Μια πυρηνική αντίδραση είναι αρκετή για να μας δώσει έναν λόγο να κοιτάζουμε κάθε νύχτα τον ουρανό. Χιλιάδες αστέρια μας κρατούν συντροφιά στην προσπάθεια μας να αγαπήσουμε τον κόσμο μέσω της απομόνωσης. Αυτοί οι ουράνιοι φάροι, έτη φωτός μακριά, μοιάζουν να είναι δίπλα μας κάθε φορά που οι σκιές μας εγκλωβίζουν. Δεν τους αγγίξαμε, μα είναι η αγκαλιά που πάντα αναζητούσαμε. Κι οι ίδιοι όμως, προκειμένου να ακτινοβολούν τόσο δυνατά, συγκρούστηκαν πρώτα με τον μικρόκοσμο τους.

«Ένα αστέρι γεννιέται» ο τίτλος για την πολυβραβευμένη ταινία, με πρωταγωνιστές τους Lady Gaga και Bradley Cooper. Πρόκειται για την λάμψη της Alley (Gaga) σαν δημοφιλής τραγουδίστρια ή για τον έρωτα που ένωσε τους ήρωες σαν έναν αστερισμό; Όποια κι αν είναι η συνθήκη, και οι δύο χαρακτήρες βίωσαν έντονες συγκρούσεις τόσο με τον εαυτό τους όσο και μεταξύ τους. Όμως, μαζί βρήκαν τον δικό τους ουρανό, με κεραυνούς ενίοτε, μα τον αγάπησαν. Για αυτό το ασφαλές μέρος μας μιλά το βραβευμένο με Oscar και κατά 5 εβδομάδες πρώτο στα charts «Shallow».

Το «Shallow» αποτελεί τη θεαματική δίοδο της Alley στον κόσμο των αστεριών. Ποιος πίστευε πώς ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε στον χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ μπορούσε να αντηχήσει στις καρδιές εκατομμυρίων θεατών, οι οποίοι γέμιζαν για αυτό ολόκληρα στάδια;

Tell me somethin’, girl
Are you happy in this modern world?
Or do you need more?
Is there somethin’ else you’re searchin’ for?

H Alley ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στα όνειρα της και σε μια ψευδαίσθηση. Αναρωτιέται αν μια μαγική φωνή αρκεί για να καλύψει ένα πρόσωπο γεμάτο ψεγάδια. Αναζητά την αποδοχή και την ευτυχία σε έναν κόσμο αλλόκοτο, την οποία θα αποκτήσει μόλις τραγουδήσει.

Tell me something, boy
Aren’t you tired tryin’ to fill that void?
Or do you need more?
Ain’t it hard keeping it so hardcore?

Η Alley μπόρεσε να διακρίνει ένα κενό μέσα από το σύννεφο της δόξας . O Jack ήταν ένας μουσικός, πολύ αγαπητός στον χώρο του θεάματος. Μα η αγάπη αυτή δεν εξισορροπούσε την έλλειψη ζεστασιάς που ένοιωθε μέσα στο σπίτι του. Το ποτό αποτελούσε για χρόνια τη μοναδική του συντροφιά. Ξέρεις όμως πως αν στηρίζεσαι οπουδήποτε αλλού προκειμένου να αποφύγεις  να εμπιστευτείς τον εαυτό σου, στο τέλος θα πολεμάς εναντίον σου.

I’m falling
In all the good times I find myself
Longing for change
And in the bad times I fear myself

Ανεξάρτητα από το παρελθόν τους, το παρόν είναι κοινό. Κι οι δύο ήρωες αισθάνονται φόβο μήπως και συγκρουστούν κατά την πτώση κι αντί να γίνουν τελικά αστέρες, εξαφανιστούν. Στις όμορφες στιγμές, επιθυμούν την αλλαγή, επιδιώκοντας πάντα την τελειότητα. Μα η εμμονή τρυπά την ψυχή τους, την οποία διψούν να γεμίσουν με μουσική κι όχι μόνο.

I’m off the deep end, watch as I dive in
I’ll never meet the ground
Crash through the surface, where they can’t hurt us
We’re far from the shallow now

Δύο φιλόδοξοι νέοι βουτούν στο χάος. Ο έρωτας τους απομακρύνει από τον κόσμο δημιουργώντας ένα μέρος μαγικό, όπου μακριά από όλους μπορούν και πάλι να ονειρεύονται. Σε μια λεπτή επιφάνεια γίνονται ένα με το κύμα για να δραπετεύσουν. Τα ρηχά είναι πια παρελθόν.

Ένα ντουέτο που εξυμνεί τον έρωτα, μα πάνω από όλα την βαθειά κι ουσιαστική επικοινωνία. Η αγάπη γεμίζει τα κενά σου, ώστε να απαλλαγείς από τα βάρη της ψυχής. Με αυτόν τον τρόπο, κι αν βουτήξεις πάλι στην επιφάνεια θα βγεις. Μα πρώτα θα έχεις γίνει ένα με τον πάτο, ώστε να ανέβεις προς το φως. Αν μείνεις στα ρηχά δεν θα γνωρίσεις ποτέ το μεγαλείο του πελάγους. Θα το ατενίζεις μόνο αναρωτώμενος και πληγωμένος από τις πέτρες της ακτής που δεν σου ανήκουν. Aν θέλεις μια μόνιμη αγκαλιά, κοίτα να ερωτευτείς το άγνωστο.

10