρές που ακόμη και τώρα μου προκαλούν μια μικρή μελαγχολία που δεν έμαθα ποτέ την συνέχεια αλλά έμεινα να βλέπω κατ΄επανάληψη την πρώτη και μοναδική σεζόν.

 

                   FIREFLY (2002 – 2003)

Μία από της πιο ωραίες σειρές space western drama, το Firefly,  που μας χάρισε το Fox αλλά δεν κατάφερε να συνεχιστεί λόγω κακής διαφήμισης, σχετικά χαμηλής τηλεθέασης και της έλλειψης  των αναγκαίων οικονομικών πόρων που χρειάζονταν για την παραγωγή της. Παρ΄όλο που η σειρά έχει τελειώσει εδώ και μια δεκαετία και παραπάνω, το fandom εξακολουθεί να επεκτείνεται και οι νεότερες γενιές να το αγκαλιάζουν με την ίδια θέρμη που το έκαναν οι παλιές. Άλλωστε, ποιος δεν θα μπορούσε να αγαπήσει την ομάδα των διαγαλαξιακών cowboys και του αξιαγάπητου αρχηγού τους, του γνωστού από το castle,  Nathan Fillion;

 FREAKS AND GEEKS (1999-2000)

Μπορεί να μην έχεις ακουστά την σειρά αλλά σίγουρα γνωρίζεις κάποιους από τους ηθοποιούς που αργότερα έκαναν λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο όπως ο James Franco, Seth Rogen και Jason Segel. Αυτοί και πολλοί άλλοι εμφανίζονται στo cult – classic κωμικό δράμα του NBC, Freaks and Geeks, που πρωταγωνιστεί η Linda Cardellini ως Lindsay Weir , μια έφηβη που προσπαθεί να ξεφύγει από το στερεότυπο της καλής μαθήτριας και αρχίζει να συναναστρέφεται με μια παρέα από περιθωριακούς. Ίσως έχει βγει μόνο μια σεζόν, ίσως το τέλος να μην ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό ( πως να είναι άλλωστε με μια μόνο σεζόν; ), αλλά το Freaks and Geeks εξακολουθεί να είναι μια ξεκαρδιστική και άκρως ρεαλιστική ιστορία για την εφηβεία, που το κοινό της την αγαπά χωρίς περιορισμούς.

 

SENSE8  (2015 – 2018)

Μια σειρά του Netflix που οπωσδήποτε άξιζε περισσότερους κύκλους αλλά έμεινε μόνο στους δύο, καθώς η παραγωγή ήταν τεράστια αφού γίνονταν γυρίσματα σε όλο τον κόσμο, από το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Σικάγο μέχρι την Ινδία, το Μουμπάι και την Σεούλ. Τα αδέλφια Wachowski, που μας έχουν χαρίσει και άλλες εξαιρετικές ταινίες με πιο γνωστό το Matrix, δημιούργησαν μια σειρά μεγάλων διαστάσεων που εκτείνεται σε όλη την υφήλιο, με alternative και τολμηρούς χαρακτήρες που δεν βλέπεις συνήθως σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο ήταν εξίσου καλό, γραπώνοντάς σε από την πρώτη στιγμή χωρίς να συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα περνούσε η μια ώρα που διαρκούσε το κάθε επεισόδιο.

 

AGENT CARTER (2015 – 2016)

Εδώ και κάποια χρόνια η Marvel έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της πέρα από το κομμάτι των ταινιών και στις σειρές. Κάποιες από αυτές είχαν πράγματι επιτυχία και συνεχίζονται ακόμη και σήμερα (Agents of S.H.I.E.L.D) ενώ άλλες όπως το Carter Agent δεν ευδοκίμησαν, αφήνοντας στην μοίρα της την πράκτορα Carter, εραστή του Captain America.

 

TIMELESS (2016 – 2018)

Το Timeless είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας όπου μια ομάδα τριών ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο έχουν αναλάβει την διαφύλαξη του ιστορικού παρελθόντος από διάφορους εγκληματίες που προσπαθούν να το αλλάξουν. Δυστυχώς, η σειρά του NBC δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση με αποτέλεσμα, μετά από δυο σεζόν γεμάτες περιπέτεια και ανθρωποκυνηγητό μέσα στο χρόνο, να σταματήσει η παραγωγή νέων επεισοδίων.

 

3